Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 20:01
Medium_img_26625
Ο Γιωργάκης δείχνει μπουνταλάς αλλά δεν είναι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην αστική πολιτική. Γι' αυτό και πηγαίνοντας στο μέγαρο Μαξίμου για αρμένικη βίζιτα (η μεγάλη διάρκεια της επίσκεψης ενός εξωκοινοβουλευτικού, σε σχέση με τις επισκέψεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτομάτως τον κατέτασσε στους σημαντικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού), φρόντισε ενδυματολογικά να είναι ίδιος με τον Τσίπρα: χωρίς γραβάτα, καρό πουκάμισο, σκούρο σακάκι.
Πλήρες άρθρο...
Αγανάκτησε ο ηγετικός πυρήνας της φράξιας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ. Και έκανε την αγανάκτησή του editorial στην ιστοσελίδα του (commonality.gr), υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Αντε πάλι με τον Πρόεδρο!» (17.7.2016). Από την πρώτη κιόλας παράγραφο, με έντονα γράμματα, οι 53+ την πέφτουν στον Τσίπρα, χωρίς φυσικά να τον κατονομάζουν: «Η φράση: να εκλέγεται άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή το θέλει ο λαός, είναι λαϊκισμός.
Πλήρες άρθρο...
Καλά ο κυπριακός όμιλος (πίσω από τον οποίο φέρονται να είναι οι Βαρδινογιάννηδες, που έχουν υποβάλει αίτηση άδειας και με την εταιρία του STAR), καλά η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με το Mega, που την έχουν πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα οι Μπομπολοψυχάρηδες, αλλά να αποκλείεται από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη; Ενός «επιχειρηματία που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και στον Ποντιακό Ελληνισμό»; Με τον οποίο  «έχει φιλικές σχέσεις» ο κυβερνητικός εταίρος Π.
Πλήρες άρθρο...
Ενα από τα μικρά κέντρα κράτησης προσφύγων (κέντρα φιλοξενίας τα ονομάζουν) έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα. Αρχικά, η δημιουργία αυτού του μικρού κέντρου έγινε δεκτή εχθρικά από τους ντόπιους παράγοντες, που θεωρούσαν ότι οι πρόσφυγες θα τους χαλάσουν την τουριστική μόστρα.
Πλήρες άρθρο...
«Ολα καλά». Με το γνωστό άνετο ύφος του ο Βαγγέλας έδωσε το στίγμα της συνάντησής του με τον Κούλη: ένα ολοστρόγγυλο τίποτα από άποψη πολιτικής ουσίας. Αξιοσημείωτο μόνο για το «φαίνεσθαι» και από τις δυο πλευρές. Ο Βαγγέλας ήθελε να του κρεμάσουν το πορτρέτο δίπλα στων υπόλοιπων που διετέλεσαν αρχηγοί της ΝΔ και να τον καλέσει ο Κούλης για συνάντηση.
Πλήρες άρθρο...
Τι δουλειά έχει η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να εκδίδει ανακοινώσεις για θέματα αρμοδιότητας αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών; Στον κόσμο των σύγχρονων Μαυρογιαλούρων όλα γίνονται. Τι πρόβλημα, δηλαδή, υπάρχει που η υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μ. Χρυσοβελώνη (ανελίστρια) εξέδωσε Δελτίο Τύπου (όχι μέσω του Γραφείου Τύπου του υπουργείου, αλλά από το προσωπικό της Γραφείο), αναφερόμενη σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ.
Πλήρες άρθρο...
Εννοείται πως δεν αισθανόμαστε καμιά συμπάθεια για τους τούρκους στρατιωτικούς που όταν είδαν ότι το πραξικόπημα στο οποίο συμμετείχαν αποτυγχάνει, πήραν ένα ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα, εγκαταλείποντας όλους τους άλλους πραξικοπηματίες και κοιτάζοντας να σώσουν τον κώλο τους.
Πλήρες άρθρο...
«Δυστυχώς, τα άλλα λεφτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, τα λεφτά, δηλαδή, που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Όσο κι αν συνεργαζόμαστε πολύ καλά και με τον κ. Αβραμόπουλο και με τον κ. Στυλιανίδη, εκεί πέρα υπάρχουν τεράστια ποσά που δεν
Πλήρες άρθρο...
Εχει όριο η προσωπική ξεφτίλα για έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που το έπαιζε αριστερός και φίλος του παλαιστινιακού λαού; Οχι δεν έχει. Απαξ και ο άλλος αποφάσισε να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και όσα αυτή του εξασφαλίζει, έχει ξεχάσει τι σημαίνει στοιχειώδης προσωπική αξιοπρέπεια.
Πλήρες άρθρο...
Ο Γιωργάκης πέρασε τις πόρτες του Μαξίμου και συναντήθηκε επί δίωρο με τον Τσίπρα. Το 'πιασε το μήνυμα ο Ραγκούσης (αρχηγός κόμματος κι αυτός, αν το ξεχάσατε!) κι είπε να βγει έστω και λίγο από την αφάνεια και ενδεχομένως να κερδίσει κι αυτός μια πρόσκληση για το Μαξίμου.
Πλήρες άρθρο...
Βουλή, Δευτέρα 18 Ιούλη, διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Κατρούγκαλο «σχετικά με την εφαρμογή κριτηρίου εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού από την εταιρεία FRAPORT ΑΕ».
Πλήρες άρθρο...