Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 | 09:23
Medium_img_28339
Ενα βίντεο, τραβηγμένο με κινητό, που στη συνέχεια αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ήρθε να διαψεύσει την επίσημη κατασκευή για τον… κακόμοιρο τον αστυνομικό που τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει τον σύριο πρόσφυγα που αυτοπυρπολήθηκε στη Χίο. Το βίντεο δείχνει ότι ο εν λόγω αστυνομικός και οι προϊστάμενοί του, με το κεφάλι γεμάτο κατασταλτικά σκατά, συμπεριφέρθηκαν εγκληματικά σ' έναν άνθρωπο που έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας.
Πλήρες άρθρο...
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Για τον αγώνα ενάντια στην επιχείρηση επιβολής πολιτικού, κοινωνικού και ταξικού απαρτχάιντ στη Νέα Φιλαδέλφεια» οργανώνεται σήμερα (Σάββατο, 8 Απρίλη), στις 7 το απόγευμα, στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου (αμφιθέατρο Γκίνη). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στην Κατάληψη «Στρούγκα», που εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη από τους γνωστούς μπράβους με το δικέφαλο αετό στο στήθος.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη, σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πέντε κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού. Υστερα από 18 μέρες απεργίας πείνας, έγινε δεκτό το αίτημά τους και από χθες Παρασκευή αναμενόταν να ενταχθούν στο καινούργιο τμήμα του Δημόσιου ΙΕΚ, από το οποίο τους είχε κόψει η εισαγγελέας Περιμένη.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται γκεμπελική εκστρατεία ενάντια στον γνωστό ως «νόμο Παρασκευόπουλου», με τον οποίο έγινε πιο ευνοϊκή για τους κρατούμενους η «υφ’ όρον απόλυση». Κάθε φορά που κάποιοι πρώην κρατούμενοι συλλαμβάνονται σε νέες παράνομες πράξεις, ακολουθεί η ίδια γκεμπελική εκστρατεία: ο Παρασκευόπουλος άνοιξε τις φυλακές, άφησε τους εγκληματίες και κινδυνεύει η ασφάλειά μας.
Πλήρες άρθρο...