Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 | 17:36
«Τα εργασιακά, έχω την εντύπωση ότι θα είναι τόσο θετικά, που θα χαρούμε κιόλας να τα νομοθετήσουμε». Στη φράση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου, συμπυκνώνεται το θράσος και η ιταμότητα αυτών που διαχειρίζονται την τελευταία διετία τον ελληνικό καπιταλισμό, σε στενή συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές-αποικιοκράτες.
Πλήρες άρθρο...
Το EuroWorkingGroup της Πέμπτης ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία (προκαταρκτική έστω) ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο/τρόικα. Λίγες ώρες προτύτερα, ο Τσακαλώτος με την Αχτσιόγλου διαβεβαίωναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, στους οποίους ανέλαβαν να κάνουν το απαραίτητο «μασάζ» (για να μην αισθάνονται ριγμένοι έναντι των συναδέλφων τους του ΣΥΡΙΖΑ), ότι μέχρι την Παρασκευή (χθες) θα υπάρχει staff level agreement.
Πλήρες άρθρο...
Την πιο προκλητική δήλωση, πιο προκλητική και απ' αυτές του Καραμανλή, του Ρουσόπουλου, της οικογένειας Πελέκη (Βουλγαράκη), μετά την αθώωση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου του Βατοπεδίου, την έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (πρώην εισαγγελέας, πρώην «αντιτρομοκρατικάριος», πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ), Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Πλήρες άρθρο...
Σταμάτησε άραγε η ταξική πάλη, ώστε ο Νίκος Μπελογιάννης, ένας επαναστάτης κομμουνιστής, να τοποθετηθεί σ' ένα μουσείο της αστικής τάξης ως εθνικός ήρωας; Η απάντηση είναι αυτονόητα αρνητική. Οι κουτοπόνηροι του Περισσού, βέβαια, που συνέπραξαν εν πλήρη συνειδήσει στο ανοσιούργημα της περασμένης Δευτέρας, 65 χρόνια μετά από το ανοσιούργημα της δολοφονίας του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, θα μας πουν ότι το μουσείο δεν είναι της αστικής τάξης, αλλά του λαού.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Επειδή τους αρνούνται τη φοίτηση στο ΙΕΚ

Απεργία πείνας κρατούμενων

Σε απεργία πείνας έχουν κατέβει από τις 18 Μάρτη τέσσερις κρατούμενοι στον Κορυδαλλό και από τις 22 Μάρτη ο πολιτικός κρατούμενος Παναγιώτης Ασπιώτης, ζητώντας να τους επιτραπεί να φοιτήσουν στο Δημόσιο ΙΕΚ που λειτουργεί στον Κορυδαλλό. Είχαν όλες τις προϋποθέσεις, είχαν προεπιλεγεί, δε θα καταλάμβαναν θέσεις άλλων κρατούμενων (οι θέσεις είναι περισσότερες από τους προεπιλεγέντες), όμως η εισαγγελέας των φυλακών Σ.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Σύμβουλος του ΥΠΕΝ συμμαχεί με την Τράπεζα Πειραιώς

