Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 18:54
«Το ζήτημα δεν είναι να αποδυναμώσουμε δικαιώματα των ελλήνων εργαζομένων, αλλά να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία πιο ανταγωνιστική οικονομία. Από αυτά που διαπιστώνω και σήμερα εδώ ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ότι οι χώρες που απελευθέρωσαν την αγορά εργασίας, μπόρεσαν να δημιουργήσουν  νέες θέσεις εργασίας».
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τον πανηγυρικό χαρακτήρα που πήγε να δώσει ο Κατρούγκαλος στην κοινή δήλωση των «κοινωνικών εταίρων», αυτοί δε δημιούργησε πολιτικό γεγονός. Δεν έδωσε πρωτοσέλιδα, δεν τροφοδότησε συζητήσεις, ξεχάστηκε την επομένη κιόλας της υπογραφής της.
Πλήρες άρθρο...
Αγανάκτησε ο ηγετικός πυρήνας της φράξιας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ. Και έκανε την αγανάκτησή του editorial στην ιστοσελίδα του (commonality.gr), υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Αντε πάλι με τον Πρόεδρο!» (17.7.2016). Από την πρώτη κιόλας παράγραφο, με έντονα γράμματα, οι 53+ την πέφτουν στον Τσίπρα, χωρίς φυσικά να τον κατονομάζουν: «Η φράση: να εκλέγεται άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή το θέλει ο λαός, είναι λαϊκισμός.
Πλήρες άρθρο...
Εχει όριο η προσωπική ξεφτίλα για έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που το έπαιζε αριστερός και φίλος του παλαιστινιακού λαού; Οχι δεν έχει. Απαξ και ο άλλος αποφάσισε να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και όσα αυτή του εξασφαλίζει, έχει ξεχάσει τι σημαίνει στοιχειώδης προσωπική αξιοπρέπεια.
Πλήρες άρθρο...
Ενα από τα μικρά κέντρα κράτησης προσφύγων (κέντρα φιλοξενίας τα ονομάζουν) έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις μιας εγκαταλελειμμένης κατασκήνωσης του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα. Αρχικά, η δημιουργία αυτού του μικρού κέντρου έγινε δεκτή εχθρικά από τους ντόπιους παράγοντες, που θεωρούσαν ότι οι πρόσφυγες θα τους χαλάσουν την τουριστική μόστρα.
Πλήρες άρθρο...
Μετά την κρυάδα από τον «σύντροφο» Μοσκοβισί, οι συριζαίοι χρειάζονταν κάτι για να «στανιάρουν». Κάτι που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην προπαγάνδα τους, με τη φροντίδα της οποίας κοιμούνται και ξυπνούν κάθε μέρα. Οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, που επισκέφτηκε την Αθήνα τρεις μέρες μετά από τον Μοσκοβισί, τους προσέφερε μια προπαγανδιστική διέξοδο.
Πλήρες άρθρο...
«Μόνο την κυβέρνηση φθείρει η κριτική των υπουργών προς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ. Μόνο αυτή παθαίνει ζημιά, όχι το ΤΑΙΠΕΔ». Τάδε έφη Στ. Πιτσιόρλας, που φώναξε τους δημοσιογράφους στον ταρατσόκηπο πολυτελούς ξενοδοχείου, με θέα την Ακρόπολη, για να τα χώσει σε υπουργούς τύπου Σκο
Πλήρες άρθρο...
Την 36η μέρα απεργία πείνας διανύει ο παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του έχει μεταφερθεί από την Κυριακή 17 Ιούλη στο νοσοκομείο Μπαρζιλάι. Εκεί νοσηλεύεται αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του υπό την 24ωρη εποπτεία τεσσάρων δεσμοφυλάκων που βρίσκονται μόνιμα μέσα στο θάλαμό του.
Πλήρες άρθρο...
Τι άλλο εκτός από παραφροσύνη υποδηλώνει η επίθεση του γαλλοτυνήσιου Μοχάμεντ Μποχέλ στη Νίκαια,  την ημέρα της εθνικής επετείου της Γαλλίας, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ 84 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά; Μια παραφροσύνη που δυστυχώς εξαπλώνεται στην Ευρώπη, καθώς λίγες μέρες μετά, ένας 17χρονος Αφγανός, που είχε φτάσει στη Γερμανία ασυνόδευτος, επιτέθηκε με τσεκούρι στους συνεπιβάτες του σε γερμανικό τρένο, πριν σκοτωθεί από τα πυρά της αστυνομίας.
Πλήρες άρθρο...
