Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 09:22
Οπως δήλωσε ο Τσακαλώτος, με τα θαυμάσια ελληνικά του, το Σαββατοκύριακο θα πέσει ξεθέωμα, για να γίνει «η μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης». Οπως διευκρίνισε, θα φτιαχτούν δύο κείμενα: «ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς –με τον ESM βασικά- και ένα άλλο κείμενο που είναι μαζί με το ΔΝΤ».
Πλήρες άρθρο...
«Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Xουλιαράκης, θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών σήμερα στις 18.30. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες».
Πλήρες άρθρο...
«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Τσίπρας έχει την αυτονόητη υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2009 και 2010, προκειμένου να φανεί πραγματικά αν είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία “ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε.”, καθώς και το αντίτιμο της μεταβίβασης» (ανακοίνωση Γραφείου Τύπου της ΝΔ).
Πλήρες άρθρο...
Ο ειδικευμένος στα πολιτικά προξενειά Μάρτιν Σουλτς, καθ' οδόν προς την Κύπρο, σταμάτησε το αεροπλάνο του στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τσίπρα στο Μαξίμου και με τους Γεννηματά και Θεοδωράκη στη Βουλή. Για το περιεχόμενο των συναντήσεων δεν ανακοινώθηκε τίποτα, καθώς ο Σουλτς δε θέλησε να γίνει γνωστή ούτε η επίσκεψή του, που χαρακτηρίστηκε ιδιωτική.
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Τσακαλώτου-Μπόλαρη

Νομιμοποιούν το εβαπορέ γάλα στην παρασκευή γιαουρτιού

Κοινή Υπουργική Απόφαση των Ε. Τσακαλώτου και Μ. Μπόλαρη καταργεί το άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) και νομιμοποιεί τη χρήση εβαπορέ γάλακτος και πρωτεΐνης γάλακτος στην παρασκευή γιαουρτιού. Η συγκεκριμένη διάταξη του ΚΤΠ επέτρεπε τη χρήση μόνο νωπού γάλακτος και απαγόρευε την προσθήκη πρωτεΐνης γάλακτος.
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

