Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:28
«Μόνον αυτός μπορεί να σώσει την Ελλάδα». Αυτός ήταν ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Algemeine Zeitung, που αναφέρεται στον Τσίπρα ως «το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα»! Η ναυαρχίδα του γερμανικού «σοβαρού» Τύπου εξηγεί πως ο Τσίπρας διαθέτει το κύρος για να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους δανειστές, διότι τον εμπιστεύονται οι περισσότεροι Ελληνες, παρά την αλλαγή πορείας που έκανε.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Με νυχτερινή τροπολογία κατάργησαν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα

Αντιασφαλιστικό πραξικόπημα

«Παράλληλα προβλέπεται ρητώς ότι διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα έως 31/12/2012 και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί ή κατοχυρώνονται -με ή χωρίς αναγνώριση πλασματικών χρόνων- προκειμένου για συνταξιοδότηση με προϋποθέσεις που ισχύουν έως 31/12/2012.
Πλήρες άρθρο...
«Αν πέσει ένας ιρανικός πύραυλος στη Μεσόγειο, αυτό θα είναι το τέλος των κρατών της περιοχής». Μόνο ένας σιωνιστής πολιτικός του Ισραήλ θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια δήλωση. Ομως την έκανε ο Καμμένος, που επισκέφτηκε επίσημα το Τελ Αβίβ την περασμένη Κυριακή.
Πλήρες άρθρο...
Πρόκειται πραγματικά για κακόγουστο θέατρο που ξεφτιλίζει ακόμα παραπέρα το ελληνικό αστικό κοινοβούλιο. Μιλάμε για τη συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου, που διαφωνεί με το κόμμα της, διαφωνεί και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη Βουλή, όμως όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θεσμικό της πόστο για να προωθήσει τις προσωπικές της πολιτικές απόψεις.
Πλήρες άρθρο...
Καίγονται και φέτος τα δάση της χώρας και όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες γίνεται όλο και μεγαλύτερη η απειλή για το δασικό πλούτο της χώρας. Το φαινόμενο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, όταν είναι πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες και οι περισσότερες περιοχές στεγνώνουν, και έχει συγκεκριμένες αιτίες.
Πλήρες άρθρο...
Tον είπαν «ανασχηματισμό Χαϊκάλη» και δεν είχαν άδικο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που δε χρειάζεται να περιγράψουμε, γιατί οι άνθρωποι του Καμμένου είναι και δικομανείς, κλήθηκε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Γιατί υφυπουργός, όμως, όταν ο προκάτοχός του ήταν αναπληρωτής υπουργός; Στην «παιδική χαρά» του Τσίπρα τα χαρτοφυλάκια δεν καθορίζονται ανάλογα με τη βαρύτητα των αρμοδιοτήτων τους, αλλά ανάλογα με το πρόσωπο που καλείται να τα διαχειριστεί.
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Νυχτερινές αντιλαϊκές τροπολογίες υπό το μανδύα των «νομοτεχνικών βελτιώσεων»

Tης νύχτας τα καμώματα

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, λέει μια παροιμία, αλλά αυτά που έγιναν τη νύχτα της 15ης Ιούλη του 2015, νύχτα που ψηφίστηκε ο πρώτος προκαταρκτικός εφαρμοστικός νόμος του Μνημόνιου-3, κάθε άλλο παρά για γέλια είναι. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός και οι διαδικασίες του εξευτελίστηκαν για πολλοστή φορά (το αντίθετο θα αποτελούσε εξαίρεση από τον κανόνα της μνημονιακής περιόδου και θα «χαλούσε την πιάτσα»), όμως αυτός ο εξευτελισμός δεν ήταν ταξικά ουδέτερος.
Πλήρες άρθρο...
Ο εξευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου συνετελέσθη και κατά τη διαδικασία ψήφισης του δεύτερου προκαταρκτικού νόμου του Μνημόνιου-3. Μέσα σε ένα δεκαπεντάωρο, η Βουλή ψήφισε σε ένα άρθρο έναν Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με περισσότερα από χίλια άρθρα και μια τεράστια ευρωπαϊκή Oδηγία 129 άρθρων, που καθορίζει τη διαδικασία του περιβόητου bail in (διαδικασία χρεοκοπίας και εκκαθάρισης τραπεζών).
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ πλέον

Σκλαβοπάζαρο «ωφελούμενων»

«Σας καλώ με ανοικτή διάθεση αυτοκριτικής να συμβάλετε με τις προτάσεις σας στον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων τα οποία θα ανακοινώσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα», έλεγε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των ΚΕΚ, σε σύσκεψη που οργάνωσε στο υπουργείο στις 19 Φλεβάρη.
Πλήρες άρθρο...
Ο ψωριάρης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια. Η φράση ταιριάζει ταμάμ στον Γατούλη της ΑΕΚ. Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τότε που θα έβγαινε η άδεια και θα έμπαιναν οι μπουλντόζες, μπορεί να βγήκε και η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικές τις προκλητικά αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του
Πλήρες άρθρο...
Ο γερμανός οικονομολόγος Χένρικ Εντερλαϊν, πρόεδρος του Κέντρου Ζακ Ντελόρ στο Βερολίνο, αφού διαπίστωσε πως «ο τρόπος με τον οποίο αποφεύχθηκε το Grexit ασφαλώς και δεν ήταν ο σωστός», ανέβασε τους τόνους: «Ολοι οι συμμετέχοντες πρέπει να αναρωτηθούν πώς κατέστη δυνατή μια τέτοια κλιμάκωση στην καρδιά της Ευρώπης.
Πλήρες άρθρο...