Με τροπολογία που κατέθεσε ο Ν. Φίλης στο  σχέδιο νόμου «Κύρωση της Απόφασης του Συμβουλίου 2014/335/ΕΕ, Ευρατόμ για το σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλες διατάξεις», στις 6 του Ιούλη, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δρομολογεί την κατάργηση της δωρεάν διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.
Πλήρες άρθρο...
Ο Γιωργάκης δείχνει μπουνταλάς αλλά δεν είναι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στην αστική πολιτική. Γι' αυτό και πηγαίνοντας στο μέγαρο Μαξίμου για αρμένικη βίζιτα (η μεγάλη διάρκεια της επίσκεψης ενός εξωκοινοβουλευτικού, σε σχέση με τις επισκέψεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτομάτως τον κατέτασσε στους σημαντικούς συνομιλητές του πρωθυπουργού), φρόντισε ενδυματολογικά να είναι ίδιος με τον Τσίπρα: χωρίς γραβάτα, καρό πουκάμισο, σκούρο σακάκι.
Πλήρες άρθρο...
Καλά ο κυπριακός όμιλος (πίσω από τον οποίο φέρονται να είναι οι Βαρδινογιάννηδες, που έχουν υποβάλει αίτηση άδειας και με την εταιρία του STAR), καλά η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με το Mega, που την έχουν πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα οι Μπομπολοψυχάρηδες, αλλά να αποκλείεται από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη; Ενός «επιχειρηματία που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και στον Ποντιακό Ελληνισμό»; Με τον οποίο  «έχει φιλικές σχέσεις» ο κυβερνητικός εταίρος Π.
Πλήρες άρθρο...
«Δυστυχώς, τα άλλα λεφτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, τα λεφτά, δηλαδή, που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Όσο κι αν συνεργαζόμαστε πολύ καλά και με τον κ. Αβραμόπουλο και με τον κ. Στυλιανίδη, εκεί πέρα υπάρχουν τεράστια ποσά που δεν
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι και τόσο σύνηθες, τουλάχιστον στις ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες, να πραγματοποιεί επίσκεψη ένας επίτροπος και να γίνεται δεκτός από τον αρχηγό της κυβέρνησης, περιβαλλόμενος επιπροσθέτως με τιμές που φτάνουν μέχρι τη διοργάνωση ομιλίας του στη Βουλή αυτής της χώρας.
Πλήρες άρθρο...
«Η απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντάσσεται στο σχέδιο διεθνούς επέκτασης των ιταλικών σιδηροδρόμων. Ο ελληνικός σιδηρόδρομος θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία και τη μακρά εμπειρία της Ferrovie dello Stato Italiane, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Ρενάτο Ματσοντσίνι, διευθύνων σύμβουλος των Σιδηροδρόμων του Ιταλικού Κράτους.
Πλήρες άρθρο...
Το αποτυχημένο πραξικόπημα-οπερέτα (ή επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές), που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στην Τουρκία, αποτέλεσε θείο δώρο για τον Ερντογάν και την κλίκα του. Αυτό είναι πλέον αδιαμφισβήτητο, καθώς τώρα η θέση του Ερντογάν ισχυροποιείται, αφού όλοι οι ηγέτες των ιμπεριαλιστικών χωρών (ακόμα και ο Πούτιν) αναγνωρίζουν την εξουσία του, ενώ του δίνεται η δυνατότητα να καθαρίσει τον κρατικό μηχανισμό από όσους τον αμφισβητούσαν επί χρόνια.
Πλήρες άρθρο...
Ο χαμογελαστός πιτσιρικάς που στέκεται ανάμεσα σε βλοσυρούς μπάτσους ονομάζεται  Μοαουίγιε Αλκάμ. Είναι δεκατεσσάρων ετών και μόλις άκουσε την καταδίκη του σε φυλάκιση εξίμισι ετών από το Κεντρικό Δικαστήριο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. Κατηγορήθηκε για επίθεση με μαχαίρι σε ισραηλινό φρουρό .
Πλήρες άρθρο...
Ο Τόνι Μπλερ πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον, για να υποδηλώσει τους στενούς στρατηγικούς δεσμούς του ξεδοντιασμένου βρετανικού λέοντα με την αμερικάνικη υπερδύναμη. Ο Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στις Βρυξέλλες, για να υποδηλώσει ότι διαλέγεται μόνο με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όχι με το γερμανογαλλικό άξονα.
Πλήρες άρθρο...
Η νέα σχολική χρονιά θα βρει την εκπαίδευση βαριά λαβωμένη, ενώ θα δρομολογηθούν και νέα μέτρα, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως περικοπές μισθών, συντάξεων (ο «κόφτης» καραδοκεί), επαναφορά της αξιολόγησης, κ.λπ. Ηδη το δημόσιο σχολείο μετράει: ♦ Την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
Πλήρες άρθρο...