Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:06
Τα καραγκιοζιλίκια με τις «μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες» του Τσίπρα, είτε πρόκειται για τη τζούφια αλλαγή του εκλογικού νόμου είτε για την ακόμα πιο τζούφια πρόταση  για αναθεώρηση του συντάγματος, θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε σηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους και επισημαίνοντας πως εντάσσονται στην τακτική «θεάματα αντί άρτου» που εφαρμόζουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, όταν βλέπουν τη «μουρμούρα» να φουντώνει στους κόλπους του λαού.
Πλήρες άρθρο...
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι κάτω από την «εθνική συμφωνία» που υπέγραψαν ΓΣΕΕ και καπιταλιστές, υπό τη μπαγκέτα του Κατρούγκαλου, για να ενισχύσουν υποτίθεται τον αγώνα που θα δώσει ο Κατρούγκαλος ενάντια στους «ακραίους παίκτες», όπως είπε, ο ΣΕΒ φρόντισε να βγάλει κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε εργατοπατέρες και Κατρούγκαλο, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία των όσων συμφώνησαν.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Με δικομματικό πατιρντί κλείνει η Βουλή

Γερές δόσεις αποπροσανατολισμού

Κότα λειράτη ο Τσίπρας. Μολονότι ο Βούτσης φρόντισε να καθυστερήσει επί τέσσερις μήνες τη συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls και γενικά για την πολιτική της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, ορίζοντάς την λίγες μέρες πριν κλείσουν τη Βουλή για καλοκαιρινές διακοπές, ο Τσίπρας δεν κατέβηκε στη Βουλή για ν' αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη, σηκώνοντας ο ίδιος την ευθύνη για την πολιτική της κυβέρνησής του.
Πλήρες άρθρο...
Μετά τον υπουργό Καμμένο, που δήλωσε ότι ο κουμπάρος του ο Καλογρίτσας δεν πρέπει να πάρει τηλεοπτική άδεια, γιατί είναι εργολάβος, ενώ είχε να πει τα καλύτερα για τον μεγάλο πατριώτη Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μάλιστα στελέχωσε το υποψήφιο κανάλι του με το επί χρόνια δεξί χέρι (στον τομέα της προπαγάνδα
Πλήρες άρθρο...
Το blog «Δασαμάρι SOS», που αναδημοσίευσε το ρεπορτάζ μας για τις συζύγους των εφοπλιστών που κάνουν -με το αζημίωτο- «φιλανθρωπικό» έργο με πρόσφυγες, έψαξε καλύτερα από εμάς την ιστοσελίδα  των κυριών της «Καλλιπάτειρας» και βρήκε ότι η ιστορία αυτή κρατάει από τον περασμένο Μάρτη και έγινε με όλους τους τύπους (το δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε στο https://dasamarisos.
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που ο Τσίπρας δημαγωγούσε, υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων ότι θα προωθήσει αναθεώρηση του συντάγματος που θα προβλέπει «ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας», ολοκληρωνόταν η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για το ξεπούλημα του 24% του ΑΔΜΗΕ ΑΕ, της εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.
Πλήρες άρθρο...
Είναι απίστευτοι οι τρόποι τους οποίους σκαρφίζονται οι συριζαίοι του υπουργείου Παιδείας για να περικόψουν ακόμη και αυτές τις ελάχιστες δαπάνες για το δημόσιο σχολείο. Το κάνουν αυτό με τρόπο υπόγειο, ύπουλο και συνάμα προκλητικό, έτσι ώστε να φαίνονται ως φυσιολογική εξέλιξη οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και η αποπομπή των μαθητών, ειδικά αυτών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, από τη δημόσια εκπαίδευση και η δημιουργία δεξαμενής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών.
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίζονται οι μαζικές εκκαθαρίσεις στην Τουρκία απ' αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιούλη. Λέμε αφορμή, γιατί είναι φανερό πως ο Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να επιβάλει την παντοκρατορία του, πράγμα που πάλευε να κάνει εδώ και καιρό. Και τώρα πετυχαίνει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, καθώς χτυπάει τις βάσεις που διαθέτει στον κρατικό μηχανισμό το δίκτυο του Γκιουλέν, ενώ παράλληλα αδρανοποιεί πλήρως τους κεμαλιστές και τους σέρνει πίσω του.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο σε Ισπανία-Πορτογαλία

Σύγκρουση Comission-Ecofin;

Θα ήταν εξαιρετικά βιαστικό να μιλήσει κανείς για σύγκρουση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, μετά την απόφαση της πρώτης να μην επιβάλει στην Ισπανία και την Πορτογαλία τα πρόστιμα που προβλέπει το κοινοτικό δημοσιονομικό πλαίσιο.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Τσιπραίων συνταγματική αναθεώρηση

Τα παιδία παίζει

Οταν ο αρχηγός ενός κόμματος που κυβερνά φλέγεται για να προωθήσει μια αναθεώρηση του συντάγματος, χαμηλώνει τους τόνους, ακολουθεί με ευλάβεια τις προβλεπόμενες διαδικασίες (αποκλειστικά κοινοβουλευτικές) και προσπαθεί να βρει κοινό τόπο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πλήρες άρθρο...
Αυτή τη φορά ο Τσίπρας δεν  μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για ν' ακούσει τη βαθυστόχαστη ομιλία του Λεβέντη. Είχε αποφασίσει να μη μιλήσει, οπότε δεν τον έπαιρνε να πάει, ν' ακούσει τον Λεβέντη και να φύγει σαν κλέφτης. Ο Λεβέντης, όμως, ήταν σίγουρος ότι ο Τσίπρας τον ακούει από το γραφείο του.
Πλήρες άρθρο...
Απόλαυση ήταν και πάλι η συνέχιση της κατάθεσης της εισαγγελέα Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Η Τσατάνη δήλωσε ότι έχει αποδεικτικά μέσα για την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Παπαγγελόπουλο και επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα.
Πλήρες άρθρο...
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης είπε μεταξύ άλλων: «Ρωτάτε για τον λογαριασμό με τον οποίο πληρώσαμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάιο και, αν καταλαβαίνω καλά, δίνετε εύσημα στην Τράπεζα της Ελλάδας που μας υπέδειξε τον λογαριασμό.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Εχουν αφήσει τα δάση στην τύχη τους

Καίγονται και φέτος τα δάση και όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες γίνεται όλο και μεγαλύτερη η απειλή για το δασικό πλούτο της χώρας. Το φαινόμενο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, όταν είναι πολύ ψηλές οι θερμοκρασίες και οι περισσότερες περιοχές στεγνώνουν. Και έχει συγκεκριμένες αιτίες.
Πλήρες άρθρο...
Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή του Μπιλάλ Καγιέντ, του παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές, που πραγματοποιεί απεργία πείνας για 46η μέρα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος, αντί να κρατείται με το φασιστικό καθεστώς της διοικητικής κράτησης.
Πλήρες άρθρο...
Σφίγγει ακόμη περισσότερο η πολιορκία από τον κυβερνητικό στρατό και τους συμμάχους του στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες ανατολικό Χαλέπι, αφότου η άλλοτε βιομηχανική περιοχή Λεραμούν στη βορειοδυτική άκρη της πόλης πέρασε στις 26 Ιούλη, μετά από σφοδρές μάχες με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού στρατού.
Πλήρες άρθρο...