Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 03:09
Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη υποδόση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου Μνημόνιου, που ψήφισε… περήφανα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και καταψήφισε υποκριτικά η μνημονιακή αντιπολίτευση, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Ηταν γνωστό ότι θα ψηφιστεί.
Πλήρες άρθρο...
Ο νόμος 4334 (ΦΕΚ 80Α', 16.7.2015) έχει μια… παγκόσμια πρωτοτυπία. Ξεκινά με την παράθεση (χωρίς αρίθμηση ως άρθρο) της «Απόφασης της Συνόδου των αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 (σε αγγλικό πρωτότυπο και σε ελληνική μετάφραση)». Υπάρχει ένα σκανδαλώδες παρασκήνιο, το οποίο είχε αποκαλύψει η «Κόντρα» στο φύλλο της στις 18.
Πλήρες άρθρο...
Η εκδήλωση του Παπαδημούλη, τάχαμου για να κάνει απολογισμό των δύο ετών θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, έγινε μόνο και μόνο για να λειτουργήσει σαν πρελούδιο της ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ του Κουβέλη, ίσως και της Ξενογιαννακοπούλου και κάποιων ακόμα μπάζων από την κατεδάφιση της άλλοτε ισχυρής πασοκικής σοσιαλδημοκρατίας.
Πλήρες άρθρο...
«Οι δαπάνες παραμένουν υπέρμετρα εστιασμένες σε δυσβάσταχτα υψηλές συντάξεις που παρέχονται στους υπάρχοντες συνταξιούχους (…) το έλλειμα του συνταξιοδοτικού συστήματος βρίσκεται στο μη βιώσιμο επίπεδο του περίπου 10% του ΑΕΠ (σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2,5% στη ζώνη του ευρώ) (…) Προκειμένου να
Πλήρες άρθρο...
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν από ένα χρόνο στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Ο κυβερνητικά πανίσχυρος Νίκος Παππάς συνάντησε εκεί τον Αμος Χοχστάιν, Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή για τις Διεθνείς Ενεργειακές Υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρμεντ (αυτός είναι ο τίτλος του).
Πλήρες άρθρο...
Παράταση για ένα μήνα πήρε το παζάρι ανάμεσα στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την αζέρικη SOCAR για το ξεπούλημα του ΔΕΣΦΑ. Η SOCAR παρέτεινε για έναν ακόμα μήνα (μέχρι τα τέλη Οκτώβρη) την ισχύ της εγγυητικής επιστολής που έχει καταθέσει, μετά από συνάντηση που είχε ο πρόεδρός της Ρόβναγκ Αμπντουλάγεφ με τον Τσίπρα στο Μαξίμου.
Πλήρες άρθρο...
Προκειμένου να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος του από τις αποκαλύψεις μας και από τα Δελτία Τύπου της ΠΟΓΕΔΥ για την πολιτική του για το γιαούρτι, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου έδωσε στη δημοσιότητα μια επιλεκτική περίληψη της απάντησης που του έστειλε ο Επίτροπος Υγείας Andriukaitis, συμνοδευόμενη από μια δική του πανηγυρική δήλωση στην ΕΡΤ.
Πλήρες άρθρο...
Κανένα περιθώριο δεν έχουν οι συριζαίοι να νομοθετήσουν, εκτός βέβαια αν πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, καθώς για να παραμείνουν αγκιστρωμένοι στην εξουσία έχουν βαλθεί με χέρια και πόδια να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.
Πλήρες άρθρο...
Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στην παραλιακή πόλη Καρταγένα δε Ινδιας στην Κολομβία, μπροστά σε ένα πλήθος 2.500 ανθρώπων, ο ηγέτης των FARC (Eνοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας) Ροδρίγο Λοντόνιο Ετσεβερί, γνωστός με το επαναστατικό ψευδώνυμο Τιμοσένκο, και ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψαν την Τελική Συμφωνία Ειρήνευσης, τερματίζοντας μια ιστορία ένοπλης σύγκρουσης που κράτησε από την ίδρυση των FARC το 1964 μέχρι σήμερα.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτισμόςPointer

