Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 | 08:28
Κλαψουρίζουν οι συριζαίοι στις δημόσιες ανακοινώσεις τους: εμείς ικανοποιήσαμε όλες τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε, πρέπει και οι εταίροι και δανειστές να ανταποκριθούν στις δικές τους. Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, βουλευτές και μεγαλοστελέχη μουρμουράνε ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν χωρίς καμιά επιφύλαξη, τα αντίμετρα ψηφίστηκαν αλλά είναι υπό την αίρεση του ΔΝΤ και λύση για το χρέος δε φαίνεται στον ορίζοντα.
Πλήρες άρθρο...
Στις αρχές του χρόνου ο Τσίπρας έλεγε, με το γνωστό του ύφος: «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία». Τελικά, υπέγραψαν νέα μέτρα περίπου μισού δισ. για το 2018 και πάνω από 2 δισ. αθροιστικά για το 2019 και το 2020 (μετά τη λήξη του τρίτου Μνημόνιου).
Πλήρες άρθρο...
«Μητσοτάκη κάθαρμα». Ηταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ρυθμικά δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στα Ιουλιανά του 1965. «Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα». Ηταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των εργατικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-1993, της μοναδικής περιόδου που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε πρωθυπουργός.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν από έκρηξη στον Ασπρόπυργο Ιδού η πραγματική τρομοκρατία

Ιδού η πραγματική τρομοκρατία

Λίγες ώρες πριν από τη μικροέκρηξη του φακέλου, που τραυμάτισε ελαφρότατα τον μνημονιακό πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μια ισχυρή έκρηξη στην εταιρία υγραερίου TOP GAS στον Ασπρόπυργο τραυμάτισε τρεις εργάτες. Οι δύο έχουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια και δίνουν ακόμα μάχη για τη ζωή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων Αττικόν και Αγιος Σάββας.
Πλήρες άρθρο...
Οποιος σκίζει τα ιμάτιά του προκειμένου να υπερασπιστεί τα λεγόμενα στελέχη της εκπαίδευσης είναι βαθειά νυχτωμένος, οπουρτουνιστής του χειρίστου είδους ή ακόμη ξεσκολισμένος αστογραφειοκράτης συνδικαλιστής. Το αστικό κράτος διατηρεί ως κόρη οφθαλμού το δικαίωμα να ορίζει αυτούς που θα αποτελέσουν τα ουσιαστικά γρανάζια των μηχανισμών του (ένας βασικός μηχανισμός αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και των εκμεταλλευτικών σχέσεων στην παραγωγή είναι και το αστικό σχολείο).
Πλήρες άρθρο...
Ο πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ Αθ. Ράντος, που παλαιότερα είχε λασπωθεί από παπαγαλάκια των Τσιπροκαμμένων για την υπόθεση του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ευθυγραμμίζεται τώρα πλήρως με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκειμένου αυτή να ολοκληρώσει το έργο της κύρωσης των δασικών χαρτών-καρικατούρων σε όλη την Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Παλιοί και νέοι «βαρόνοι των μίντια» ξαναμοιράζουν την πίτα

Εις υγείαν των κορόιδων

Ο αστικός Τύπος αρέσκεται στον κιτρινισμό και στο κάθε είδους κουτσομπολιό. Ετσι, όταν την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, εκείνο που «είδε» ήταν ότι «ο Μαρινάκης νίκησε τον Σαββίδη». Οχι πως δεν έχουν σημασία οι ανταγωνισμοί των καπιτ
Πλήρες άρθρο...
Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το τέταρτο Μνημόνιο ο Τσακαλώτος μόνο στοίχημα που δεν έβαζε: τα capital controls θα έχουν καταργηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαια, στον «Οδικό χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση και άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων», ένα προπαγανδιστικό κείμενο που είχε δώσει στη δημοσιότητα εκείνες τις μέρες, για να δείξει ότι τα πάντα αποπνέουν αισιοδοξία, δεν υπήρχε κανένα χρονοδιάγραμμα, ούτε καν ενδεικτικό, ούτε υπό αίρεση, ούτε ως περίγραμμα έστω.
Πλήρες άρθρο...
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μέρκελ και Τραμπ περιλάμβανε το μενού των αμερικανογερμανικών σχέσεων αυτή τη βδομάδα. Επιστρέφοντας από την αδιάφορη συνάντηση των G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας, η Μέρκελ πήγε σε φεστιβάλ μπίρας στο Μόναχο, που λειτουργούσε σαν προεκλογική συγκέντρωση της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης και «απασφάλισε», όπως έγραψαν τα γερμανικά Μέσα: «Η ΕΕ δεν μπορεί να στηριχτεί πλέον στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Τραυματισμός Λ. Παπαδήμου

