Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:38
Medium_img_28477
Από τη γερμανική «Χάντελσμπλατ» πληροφορηθήκαμε, τελικά, το κείμενο του τέταρτου Μνημόνιου. Δόθηκε -με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό»- στους γερμανούς βουλευτές της επιτροπής Προϋπολογισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και φυσικά διέρρευσε αμέσως. Αντίθετα, στην Ελλάδα κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό και δε διέρρευσε πουθενά.
Πλήρες άρθρο...
«Η υπουργός Εργασίας στη συνέντευξή της δήλωσε ότι “για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Οποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα“.
Πλήρες άρθρο...
Εποχές Πιουριφόι μας θύμισε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με τη συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στο «Βήμα» την περασμένη Κυριακή. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε αμερικανό πρέσβη να ξεπερνά με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο τα διπλωματικά εσκαμμένα. Ο έντονος αντιαμερικανισμός που ξέσπασε μετά την πτώ
Πλήρες άρθρο...
Συμφωνία για την εξαγορά του εκδοτικού βραχίονα της οικογένειας Μπόμπολα (ΠΗΓΑΣΟΣ) έκλεισε ο Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, οι τράπεζες δέχτηκαν να διαγράψουν το 30%-35% των δανείων που είχαν δώσει στην οικογένεια Μπόμπολα, προκειμένου το μιντιακό συγκρότημα (στο οποίο περιλαμβάνεται και περίπου το ένα τρίτο του μετοχικού κεφάλαιου του Mega) να αλλάξει χέρια.
Πλήρες άρθρο...
Αποχή από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρότειναν έξι μέλη των «Κινήσεων Πολιτών» στη συνδιάσκεψη της ομάδας. Η πρόταση πήρε 18 ψήφους και απορρίφθηκε και την επομένη οι πέντε από τους έξι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ομάδα και «δεν θα συμμετέχουν σε κανένα σχήμα ή διαδικασία που οδηγεί σε μια παρωδία ενότητας της Κεντροαριστεράς».
Πλήρες άρθρο...
Με τους περιφερειάρχες, τους οποίους κάλεσε στο Μαξίμου για να συζητήσουν τάχαμου το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, ξεκίνησε την προπαγανδιστική αντεπίθεσή του ο Τσίπρας, ενόψει της ψήφισης του τέταρτου Μνημόνιου. Ηταν μια κίνηση που υπηρετεί το νέο «αφήγημα» των Τσιπροκαμμένων περί οριστικής εξόδου από την κρίση, τα Μνημόνια και την επιτροπεία.
Πλήρες άρθρο...
Αν ο όρος δεν είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και δεν είχε «καεί» από τον Σαμαρά, είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα μιλούσε σήμερα, παραμονές της ψήφισης από τον κοινοβουλευτικό λόχο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του τέταρτου Μνημόνιου, για success story. Είναι, όμως, αναγκασμένος να το λέει περιφραστικά.
Πλήρες άρθρο...
«Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση έχει τις ευαισθησίες της αριστεράς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει τις ευαισθησίες της αγοράς (…) αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώνω ότι και επιθυμία του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε από τον ίδιο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και από όλους τους υπουργούς, είναι να προχωρήσουν οι επενδύσεις.
Πλήρες άρθρο...
«Αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της, πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Σε μια δεδομένη στιγμή ο καθένας πρέπει να μετακομίσει από το σπίτι της μαμάς και οι Ελληνες βρίσκονται σε αυτό το σημείο». Ο ακροδεξιός Μάρκους Σέντερ, στέλεχος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (συμμάχου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ) και υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, είχε πάρει σβάρνα τα γερμανικά ΜΜΕ (Κυριακάτικη Βελτ, Αουγκσμπούργερ Αλγκεμάινε κ.
Πλήρες άρθρο...
Αν δεν παρακολουθήσατε τη συνέντευξη Καμμένου στον ΣΚΑΙ, μπείτε στον κόπο να τη διαβάσετε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας (http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/37/A128656). Πέραν όλων των άλλων, ήταν και ένα εθνικιστικό παραλήρημα, με απόψεις που συζητούν μεταξύ τους διάφοροι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, δεν υιοθετούνται όμως από την επίσημη ελληνική εξωτερική πολιτική, που πρέπει να τηρεί τις απαραίτητες ισορροπίες.
Πλήρες άρθρο...
Μια νέα μπροσούρα της «Κόντρας», με τίτλο «ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα», θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μάη, στις 8 το βράδυ, στη σάλα εκδηλώσεων της εφημερίδας και η συγκυρία τα έφερε έτσι που η παρουσίαση της έκδοσης να γίνει πάνω στην κορύφωση της πιο μαζικής -εδώ και πολλά χρόνια- απεργίας πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στα σιωνιστικά κάτεργα.
Πλήρες άρθρο...