Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 08:02
Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Κι αυτή εδώ η εφημερίδα δικαιούται να το γράψει με κατηγορηματικότητα, επικαλούμενη το πρόσφατο παρελθόν. Πέρσι τέτοια εποχή, όταν οι Τσιπραίοι έκαναν τη «σκληρή διαπραγμάτευση», με γκεσέμι τον Μπαρουφάκη, εμείς γράφαμε ότι δε διαπραγματεύονται με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, αλλά με τον ελληνικό λαό, προκειμένου στο τέλος να φέρουν μια νέα μνημονιακή συμφωνία, εμφανιζόμενοι ως ηρωικώς πεσόντες, και να την παρουσιάσουν ως αναπόφευκτη.
Πλήρες άρθρο...
Αν οι Τσιπραίοι δεν ετοιμάζουν ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, επειδή εκτιμούν πως δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή τον αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό Αρμαγεδδώνα και προτιμούν να παραδώσουν τα ηνία σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ευρύτερης μνημονιακής στήριξης, τότε αυτά που εκτυλίσσονται από το
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί στη Βουλγαρία οι κυνηγοί κεφαλών μεταναστών να αντιμετωπίζονται θετικά από την κυβέρνηση και το κράτος (που αναγκάστηκε να τους μαζέψει μόνο μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσαν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας), όμως η ΕΕ δε θέλει τέτοια πράγματα! Θέλει οι κυνηγοί να προέρχονται από τους κρατικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς για να έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση προκειμένου να εκπληρώσουν το θεάρεστο έργο τους.
Πλήρες άρθρο...
Μια εισαγγελέας καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι της άσκησε πιέσεις για να επιστρέψει το φάκελο μιας υπόθεσης που αφορά μεγαλοκαπιταλιστή σε άλλη συνάδελφό της, η οποία θα ασκούσε δίωξη κατά του μεγαλοκαπιταλιστή. Ο αναπληρωτής υπουργός, πρώην εισαγγελέας κι αυτός, βρίσκεται κατηγορούμενος από την αντιπολίτευση και κατά την απολογία του αραδιάζει ονόματα δικαστικών που διορίστηκαν «από εμάς» ή «από τους άλλους».
Πλήρες άρθρο...
Εχοντας τακτοποιημένη στη γνωστή κόκκινη τσάντα την πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ κατά 1% αναχώρησε για την Ουάσινγκτον ο Τσακαλώτος, προκειμένου να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μαζί του και ο Σταθάκης, που θα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει (στην κατάταξη των υπουργών είναι πάνω από τον Τσακαλώτο).
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

(ή αλλιώς: ταφόπλακα στην ελληνική κτηνοτροφία)