Στο καταστροφικό σχέδιο για τη Λίμνη Στυμφαλίας

Η Τράπεζα Πειραιώς δεν εννοεί να παραιτηθεί από το κερδοσκοπικό σχέδιό της που με το μαζικό κόψιμο καλαμιώνων θα καταστρέψει τη Λίμνη της Στυμφαλίας, που είναι Καταφύγιο Αγριας Ζωής (ΚΑΖ). Τα καλάμια που θα κοπούν θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιομάζας για πέλετ.
Πλήρες άρθρο...
 «Ελληνική Δημοκρατία - Νομός Αττικής - Δήμος Αθηναίων - Γενική Δ/νση Ποιότητας Ζωής - Δ/νση Σχεδίου Πόλεως & Αστικού Περιβάλλοντος - Τμήμα Πολεοδομικού ΣχεδιασμούΒαθμός Ασφαλείας: ΑδιαβάθμητοΒαθμός Προτεραιότητας: ΕΠΕΙΓΟΝΧρόνος διατήρησης: ΔΕΚΑΕΤΙΑΑθήνα, 21.03.
Πλήρες άρθρο...
«Τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου θα θεσμοθετήσουμε  τα Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια. Αυτά θα είναι Συμβούλια στα οποία θα συνυπάρχουν τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα και ανά περιφέρεια το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Τα Συμβούλια αυτά, σε συνεννόηση με τα Ιδρύματα, θα μπορούν να διατυπώνουν αναπτυξιακές προτάσεις για την περιφέρειά τους, παίρνοντας υπόψη το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα εκείνης της περιφέρειας.
Πλήρες άρθρο...
Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του παλαιστίνιου αγωνιστή Μπασέλ Αλ Αράζ στη Δυτική Οχθη, οι σιωνιστές δολοφόνησαν τον 35χρονο Μαζέν Φουκαχά, ηγετικό στέλεχος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, ένοπλου σκέλους της Χαμάς. Η δολοφονία του Φουκαχά έγινε στο νότιο τμήμα της πόλης της Γάζας, το Σάββατο 25 Μάρτη, από ενόπλους.
Πλήρες άρθρο...
Η κατάργηση του Obamacare (του συστήματος «καθολικής ασφάλισης», που υποτίθεται ότι εξασφάλισε σε όλους τους Αμερικάνους η κυβέρνηση Ομπάμα) αποτέλεσε ένα από τα πρώτα καθήκοντα της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Οπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά στο παρελθόν, η μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της Ασφάλισης δεν ήταν ένα «επαναστατικό» μέτρο, αλλά περισσότερο ένα εμπόριο ελπίδας (βλ.
Πλήρες άρθρο...
«Ανθρωπος χωρίς τιμή», «σαμποταριστής», «ντρεπόμαστε για λογαριασμό του», «θλίψη», «βαρύ πλήγμα στη δημοκρατία», «άνθρωπος που δε λέει να ξεγαντζωθεί από την εξουσία». Αυτοί ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς και τα σχόλια που ακολούθησαν την (αναμενόμενη) ανακοίνωση του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δε θα ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSF), Μπενουά Αμόν, αλλά τον «ανεξάρτητο» υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.
Πλήρες άρθρο...
ΓΙΟΡΙΣ ΙΒΕΝΣΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο Γιόρις Ιβενς (1898-1989) κάποτε είπε: «Ολες μου οι ταινίες έχουν ως βασικό κοινό χαρακτηριστικό ανθρώπους που κινητοποιούνται από κάτι. Από την επιθυμία τους να είναι ελεύθεροι, από το νερό, από τον άνεμο. Πιστεύω πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Ιβενς που κινηματογραφεί τον άνεμο, και τον Ιβενς που κινηματογραφεί επαναστάσεις».
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Kυβερνήσεις/κόμματα - Καπιταλιστές - Αστική Δικαιοσύνη - ΜΜΕ

Κουαρτέτο διαπλοκής

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, διορισμένη στη θέση αυτή το 2011 (άρα εξ ορισμού συνδεδεμένη με το προηγούμενο «σύστημα») παραιτείται καταγγέλλοντας στοχοποίηση «από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου».
Πλήρες άρθρο...
Η φράση του Τσίπρα «κανένας δεν είναι πιο αριστερός από εμένα», που διέρρευσε από το μέγαρο Μαξίμου σε απάντηση στο άρθρο του Σκουρλέτη στην ΕφΣυν, που μιλούσε για επικείμενο «κανιβαλισμό της ΔΕΗ», δείχνει τα ζόρια που περνάει η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων ενόψει της παράτασης του Μνημόνιου με προ-νομοθέτηση μέτρων (και όχι μόνο).
Πλήρες άρθρο...
Ο απαγχονισμός του 25χρονου Αχμαντ, στη θύρα Ε3 του Πειραιά, πέρασε στα μουγκά. Ο αυτοπυρπολισμός του 29χρονου (όνομα δεν έχει δοθεί μέχρι τη στιγμή που κλείνουμε την ύλη μας) στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Χίου δεν μπορούσε να έχει την ίδια τύχη. Εγινε μπροστά σε πολύ κόσμο.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο αντιδασικό νομοσχέδιο - Ξεπερνούν τους Σαμαροβενιζέλους