Νέα περίοδος βιντεοπροβολών

Κινηματογράφος και κουβέντα

Μπήκε ο Οκτώβρης, μίκρυναν οι μέρες, ψύχρανε ο καιρός, καιρός για σινεμά και κουβέντα κάθε Παρασκευή. Η καινούργια σεζόν των βιντεοπροβολών στην «Κόντρα» ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο σοβιετικό πρωτοπόρο Αλεξάντρ Ντοβζένκο. Πρόκειται για τη γνωστή ως Τριλογία του Πολέμου.
Πλήρες άρθρο...
Ο Καμμένος το είχε πει έγκαιρα: σιγά μη βρει ο Καλογρίτσας 50 εκατ. Ομως, ποιος δίνει σημασία σ' έναν Καμμένο; Μετά ήρθε ο Τσίπρας, που ενώπιον της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε με νόημα: «Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές -όπως και να λέγεται δεν μας αφορά, κανένας δεν είναι φίλος μας, όλους τους είχαμε κλεισμένους επί τρία εικοσιτετράωρα μέχρι να δώσουν το μεγαλύτερο τίμημα- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

75 εκατ. ευρώ επιπλέον αρπάζουν μόνο από τους αγρότες

Μπήκε μπροστά ο μόνιμος κόφτης των συντάξεων

Στις 12 του περασμένου Μάη δημοσιεύτηκε το έκτρωμα του Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016), με το οποίο ολοκληρώνεται η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που είχε βάλει στις ράγες η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με το νόμο 3863/2010, επί υπουργίας Α. Λοβέρδου. Με το νόμο 4387 η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων επέφερε καίριο πλήγμα στο συνταξιοδοτικό των αγροτών, μειώνοντας δραστικά τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πλήρες άρθρο...
«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται πλέον ευθέως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μετά από αυτεπάγγελτη(!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά από αναφορά - καταγγελία του συνδίκου της πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο εργοστάσιο, έχουν κληθεί για κατάθεση όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ.
Πλήρες άρθρο...
«Στη συνάντηση έγινε ακόμα συζήτηση για το χρέος ειδικά για την πρόοδο των βραχυπρόθεσμων μέτρων και για την διαδικασία συζήτησης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων». Ετσι κατέληγε το non paper («Ατυπη ενημέρωση 28-09-2016») που διένειμε ο Τσακαλώτος, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του EFSF/ESM Kλ.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Ελιγμός Χλύκα-Τσιρώνη μετά την αποκάλυψη της «Κόντρας»

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η Κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας

Ο πανικός ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος. Το δίδαγμα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά από τους χειρισμούς με τους οποίους το δίδυμο Χλύκα-Τσιρώνη (καπιταλιστής δασολόγος-μελετητής – υπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για τα δάση) προσπάθησε να κρύψει τις πομπές του, μετά την αποκάλυψη της «Κόντρας» για
Πλήρες άρθρο...
Λίγο πριν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ανέβει στο βήμα της Βουλής, για να μιλήσει στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για θέματα Παιδείας, οι κάμερες είχαν στηθεί στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, όπου θα συναντιόταν ο υπουργός και συγκυβερνήτης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Π. Καμμένος με τον Ιερώνυμο Β', κατά κόσμον Ιωάννη Λιάπη.
Πλήρες άρθρο...
«Οταν χτυπήθηκε το ανθρωπιστικό κονβόι, ζητήσαμε να διεξαχθεί έρευνα. Ο Τζον Κέρι, ένας καλός μου συνεργάτης, συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν είχε κάνει ποτέ προηγούμενα. Ισχυρίστηκε ότι η έρευνα μπορεί να γίνει, αλλά ότι γνώριζαν ποιος το έκανε, κατονομάζοντας το συριακό στρατό ή τη Ρωσία, και ότι σε κάθε περίπτωση το λάθος ήταν της Ρωσίας» (δηλώσεις ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη ρωσική τηλεόραση).
Πλήρες άρθρο...
Σε αντίθεση με «αριστερούς» σιωνιστές, όπως ο Γκιντεόν Λεβί της «Χααρέτζ», ο ιστορικός Ιλάν Πάπε δεν επιδόθηκε σε κάποια ωραιοποιημένη νεκρολογία του Σίμον Πέρες. Σε άρθρο του με τίτλο «Ο Σίμον Πέρες από τη σκοπιά των θυμάτων του», έγραψε για το νεαρό στέλεχος του Εργατικού Σιωνιστικού κινήματος, που τράβηξε την προσοχή της ανώτατης διοίκησης της εβραϊκής παραστρατιωτικής «Χαγκάνα», την περίοδο της βρετανικής κατοχής της Παλαιστίνης.
Πλήρες άρθρο...