Γιαούρτι με εβαπορέ και νεράκι

«Δεν νομιμοποιείται η χρήση σκόνης γάλακτος στην παραγωγή γιαουρτιού». Υπ’ αυτόν τον βαρύγδουπο τίτλο, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατ’ εντολήν Βαγγέλη Αποστόλου, εξέδωσε την περασμένη Τρίτη μια ανακοίνωση γεμάτη ψεύδη και αποσιωπήσεις (που ισοδυναμούν με ψεύδη).
Πλήρες άρθρο...
Σταχυολογούμε από την αιτιολογική έκθεση για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κεφάλαιο Γ΄), που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις για την Ερευνα και άλλες διατάξεις»:«5. Με την παράγραφο 5 ρυθμίζεται εκ νέου ο τρόπος συμπλήρωσης  του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου
Πλήρες άρθρο...
Σε μπουντρούμια-τάφους επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να μετατρέψει τα υπόγεια κελιά στην περιβόητη 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχουν εγκλειστεί πολιτικοί κρατούμενοι, τοποθετώντας δεύτερο σιδερένιο πλέγμα με κάγκελα στα παράθυρα. Τα παράθυρα στα κελιά έχουν σιδερένια κάγκελα, κάθετα και οριζόντια.
Πλήρες άρθρο...
Το πανό με το σύνθημα του τίτλου, που εμφανίστηκε στις διαδηλώσεις κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου (γνωστού ως νόμου Ελ Κομρί, από το όνομα της γαλλίδας υπουργού Εργασίας), σίγουρα δεν είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό, με την έννοια ότι δεν είναι σίγουρο ότι το υιοθετεί η πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας.
Πλήρες άρθρο...
«Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι στα 70 μου χρόνια θα έβλεπα μια απόπειρα να πέσει η κυβέρνηση. Να πέσει μια πρόεδρος που έχει εκλεγεί δημοκρατικά από το λαό». Παρά τα 70 του χρόνια, ο Λούλα ντα Σίλβα χοροπηδάει σαν σαλτιμπάγκος για να δώσει πειστικότητα στα λεγόμενά του.
Πλήρες άρθρο...
Πριν από δύο εβδομάδες, «όλα έδειχναν σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης» στην Ισπανία. Τώρα, «όλα δείχνουν εκλογές». Από τη ζέστη στο κρύο δηλαδή (και τανάπαλιν;). Οι ηγέτες του PSOE, των Podemos και των Ciudadanos δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς οι Podemos εξακολουθούν να μη θέλουν τους Ciudadanos και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία του με τους Ciudadanos.
Πλήρες άρθρο...
Οταν οι δρόμοι των γαλλικών πόλεων δονούνται από το σύνθημα «Ολάντ, Βαλς, προδότες του λαού», ο γάλλος πρόεδρος έχει έναν παραπάνω λόγο να αποδεχτεί το αίτημα του Τσίπρα για μια ακόμα συνάντηση (τη δεύτερη σ’ ένα μήνα) και να βγει στα σκαλιά του προεδρικού μεγάρου για να     τον αγκαλιάσει και να τον ασπαστεί.
Πλήρες άρθρο...
«Πληροφορηθήκαμε από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, τη σύνθεση μίας “Επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις'', στην οποία, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, δύο θέσεις παραμένουν κενές για το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Oύτε το ΚΙΝΗΜΑ, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α.
Πλήρες άρθρο...
Δεν νομίζουμε πως θα διαφωνήσει κανείς στην εκτίμηση ότι ο Θ. Δρίτσας είναι ένας πολιτικός κλόουν, σαν πολλούς άλλους που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Τη μια μέρα βγαίνει και διακηρύσσει την αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αγώνας συνεχίζεται
Πλήρες άρθρο...
Αποτελεί σίγουρα ελληνική, ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία. Ενας υπουργός Οικονομικών να ανακοινώνει ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για την άμεση φορολογία και να μη δίνει κανένα στοιχείο, αλλά να παραπέμπει στον πίνακα που δημοσίευσε μια εφημερίδα! Είπε ο Τσακαλώτος (που εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί με
Πλήρες άρθρο...
Κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενοχλήθηκαν από την προειδοποίηση που τους απευθύναμε για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο «σκάνδαλο Μελισσανίδη». Δε θα έπρεπε, γιατί δεν είπαμε παρά το αυτονόητο: οι υπουργοί φεύγουν, αλλά οι υπάλληλοι μένουν και είναι αυτοί που καλούνται να σηκώσουν το βάρος των ποινικών συνεπειών.
Πλήρες άρθρο...
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ερευνα, χωρίς τελικά να περιλαμβάνει τις επίμαχες διατάξεις για την ιδιωτική εκπαίδευση, που είχαν ξεσηκώσει τους σχολάρχες. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέκρουσε ολοταχώς πρύμναν, κάνοντας για μια ακόμη φορά το χατίρι στους εμπόρους της γνώσης, όπως άλλωσ
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Τρομοδίκη για το «σχέδιο Γοργοπόταμος»

Δεν πέρασε το δικαστικό πραξικόπημα

Μπροστά στην αδυναμία του ίδιου του δικαστικού μηχανισμού να υπερασπιστεί το ωμό πραξικόπημα (γράψαμε αναλυτικά στο προηγούμενο φύλλο) που επεχείρησαν οι δικαστές του τρομοδικείου που δικάζει στις φυλακές Κορυδαλλού την υπόθεση για το «σχέδιο Γοργοπόταμος» (σχέδιο απόδρασης), η ίδια η προεδρεύουσα  εφέτης Α.
Πλήρες άρθρο...
Μια βδομάδα μετά τις απύθμενης δουλικότητας προς τους σιωνιστές δηλώσεις του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 2, ορκίστηκε εν κρυπτώ το συμβούλιο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο σχηματισμός του Συνταγματικού Δικαστηρίου έγινε με προεδρικό διάταγμα του Αμπάς, με το οποίο επί της ουσίας επιχειρεί να αναγορεύσει τον εαυτό του και τη Φατάχ, από την οποία προέρχεται, σε ισόβιους κυβερνήτες των παλαιστινιακών εδαφών.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Καταστροφή, διάλυση, χάος με υπογραφή ΗΠΑ

Ο «ξεχασμένος» πόλεμος της Υεμένης

Αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων φαίνεται να επιχειρεί η Σαουδική Αραβία στον «ξεχασμένο» πόλεμο της Υεμένης. Εναν πόλεμο που εξαπέλυσε πριν από ένα χρόνο, στις 26 Μάρτη του 2015, επικεφαλής μιας συμμαχίας εννιά σουνιτικών κρατών, χωρίς να καταφέρει ουσιαστικά μέχρι στιγμής να πετύχει κανέναν από τους στόχους της.
Πλήρες άρθρο...