Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 | 09:28
Medium_img_28463
Στην τέταρτη εβδομάδα έχει μπει η απεργία πείνας των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και ο αριθμός των παλαιστίνιων αγωνιστών που συμμετέχουν σ’ αυτήν ξεπερνά τους 1.600. Οι απεργοί πείνας δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν μόνο τη σιωνιστική καταστολή αλλά και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πλήρες άρθρο...
Η «δημοκρατική» Ευρώπη μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχη! Η συντριπτική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, εξασφαλίζει τη «δημοκρατία» και προσφέρει το άρωμα ενός νέου ανέμου στη γαλλική πολιτική σκακιέρα! Αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να δεχτούμε, αφού έτσι λένε σχεδόν όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, χωρίς να σηκώνουν δεύτερη κουβέντα.
Πλήρες άρθρο...
«Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό» αναφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ανακοίνωσε ότι προσχωρεί στο κόμμα του Μακρόν. Μόνο που δεν βρήκε ανοιχτές θύρες και στρωμένο κόκκινο χαλί, καθώς ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής επιλογής υποψηφίων του κόμματος, Ζαν-Πολ Ντελεβουά σχολίασε ότι «προς το παρόν, ο Βαλς δεν πληροί τα κριτήρια για να είναι υποψήφιος στις εκλογές».
Πλήρες άρθρο...
Σάλος ξέσπασε στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποπέμψει τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Η πολιτική παράδοση θέλει την ηγεσία του FBI να κάνει δεκαετή θητεία, ώστε να μην εξαρτάται από τον πρόεδρο που τη διόρισε. Αυτή η παράδοση είχε σπάσει επί Νίξον, όταν ο μετέπειτα παραιτηθεί
Πλήρες άρθρο...
Το πρώτο ταξίδι του Εμανουέλ Μακρόν στο εξωτερικό, αφότου εγκατασταθεί επίσημα στο Ελιζέ, θα είναι «κοντά στα γαλλικά στρατεύματα». Μάλλον στο Μάλι όπως διαρρέουν οι επιτελείς του στον Τύπο. Ο συμβολισμός δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Παλιά αποικιοκρατική δύναμη, νυν ιμπεριαλιστική δύναμη, η Γαλλία στέλνει στρατεύματα όπου κινδυνεύει η επιρροή της.
Πλήρες άρθρο...
Ο «τυφώνας Σουλτς» αποδεικνύεται απογευματινή αύρα που δροσίζει τα παχουλά μαγουλάκια της Μέρκελ (για να μην πούμε τα… μέζεα του Σόιμπλε). Μετά το Ζάαρλαντ, οι Σοσιαλδημοκράτες ηττήθηκαν κατά κράτος σε ένα ακόμα μικρό ομοσπονδιακό κρατίδιο, το Σλέσβιχ-Χολστάιν (είναι το βορειότερο κρατίδιο, στα σύνορα με τη Δανία).
Πλήρες άρθρο...