Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 16:38
Medium_img_28331
Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά από την επίθεση με τοξικά χημικά αέρια στην πόλη Χαν Σαϊκούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μοιάζουν με ένα χιλιο-παιγμένο κακόγουστο έργο. Οι αντικαθεστωτικοί (και μαζί τους σύσσωμη η Δύση, από τον Ολάντ μέχρι τον Τραμπ) κατηγόρησαν το καθεστώς Ασαντ για τη βάρβαρη επίθεση που οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 70 ανθρώπων και το βαρύ τραυματισμό άλλων 300.
Πλήρες άρθρο...
Μία εικοσαετία περίπου είχε να ζήσει η Παραγουάη γεγονότα παρόμοια με αυτά που έγιναν την Παρασκευή 31 Μάρτη. Η κατάληψη της Βουλής επί τρίωρο από εξαγριωμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τη λεηλάτηση και τον εμπρησμό της, οφειλόταν στην οργή του λαού λόγω της απόφασης της Γερουσίας να δώσει τη δυνατότητα στον σημερινό δεξιό πρόεδρο, Οράσιο Καρτές, να βάλει ξανά υποψηφιότητα το 2018.
Πλήρες άρθρο...
Η βομβιστική επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης (που έχει πάψει να είναι Λένινγκραντ εδώ και χρόνια, σε μία χώρα που το σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα το σοσιαλιστικό της παρελθόν) ήταν σίγουρα μια επίθεση βάρβαρη, αφού στόχο είχε πολίτες (11 σκοτώθηκαν και περισσότεροι τραυματίστηκαν).
Πλήρες άρθρο...
Μετά τον Τραμπ και τους υπουργούς του Εξωτερικών και Πολέμου, που όπου βρεθούν κι όπου σταθούν καλούν τις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ -κυρίως τη Γερμανία- να αυξήσουν την οικονομική συνεισφορά τους στη στρατιωτική συμμαχία της ιμπεριαλιστικής Δύσης στο 2% των δαπανών τους, γιατί δεν μπορούν οι ΗΠΑ
Πλήρες άρθρο...
Εκθεση της διάσημης αμερικάνικης ΜΚΟ, Human Rights Watch, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Απρίλη, αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ απαγορεύει συστηματικά την είσοδο στη Γάζα σε εργαζομένους και ερευνητές από ανθρωπιστικές οργανώσεις, που επιχειρούν να εισέλθουν στον αποκλεισμένο από τους σιωνιστές παλαιστ
Πλήρες άρθρο...
Πανικός στο σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο της Γερμανίας. Μετά την εκλογική ήττα στο Ζάαρλαντ, που συνοδεύτηκε από τον εκλογικό θρίαμβο των χριστιανοδημοκρατών, άρχισε η δημοσκοπική κατρακύλα. Τα τελευταία γκάλοπ δίνουν 36% στη Μέρκελ και μόλις 29% στον «ροκ σταρ» Σουλτς.
Πλήρες άρθρο...