Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 04:23
Medium_img_26183
Η πλήρης αποκτήνωση των εξουσιαστικών κτηνών που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αποτελεί πλέον είδηση. Δε θα πρέπει, όμως, να περνάει και ασχολίαστη. Αυτοί που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες (στην προηγούμενη Βουλή) ειρωνεύονταν τον Χρυσοχοΐδη για τη μνημειώδη παραδοχή
Πλήρες άρθρο...
«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στις 24 Μάη. Υπάρχουν ορισμένα δύσκολα σημεία» » δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ. «Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη» είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας - πακέτο ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου, δήλωσε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Ανασχηματισμό και διεύρυνση ανήγγειλε ο Τσίπρας

Επιχείρηση διεμβολισμού της πασοκικής σοσιαλδημοκρατίας

«Θέλουμε όλα τα στελέχη κοντά μας, συμμέτοχους στην προσπάθειά μας. Εκτός από εκείνους που αγωνιούν μόνο για μία καρέκλα της εξουσίας. Αυτούς τους χαρίζουμε στους άλλους. Ας τους έχουν να τους χαίρονται». Αστραψε και βρόντησε η Φώφη από το βήμα της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Πλήρες άρθρο...
«Οποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι θα περάσει ανασχηματισμό, φαντάζομαι πως θα υπάρχουν και πρόσωπα που δεν θα είναι του στενού περιβάλλοντος. Το βρίσκω σωστό και υγιές». Αρκεί η τελευταία πρόταση της κυβερνητικής εκπροσώπου για να καταλάβουμε ότι της είπαν ν' ανοίξει ζήτημα ανασχηματισμού.
Πλήρες άρθρο...
«Το ΕΚΑΣ αποτελεί προνοιακή και όχι συνταξιοδοτική παροχή, η οποία  δίνεται μετά από έλεγχο πόρων και επανακαθορίζεται ετησίως ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων». Ετσι ξεκινά Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Διευκρινίσεις για την καταβολή του  ΕΚΑΣ».
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Παζάρια ΔΝΤ-Γερμανίας για το ελληνικό κρατικό χρέος

«Οδικός χάρτης» για αποικιοποίηση στο διηνεκές

Από τη «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τουλάχιστον του 60%, με περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους που θα παραμείνει», έφτασαν το προηγούμενο καλοκαίρι σε ένα τρίτο Μνημόνιο  που προβλέπει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά διαγραφή (ονομαστική μείωση) του χρέους, αλλά θα εξεταστεί η δυνατότητα μιας νέας αναδιάρθρωσης του χρονικού πλαισίου της αποπληρωμής, αν καταστεί αναγκαία.
Πλήρες άρθρο...
Την πρόταση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έκτασης 100 σελίδων, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρός της καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου. Η πρόταση είναι ένα τμήμα των πορισμάτων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (π.χ. δεν περιλαμβάνονται θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης), η οποία συνέταξε το παρόν κείμενο, στο πλαίσιο του λεγόμενου «εθνικού διαλόγου».
Πλήρες άρθρο...
Αυτό κι αν είναι είδηση! Η «λαοπρόβλητη» πρόεδρος της Βραζιλίας, πρώην αντάρτισσα και νυν «αριστερή» διαχειρίστρια της επικερδέστερης ίσως για τις πολυεθνικές καπιταλιστικής οικονομίας της Λατινικής Αμερικής, Ντίλμα Ρούσεφ, αποπέμφθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από το αξίωμά της για έξι μήνες, με ψηφοφορία που έγινε στη Γερουσία μετά από είκοσι ώρες συνεδρίαση.
Πλήρες άρθρο...
Σε άθλιες συνθήκες, σε ένα απομονωμένο στρατόπεδο στη νότια Τουρκία, χωρίς πρόσβαση σε δικηγόρο, κρατείται η πρώτη ομάδα σύριων προσφύγων που απελάθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία, σε εφαρμογή της διαβόητης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής «Guardian» (Syrians returned to Turkey under EU deal have had no access to lawyers, 16/5/16).
Πλήρες άρθρο...
Χολή έσταζε το πρωτοσέλιδο της ναυαρχίδας του Ψυχάρη την περασμένη Πέμπτη: «Παράξενες συμμαχίες ονειρεύεται ο ΣΕΒ - Νουθεσίες για πολιτική συναίνεση των κομμάτων και πιστή εφαρμογή του Μνημονίου». Αμα δούμε και τον Ψυχάρη… αντιμνημονιακό, θα τα έχουμε δει όλα. Προς το παρόν τον βλέπουμε να κάνει θεαματικές κωλοτούμπες, προκειμένου να τα βγάλει πέρα στη σύγκρουσή του με τους Τσιπραίους.
Πλήρες άρθρο...
«Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, που είναι και αρμόδιος για το σκάρωμα του εκλογικού νόμου. Οπως είπε, αυτό που σχεδιάζεται είναι η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους για το πρώτο κόμμα στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας σε περιφέρειες με 10 έδρες το πολύ.
Πλήρες άρθρο...
Η μία μίλησε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο άλλος μίλησε στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (έτσι λένε την… κεντρική επιτροπή του Ποταμιού). Καθόρισαν, υποτίθεται, την πολιτική στρατηγική των κομμάτων τους. Αν όμως ρωτήσεις δέκα δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ δύσκολα θα μπορέσουν να σου πούνε τι είπαν ο Σταύρος και η Φώφη «στα όργανα».
Πλήρες άρθρο...
Είναι τέτοιο το θράσος του Κατρούγκαλου, μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος από το σύνολο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τόλμησε να εκδώσει Δελτίο Τύπου για να υποστηρίξει πως οι νέες συντάξεις όχι μόνο δε θα είναι μικρότερες από τις παλιές, αλλά ότι «σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 Ευρώ το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προϋφιστάμενο σύστημα.
Πλήρες άρθρο...
Περσινά ξινά σταφύλια είναι η επίκληση των όσων έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων επέλεγε να δεχτεί το αμερικάνικο σχέδιο για τον αγωγό ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στη Δυτική Ευρώπη, μέσω Ιταλίας. Διότι το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να λέει ό,τι παπαριά ήθελε και να
Πλήρες άρθρο...
Επίδειξη δύναμης έκανε την περασμένη βδομάδα η γαλλική «δημοκρατία» στους διαδηλωτές που τόλμησαν να εναντιωθούν στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης Ολάντ η οποία προτίθεται να περάσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με διάταγμα παρακάμπτοντας την ψηφοφορία στη Βουλή.
Πλήρες άρθρο...
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Βενεζουέλα από την Παρασκευή 13 Μάη (το καθεστώς αυτό προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από τρίμηνο), ενώ ο πρόεδρος Μαδούρο προειδοποιεί για κίνδυνο πραξικοπήματος και στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ. Προσπαθεί να συσπειρώσει τους τσαβιστές οπαδούς του χαρακτηρίζοντας κάθε αντίδραση εναντίον του σαν «φασιστική».
Πλήρες άρθρο...
Στις 12 του Μάη πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης λειτουργίας της αντιπυραυλικής ασπίδας «Aegis Ashore» που έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ντεβεσέλου της Ρουμανίας, η οποία θα παραδοθεί στο ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, αλλά θα βρίσκεται υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο μιας αμερικάνικης βάσης στη Γερμανία.
Πλήρες άρθρο...