Η ΦΑΓΕ παραδέχεται ανοιχτά ότι παράγει γιαούρτι με εβαπορέ γάλα

Ξεσαλωμένοι γαλακτοβιομήχανοι

Oι καπιταλιστές γαλακτοβιομήχανοι χρησιμοποιούν μαζικά εβαπορέ γάλα στην παραγωγή γιαουρτιού (και πρωτεΐνης γάλακτος επιπρόσθετα) και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων, παρά τη ρητή απαγόρευση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ). Διαχρονικά, οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό τον ΚΤΠ, όσον αφορά τις συγκεκριμένες απαγορεύσεις του.
Πλήρες άρθρο...
«Εάν μέχρι την 31η.03.16 δεν έχετε προβεί σε έναρξη επαγγέλματος στην αρμόδια ΔΟΥ και δεν έχετε εγγραφεί ως ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, λύεται αυτομάτως η συνεργασία σας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών». Με μια επιστολή η Διοίκηση του Πανεπιστημίου ανακοίνωσε στους φύλακες της Φιλοσοφικής, Νομικής και άλλων χώρων του ΕΚΠΑ πως έχουν διορία δύο ημερών για να κάνουν έναρξη επαγγέλματος στην εφορία ώστε να προσληφθούν με μπλοκάκι, αλλιώς χάνουν τη θέση τους.
Πλήρες άρθρο...
Περιγράφοντας τους πρώτους στόχους που θα υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας στην εκπαίδευση, ο Ν. Φίλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής σε ομιλία του σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι: ♦ «Αλλαγή στη δομή και το περιεχόμενο του Δημοτικού Σχολείου με την καθιέρωση ενός ενιαίου τύπου σχολείου με ολοήμερο πρόγραμμα.
Πλήρες άρθρο...
Λακεδισμός μπροστά σ' έναν καπιταλιστή, αντιδημοκρατική νοοτροπία και συμπεριφορά -στο όριο του πολιτικού τραμπουκισμού-, και κουρέλιασμα της αστικής νομιμότητας αποκαλύπτει η ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων) του Σκουρλέτη για το γήπεδο του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Πλήρες άρθρο...
Αντιμέτωποι με την παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής τους στη Συρία και της ανάδειξης της Τουρκίας σε ηγεμονική δύναμη στον αραβικό κόσμο, καθώς και με τις σοβαρότατες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις του κουρδικού, ο Ερντογάν και η κυβέρνηση Νταβούτογλου επιβάλλουν ένα καθεστώς μηδενικής ανοχής σε κάθε φωνή διαμαρτυρίας, αντίδρασης ή αντίστασης στην πολιτική τους, ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας.
Πλήρες άρθρο...
Η ιστορία με τον φλαμανδό Γιαν Φαμπρ, που ήρθε, είδε και αναγκάστηκε να απέλθει, προσφέρεται για κάποιες σκέψεις επί του πολιτιστικού γίγνεσθαι, έξω από τα δίπολα-φενάκη: «φαμπριστές-αντιφαμπριστές», «εθνικιστές-διεθνιστές», «μοντερνιστές-κλασικιστές» και τα παρόμοια.
Πλήρες άρθρο...
«Σήμερα πραγματοποιούνται σημαντικά πρώτα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας. Σήμερα το πρωί, 32 σύριοι πρόσφυγες επανεγκαταστάθηκαν στη Γερμανία και 11 στη Φινλανδία. Μια ομάδα σύριων προσφύγων αναμένεται να αναχωρήσουν για τις Κάτω Χώρες αύριο το πρωί. Σήμερα το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη η επιστροφή αρκετών μεταναστών, που δεν είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, με πλήρη σεβασμό της ενωσιακής και της διεθνούς νομοθεσίας».
Πλήρες άρθρο...
Δύσκολα θα βγει περισσότερη πολιτική υπεραξία από την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Θα το τραβήξουν λίγο ακόμα, θα τον εκθέσουν κομματάκι περισσότερο και στην πράξη θα τον καταστήσουν ανίσχυρο για ισχυρές παρεμβάσεις στο δικαστικό μηχανισμό, γιατί πλέον κάθε δικαστάκος και κάθε εισαγγελάκος θα μπορεί να τον παγιδεύει.
Πλήρες άρθρο...
Τι είπε ο Σταθάκης στο ελληνο-γερμανικό φόρουμ του «Economist» στο Βερολίνο; Οτι «το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο μέχρι το 2022», ενώ «για μετά χρειαζόμαστε μια νέα συζήτηση». Γιατί το είπε; Πρώτο, γιατί βρισκόταν στο Βερολίνο και ήθελε να δείξει την προσαρμογή της κυβέρνησης στη «γραμμή Σόιμπλε».
Πλήρες άρθρο...
Την Tρίτη, 5 Απρίλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Aνάπτυξης και Τροφίμων Χαρ. Κασίμης συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο του κουαρτέτου/τρόικας με θέμα τη νομιμοποίηση της παρασκευής γιαουρτιού με τη χρησιμοποίηση και εβαπορέ γάλακτος και πρωτεΐνης γάλακτος.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Ξεσαλωμένοι καπιταλιστές

Ξεσαλωμένοι καπιταλιστές, εκμεταλλευόμενοι την εφιαλτική ανεργία και την απελπισία των νέων επιστημόνων, δε διστάζουν να ποδοπατήσουν με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο ό,τι απέμεινε από τις εγγυήσεις της εργατικής νομοθεσίας, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να μετατραπούν με μια υπογραφή σε σκλάβους.
Πλήρες άρθρο...
«Πρόσκληση ανέργων 18 – 24 ετών για συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης». Αυτός ήταν ο τίτλος του Δελτίου Τύπου, που δεν εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ ή άλλο κρατικό οργανισμό. Εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που είναι συνδικαιούχος του προγράμμα
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Τρομοδίκη για το «σχέδιο Γοργοπόταμος»

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Είναι γνωστό πως στα τρομοδικεία, επειδή πρόκειται για δικαστήρια πολιτικής σκοπιμότητας, οι διατάξεις και του ουσιαστικού και του δικονομικού δικαίου του αστικού κράτους γίνονται λάστιχο. Στο δικονομικό σκέλος, όμως, καταβάλλεται προσπάθεια να σώζονται κάποια προσχήματα, για να μπορούν και οι δικαστές και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι να ισχυρίζονται πως ακολουθούν τις περιβόητες αρχές της «δίκαιης δίκης».
Πλήρες άρθρο...
Σάλο έχει προκαλέσει ο αντεργατικός άνεμος που φυσάει στην Γαλλία. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές (στην πλειοψηφία τους νέοι) κατέβηκαν για μία ακόμα φορά στους δρόμους πολλών γαλλικών πόλεων την περασμένη Τρίτη για να διαδηλώσουν κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά, που προωθεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Πλήρες άρθρο...
Συνέντευξη στο ισραηλινό τηλεοπτικό Κανάλι 2 έδωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, δικαιώνοντας για άλλη μια φορά όσους τον αποκαλούν εδώ και χρόνια πιστό υπάλληλο των σιωνιστών, που έχει αποκοπεί πλήρως από τον παλαιστινιακό λαό και παραμένει στην εξουσία χάρη στη στήριξη των Αμερικάνων και του Ισραήλ.
Πλήρες άρθρο...