Ξεχείλισε το λαϊκό μίσος

Οι τακτικοί αναγνώστες της «Κόντρας» ξέρουν ότι εμείς δεν πρόκειται να καταδικάσουμε την ενέργεια κατά Παπαδήμου. Ούτε πρόκειται να διαχωριστούμε… πολιτικά απ' αυτήν, μιλώντας για «τακτική που προκαλεί ζημιά στο κίνημα», πόσο μάλλον για «προβοκάτσια». Οι απόψεις μας ως προς την τακτική του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος είναι γνωστές.
Πλήρες άρθρο...
Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την κατάθεση του σκηνοθέτη Κώστα Γεωργούση, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «Οι Καθαριστές» (The Cleaners), που υπήρξε καταλυτική για την καταδίκη των νεοναζιστών της ΧΑ. Πριν συνεχίσουμε την παρουσίαση της κατάθεσής του, θυμίζουμε ότι ο σκηνοθέτης, μετά την άρνηση (λόγω
Πλήρες άρθρο...

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Ποινή 80 ημερών κοινωνικής εργασίας σε μαθητές στο Ρέθυμνο!

Τρομοκρατικό μήνυμα στη νεολαία που θα τολμήσει να αγωνιστεί

Στο περιβάλλον της άλωσης όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, της συνεχούς φτωχοποίησης της εργαζόμενης κοινωνίας, της δημιουργίας ενός ζοφερού μέλλοντος για τη νέα γενιά, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στέλνουν τρομοκρατικό μήνυμα σε όλη τη νεολαία που θα τολμήσει να αγωνιστεί για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το δικαίωμα στη ζωή, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους.
Πλήρες άρθρο...
Για πολλοστή φορά το Νηπιαγωγείο βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα. Οι συριζαίοι έβαλαν δυναμίτη στον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό του ρόλο, βάζοντας «στο κάδρο» δήμους και συντεχνιακά συμφέροντα επαγγελματικών ομάδων, που από χρόνια διεκδικούσαν θέση και ρόλο που δεν απορρέει από το πτυχίο τους.
Πλήρες άρθρο...
Στις διακρατικές σχέσεις, όταν δεν υπάρχει θέληση ή δυνατότητα για την υπογραφή μιας δεσμευτικής συμφωνίας, αλλά κάποιο από τα δύο μέρη (ή και τα δύο), θέλει να έχει τη δυνατότητα μιας προπαγανδιστικής αξιοποίησης, υπογράφουν ένα «Μνημόνιο συναντίληψης», που έχει την αξία ενός ευχολόγιου (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μνημόνιο που ως υπουργός Ενέργειας υπέγραψε ο Λαφαζάνης με τους Ρώσους).
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Οι άνθρωποι του Μελισσανίδη στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ

Κατηγορούνται για κακούργημα!

Νά ‘ταν οι κάμποι θάλασσεςΚαι τα βουνά ποτάμιαΝα πνίγονταν ο ΤάταρηςΠου φέρνει τα φιρμάνια(Αληπασαλίδικο Ιωαννίνων) Δεν ξέρουμε πόσο προληπτικός είναι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και «άνθρωπος που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη», Αλέξης  Αλεξίου.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τις σιωνιστικές Αρχές

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι

Το Σάββατο 27 Μάη, ύστερα από 40 μέρες, οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στα ισραηλινά κολαστήρια σταμάτησαν την απεργία πείνας, μετά από τη σύναψη συμφωνίας με τους σιωνιστές, που σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές ικανοποιεί τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων τους.
Πλήρες άρθρο...
Εξι χρόνια μετά από την εξέγερση που αποτέλεσε την απαρχή ενός εξεγερτικού κύματος που εξαπλώθηκε σε πολλές αραβικές χώρες και πήρε το όνομα «αραβική άνοιξη», η Τυνησία εξακολουθεί να μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διαφθορά, που έχουν εξοργίσει τον λαό και τη νεολαία και τους ξαναέβγαλαν στους δρόμους τις προηγούμενες βδομάδες με αιτήματα για προσλήψεις (σε ποσοστό 70%) από τον ντόπιο πληθυσμό και χρήματα για την τοπική οικονομία (20% των εσόδων από το πετρέλαιο).
Πλήρες άρθρο...