Ολετήρες του δασικού πλούτου της χώρας

Νέο αντιδασικό νομοσχέδιο έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και το έχει στείλει στα μουλωχτά σε διάφορους συριζαϊκούς κύκλους. Με το νομοσχέδιο προβλέπονται νέες τροποποιήσεις –σε αντιδασική κατεύθυνση- σε διατάξεις των νόμων 998/1979, 3889/2010, 4280/2014 και 3208/2003, που δεν τόλμησε να εισάγει ούτε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.
Πλήρες άρθρο...
 «Η σημερινή ένταση στην περιοχή, ήρθε σε συνέχεια του αιτήματος της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να εγκρίνει ο Δήμος την υψομετρική μελέτη του δημόσιου χώρου που θα περιβάλλει το γήπεδο, για να την χρησιμοποιήσει για την αδειοδότηση της κατασκευής του γηπέδου.  Στον χώρο αυτό περιλαμβάνεται το συγκοινωνιακό έργο “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια“.
Πλήρες άρθρο...
«Είναι απαράδεκτο να μην έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία 6-7 χρόνια. Κοντεύουμε σχεδόν 10 από τους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ένα σύστημα που έχει όλο και περισσότερους αναπληρωτές καθηγητές, που η νομοθεσία μας επιβάλλει να έχουμε μαζί τους συμβάσεις εργασίας που αγγίζουν πραγματικά το απαράδεκτο… Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αποφασίσει  έναν, κατά τη γνώμη μου, αρκετά μεγάλο αριθμό προσλήψεων.
Πλήρες άρθρο...
Στις 23 Μάρτη του 2017, επιβεβαιώθηκε και άλλο κρούσμα της Γρίπης των Πτηνών σε οικόσιτη μονάδα στην κοινότητα Ακρινή του δήμου Κοζάνης. Η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων συνέταξε εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα που το έστειλε μόνο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μερικές Διευθύνσεις του και σε μερικές δεκάδων φορέων.
Πλήρες άρθρο...
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι υπέγραψε την επιστολή για την ενεργοποίηση του Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδικασίας για το BREXIT. Την επιστολή παρέλαβε το πρωί της επομένης από τον σερ Τιμ Μπάροου ο Ντόναλντ Τουσκ, απαντώντας με ένα λακωνικό και εμφανώς ειρωνικό σχόλιο: «Μας λείπετε ήδη.
Πλήρες άρθρο...
Το Ζάαρλαντ είναι ένα από τα μικρότερα (αν όχι το μικρότερο) ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, όμως οι εκλογές για την τοπική Βουλή, που έγιναν την περασμένη Κυριακή, απέκτησαν ξεχωριστή σημασία, καθώς εκ των πραγμάτων είχαν πάρει το χαρακτήρα του προκρίματος των ομοσπονδιακών εκλογών του προσεχούς Σεπτέμβρη.
Πλήρες άρθρο...
Τη μέρα που ο Τσίπρας εγκαινίαζε το ανακαινισμένο κουβούκλιο του «Πανάγιου Τάφου» στην Ιερουσαλήμ, φωτιά κατέστρεφε το «Τέμενος Βαγιαζίτ» στο Διδυμότειχο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ισλαμικά μνημεία στον κόσμο. Η κατασκευή του ξεκίνησε επί σουλτάνου Βαγιαζίτ Α', σταμάτησε όταν ο Βαγιαζίτ ηττήθηκε από τον Ταμερλάνο και ολοκληρώθηκε από τον Μωάμεθ Β' (τον μετέπειτα πορθητή της Κωνσταντινούπολης).
Πλήρες άρθρο...