Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 | 09:32

ΠολιτικήPointer

Θα ψηφίσουν και νέα (ν)τροπολογία για τον Σαββίδη;


Συμφωνία για την εξαγορά του εκδοτικού βραχίονα της οικογένειας Μπόμπολα (ΠΗΓΑΣΟΣ) έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι τράπεζες δέχτηκαν να διαγράψουν το 30%-35% των δανείων που είχαν δώσει στην οικογένεια Μπόμπολα, προκειμένου το μιντιακό συγκρότημα (στο οποίο περιλαμβάνεται και περίπου το ένα τρίτο του μετοχικού κεφάλαιου του Mega) να αλλάξει χέρια. Ομως, έχουν θέσει έναν όρο: να ψηφιστεί ρύθμιση που θα απαλλάσσει από κάθε ποινική ή αστική ευθύνη τα στελέχη τους που θα υπογράψουν το «κούρεμα» των δανείων του Μπόμπολα.

Για να μην μπερδευόμαστε, πρόκειται για τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με λεφτά που δανείστηκε το ελληνικό κράτος και τα πληρώνει κυριολεκτικά με αίμα ο ελληνικός λαός. Πρόκειται για τα δάνεια που οι συριζαίοι χαρακτήριζαν ως προϊόν διαπλοκής (έστησαν και Εξεταστική Επιτροπή γι' αυτά, μάλιστα). Πρόκειται για μια διαδικασία για την οποία ο Τσίπρας -αναφερόμενος στο παρελθόν- έλεγε στον Μητσοτάκη, όταν αυτός τον έσυρε στη Βουλή, την Παρασκευή 5 Μάη, απ' αφορμή τη (ν)τροπολογία με την οποία απάλλαξαν τον Σαββίδη από το πρόστιμο για λαθρεμπόριο: «Μιλάτε, λοιπόν, εσείς τώρα για τροπολογίες; Ξεχνάει αυτό το Σώμα και ο ελληνικός λαός τις νυχτερινές τροπολογίες με τις οποίες δίνατε ασυλία στους τραπεζίτες που αποφάσιζαν τα θαλασσοδάνειά σας; Ξεχνάει ο ελληνικός λαός και το Σώμα τις τροπολογίες εκείνες με τις οποίες σβήνατε χρέη επιχειρηματιών από πρόστιμα; Τα ξεχνάμε αυτά; Τα ξεχνάμε;».
Τώρα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζονται να κάνουν αυτό που μέχρι χθες κατήγγειλαν: να δώσουν ασυλία στους τραπεζίτες που θα «κουρέψουν» τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα, προκειμένου αυτός να πουλήσει τον ΠΗΓΑΣΟ στον νέο «άρχοντα της διαπλοκής», ο οποίος είναι τόσο προκλητικός ώστε να μην κρύβει τα αισθήματα λατρείας που τρέφει για τον Τσίπρα. Ο Καλογρίτσας πέθανε, ζήτω ο Σαββίδης.

ΥΓ. Ο Καμμένος, που όταν πρόκειται για σκανδαλολογία παθαίνει οίστρο, στην πολύκροτη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, αφού έπλεξε για πολλοστή φορά το εγκώμιο του Σαββίδη, αναφέρθηκε  και στα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ, που -όπως είπε- «με αντάλλαγμα αμυγδαλεώνες στην Κρήτη, τα έπαιρναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας». Κάποια απ' αυτά τα δάνεια θα «κουρευτούν» για να γίνει μιντιάρχης ο φίλος του ο Σαββίδης. Και θα πρέπει να αμνηστευθούν εκ των προτέρων τα τραπεζικά στελέχη, αλλιώς δεν υπογράφουν. Θα ζητήσει, άραγε, ο Καμμένος να μην «κουρευτούν» αυτά τα δάνεια, αλλά να καταλογιστούν στην οικογένεια Μπόμπολα και να απαλλοτριωθεί η προσωπική περιουσία των Μπομπολαίων, όπως λέει για άλλες περιπτώσεις; Τη συμφωνία για «κούρεμα» ο φίλος του ο Ιβάν την έκλεισε.
Σάββατο 13 Μαΐου 2017