Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 03:08
Μην παρασύρεστε από τα φάλτσα που ακούγονται: άλλα η Λαγκάρντ, άλλα ο Σόιμπλε, άλλα ο Τσίπρας, άλλα ο Κερέ, άλλα ο Στουρνάρας, άλλα ο Χριστοδουλάκης. Ετσι είναι πάντοτε οι συμφωνίες του κεφαλαίου: γεμάτες φάλτσα. Μέσα, όμως, από την ανατριχιαστική μουσική που συνθέτουν αυτά τα φάλτσα αναδύεται η επί της ουσίας ομοφωνία όλων των δυνάμεων που υπηρετούν τον καπιταλισμό.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Αναδιάρθρωση ελληνικού κρατικού χρέους

Οταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια

Πριν από οτιδήποτε άλλο, παρακολουθώντας την πιο πρόσφατη φιλολογία (και παραφιλολογία) σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, οφείλουμε να σημειώσουμε τη μεγάλη αλλαγή ύφους και στο λόγο και στο στιλ εκφοράς του από τα κυβερνητικά στελέχη. Εκείνα τα ηρωικά που εκστόμιζε ο Τσίπρας και η καραμ
Πλήρες άρθρο...
Οι μετοχές του Κατρούγκαλου στο χρηματιστήριο του μεγάρου Μαξίμου πρέπει να έχουν πιάσει limit down. Τους φόρτωσε τον Παραρά για την «επιτροπή διαλόγου» για τη συνταγματική αναθεώρηση κι αντί να γίνεται συζήτηση για τη «μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία» της κυβέρνησης, όλοι συζητούσαν για το χουντικό παρελθόν του εν λόγω πρώην συμβούλου Επικρατείας και πρώην πανεπιστημιακού, για το οποίο πρώτος έκανε λόγο ο Θεοχάρης (κάποιος του το σφύριξε, προφανώς).
Πλήρες άρθρο...
Ηταν λογικό η Καλογριτσιάδα ν' απασχολήσει την προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, παραδόξως όμως δεν την απασχόλησε όσο θα περίμενε κανείς. Οι Τσιπροκαμμένοι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι, όμως οι της αντιπολίτευσης δεν επέμειναν ιδιαίτερα.
Πλήρες άρθρο...
«Oι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους».
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Εποπτικό Συμβούλιο Υπερταμείου Ξεπουλήματος

Tσακαλώτος - Δανειστές 2-3

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους θα λέγαμε Τσακαλώτος-Σόιμπλε 2-3 στο γήπεδο του Εποπτικού Συμβούλιου του Υπερταμείου Ξεπουλήματος Δημόσιας Περιουσίας. Από τα πέντε μέλη που διορίστηκαν, τα τρία (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) είναι άνθρωποι των δανειστών, ενώ τα δύο είναι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλήρες άρθρο...
Πριν μερικές μέρες, στο μπλογκ των άσπονδων φίλων μας του aek-watch, σε άρθρο με τον έξυπνο τίτλο: «Περί γηπέδου το ανάγνωσμα (“Την επόμενη εβδομάδα βγάζει την άδεια ο Μελισσανίδης“)», διαβάσαμε τα εξής: «Ακούγεται (και εμείς ήδη το ψάχνουμε με τον δικό μας “πουθενάδικο“ τρόπο) ότι η Γραμματεία Νομοθετικού εξέδωσε την (έγγραφη) απάντηση της σχετικά με το Ιδιοκτησιακό του νέου γηπέδου και το ερώτημα που της είχε τεθεί.
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη εβδομάδα τα προσφυγόπουλα πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου. Ανάμεσα σε κοστουμαρισμένους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και δημαρχαίους, σε συγκινημένους ειλικρινά και μη εκπαιδευτικούς και εθελοντές, αλλά με απουσία των μι
Πλήρες άρθρο...
Με αφορμή την επίθεση Παλαιστίνιου εναντίον Ισραηλινών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την Κυριακή 9 Οκτώβρη, που άφησε πίσω της ένα νεκρό μπάτσο, έναν πολίτη και τον παλαιστίνιο νέο που πραγματοποίησε την επίθεση, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του σιωνισμού.
Πλήρες άρθρο...
Επειδή παραπάει το δούλεμα, παραθέτουμε στη διπλανή στήλη την ανακοίνωση του Eurogroup στις 10 Οκτώβρη και το σχετικό με την Ελλάδα απόσπασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο Ντεϊσελμπλούμ μετά το τέλος της συνεδρίασης (η μετάφραση είναι δική μας). Ετσι, μπορούμε να κάνουμε σχόλια επί των «πραγματικών περιστατικών» και όχι επί τη βάσει των δηλώσεων του Τσακαλώτου (ο Χουλιαράκης, αν και παρών στο  Εurogroup, προτίμησε να μείνει και πάλι στη σκιά, καταπώς το συνηθίζει).
Πλήρες άρθρο...
Οι συνεχείς κραυγές με τις οποίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπταν τον Μητσοτάκη, αναγκάζοντας τον Βούτση να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να τους επαναφέρει στην τάξη ονοματίζοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις, έσβησαν από το χάρτη τις εντυπώσεις που λίγο πριν είχε προσπαθήσει να κερδίσει ο Τσίπρας με την επιθετική του ομιλία.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Δίκη νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Οι δολοφόνοι προκαλούν τα θύματα

