Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 | 07:24
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Τσιπροκαμμένοι, που ήδη προσέρχονται ως ικέτες στην αυλή των αυτοκρατόρων του γερμανικού ιμπεριαλισμού θα υπογράψουν ό,τι τους προσφέρουν. Αντε να το αναβάλουν για μια βδομάδα ακόμα, ώστε να έχουν να λένε ότι ο Τσίπρας το «διαπραγματεύτηκε» και προσωπικά στη σύνοδο κορυφής (που δε θα είναι αλήθεια, γιατί τέτοιο περιθώριο δε θα του δώσουν οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές).
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Σε νέο Μνημόνιο οδηγεί κάθε αναδιάρθρωση του χρέους

Εκλιπαρούν για ένα κωλόχαρτο

Να το ξαναπούμε: όλο αυτό που ζούμε με τόση ένταση τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα θέατρο απ' όλες τις πλευρές. Στο πλαίσιο αυτού του θεάτρου παίζεται και ένα παιχνίδι εξουσίας, όπως συμβαίνει στις επιθεωρήσεις, όπου ο κάθε πρωταγωνιστής προσπαθεί να κλέψει την παράσταση, να πάρει το μεγαλύτερο χειροκρότημα από το κοινό.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί το παραπολιτικό κουτσομπολιό να εμφανίζει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γεμάτο από «διαφωνούντες» ή «προβληματιζόμενους», όμως η απόφαση που πήρε η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος την περασμένη Τρίτη επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά γύρω από την κουτάλα της εξουσίας.
Πλήρες άρθρο...
Στη μνήμη τουΡούσσου Μπολουδάκη Την ύψιστη ύβριν, με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, διέπραξε ο Μανώλης Γλέζος με τον τρόπο που επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στον αποθανόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δε θα σχολιάζαμε, βέβαια, τη… σόλο εμφάνισή του στο σπίτι των Μητσοτάκηδων, μ' ένα κόκκινο γαρύφαλο στο χέρι.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

Ενισχύει το «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο

Αυτό που δεν έκαναν πέντε αστικές κυβερνήσεις (Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, Σαμαρά-Βενιζέλου) κάνει τώρα η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, οδηγώντας στην πιο εφιαλτική του ολοκλήρωση το «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο: να τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών η θετική δημόσια τοποθέτηση για τη δράση οργανώσεων ένοπλης επαναστατικής βίας, που το αστικό ποινικό πλαίσιο χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».
Πλήρες άρθρο...
Η αιφνιδιαστική διακοπή των διπλωματικών σχέσεων πέντε αραβικών χωρών (Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Υεμένη, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν) με το Κατάρ, την περασμένη Δευτέρα, πράξη που υιοθετήθηκε και από την «κυβέρνηση» της ανατολικής Λιβύης, δημιουργεί νέα όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των αμερικανόδουλων καθεστώτων της Μέσης Ανατολής.
Πλήρες άρθρο...
Το Ισραήλ, μετά από αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής, σκοπεύει να περιορίσει άμεσα και δραστικά την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που διοχετεύει στη Λωρίζα της Γάζας βυθίζοντας τον παλαιστινιακό λαό της πολιορκημένης περιοχής σε μεγαλύτερη εξαθλίωση. Η ΠΑ αρνείται να συνεχίσει να πληρώνει στο Ισραήλ τ
Πλήρες άρθρο...
Μαθημένοι στις κωλοτούμπες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να… ξεψηφίσουν ακόμα και διατάξεις που ψήφισαν πριν από μερικές μέρες. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος, το ξεφούρνισε ήδη στη Βουλή την Πέμπτη, ότι η αύξηση στις πετσοκομμένες συντάξεις, που μετά φανών και λαμπάδων είχαν ψηφίσει ως διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του τέταρτου Μνημόνιου, αναβάλλεται για έναν ακόμα χρόνο (από 1.
Πλήρες άρθρο...
Κι εκεί που η ανακοίνωση του ναυάγιου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θεωρούνταν δεδομένη, η τουρκική πλευρά –με προφανή σκοπό να μην της φορτώσουν την ευθύνη- έκανε έναν θεαματικό ελιγμό της τελευταίας στιγμής και δέχτηκε να επαναληφθεί η διαδικασία της Γενεύης «εντός του Ιουνίου».
Πλήρες άρθρο...
Σε κάθειρξη δεκατριών ετών, για συμμετοχή στη ΣΠΦ και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων», καταδικάστηκαν την 1η Ιούνη δυο νέοι άνθρωποι, από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Με το περιβάλλον να μολύνεται σταθερά προς όφελος του κέρδους

Ρεσιτάλ υποκρισίας από Τραμπ και Ευρωπαίους

Την αποχώρηση από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αποφάσισε η κυβέρνηση Τραμπ, κατηγορώντας την ότι είναι λιγότερο για το κλίμα και περισσότερο για να κερδίσουν οικονομικά οφέλη άλλες χώρες σε βάρος των ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε τον Δεκέμβρη του 2015, στην 21η διάσκεψη για το κλίμα, με την.
Πλήρες άρθρο...
«Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή και απέλαση του 26χρονου τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή του Σαμαρά στους εκβιασμούς του Ερντογάν».
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Κρατικό πρόγραμμα που τους ρίχνει στα χωράφια

Δουλεμπόριο για ανήλικους πρόσφυγες

Η είδηση είναι ανατριχιαστική, όμως είναι αποτυπωμένη σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρ. πρωτοκόλλου 595/1.6.2017): προκηρύσσεται διαγωνισμός για την υποβολή προτάσεων ανάληψης προγράμματος με τίτλο «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών».
Πλήρες άρθρο...