Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:43
Η φοροκαταιγίδα που άρχισε από την πρώτη του Γενάρη είχε θεσμοθετηθεί από την περασμένη άνοιξη, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημόνιου. Αλλο όμως να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα αυξηθούν μια σειρά έμμεσοι φόροι και άλλο να φτάνει η στιγμή της αύξησης.
Πλήρες άρθρο...
Μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, η εικόνα που ζωγράφιζε η κυβερνητική προπαγάνδα ήταν πως το Μνημόνιο τελειώνει το 2018 και πως εκείνο που απομένει να ρυθμιστεί μία κι έξω είναι όλα τα μέτρα για τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Διότι -όπως με δραματικό ύφος έλεγε ο Τσακαλώτος- αν δεν ανακοινωθούν από τώρα και τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το 2018, δε θα υπάρξει ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους επενδυτές και επομένως δε θα υπάρξει ανάπτυξη.
Πλήρες άρθρο...
Το γεγονός ότι ο Τσίπρας καλεί τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων σε διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, την ίδια μέρα που θα φύγει για τη Ζυρίχη, προκειμένου να πάρει μέρος στη λεγόμενη πολυμερή διάσκεψη (που δεν είναι πολυμερής, αφού θα συμμετάσχουν μόνο οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτ
Πλήρες άρθρο...
Ο μύθος της διάσπασης μεταξύ των ιμπεριαλιστών δανειστών, που ανά διαστήματα ξαναπλασάρουν στην πιάτσα οι συριζαίοι, διαλύθηκε και πάλι με τη συνέντευξη του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, που δημοσιεύτηκε πρωτοχρονιάτικα στην εφημερίδα «Boersen Zeitung».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

25 χρόνια από την κατάρρευση του παλινορθωμένου καπιταλισμού της «ΕΣΣΔ»

Το «τέλος της ιστορίας» δεν ήρθε ακόμα (2)

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την κατάρρευση της «ΕΣΣΔ» και της επανεμφάνισης του καπιταλισμού δυτικού τύπου στην πρώην χώρα των Σοβιέτ, στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στη διαδικασία παλινόρθωσης του καπιταλισμού, που ξεκίνησε τέσσερις δεκαετίες πριν από την αυτοδιάλυσή της.
Πλήρες άρθρο...