Η κατάθεση του Μοχάμεντ, του δεύτερου από τους τρεις αδελφούς αιγύπτιους ψαράδες, θορύβησε όλους τους παριστάμενους συνηγόρους υπεράσπισης των νεοναζιστών και όχι μόνο αυτούς των πέντε κατηγορούμενων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. Τους θορύβησε όχι μόνο και όχι τόσο για τις περιγραφές της άγριας επίθεσης, αλλά γιατί μερικές μόνο ώρες μετά την επίθεση τους είχε αναγνωρίσει.
Πλήρες άρθρο...
Οταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έστησε «τρελό πανηγύρι» αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις, δημοσιεύοντας επιλεγμένα αποσπάσματά της, τον καλέσαμε να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής, αλλιώς θα το κάναμε εμείς.
Πλήρες άρθρο...
Σαββατιάτικα, μπας και περάσει στη ζούλα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3236Β'/8.10.2016) η υπ' αριθμ. 258/7.10.2016 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Σταθάκης, Γ. Κατρούγκαλος, Π. Σκουρλέτης, Τρ. Αλεξιάδης ως α.
Πλήρες άρθρο...
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα έχουν πάρει το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόζεται ο «κόφτης» στις δαπάνες με κάθε μέσο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μόρφωση των παιδιών. Τον τελευταίο καιρό και ενώ η σχολική χρονιά διανύει ήδη τον δεύτερο μήνα, εξαφανίστηκαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη ολιγομελή τμήματα, ειδικότητες και τομείς σε ΕΠΑ.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Ανοιχτή παρέμβαση των βρετανών καπιταλιστών για το BREXIT

Μη διανοηθείτε να διακινδυνεύσετε τα συμφέροντά μας!

Με ανοιχτή επιστολή προς τη βρετανική κυβέρνηση απάντησαν την προηγούμενη Παρασκευή οι βρετανοί καπιταλιστές στις πρόσφατες τοποθετήσεις της νέας πρωθυπουργού Τερίζα Μέι σχετικά με το ζήτημα του BREXIT. Η επιστολή (βλ. http://www.cbi.org.uk/news/cbi-signs-open-letter-to-government-on-brexit-negotiati
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί στην Ουγγαρία η κυβέρνηση να θέλει να τροποποιήσει το Σύνταγμα της χώρας, ώστε να αποτρέψει την μετεγκατάσταση μεταναστών στο έδαφός της, όμως η Γερμανία δεν είναι τόσο… ρατσιστική. Απλά κόβει από τους μετανάστες πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα να διεκδικούν κοινωνικά επιδόματα.
Πλήρες άρθρο...