Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:28
Δύο φορές μέσα σε μισό χρόνο οι αστικές δυνάμεις φρόντισαν να αποδείξουν ότι στο σύγχρονο καπιταλισμό η ψήφος είναι μια τυπική διαδικασία, πρακτικά άχρηστη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ρυθμίσει ζητήματα ιμπεριαλιστικού ενδιαφέροντος. Η πρώτη φορά ήταν μετά τις 25 Γενάρη.
Πλήρες άρθρο...
Η Βουλή κλήθηκε χτες να ψηφίσει, με διαδικασία λίγων ωρών, ένα προσχέδιο του Μνημόνιου-3, το οποίο ακόμη δεν είχε εξεταστεί και εγκριθεί από την τρόικα. Κλήθηκε, επίσης, να εξουσιοδοτήσει εν λευκώ τον πρωθυπουργό Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο Δραγασάκη και τους υπουργούς Τσακαλώτο και Παππά «να διαπραγματε
Πλήρες άρθρο...
Ποιος διχασμός; Ποια αντιπαράθεση μεταξύ αντιστασιακών και δωσίλογων; Την ώρα που στο Σύνταγμα στήνονταν χοροί και η εξωκοινοβουλευτική ουρά της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περιέφερε τα θλιβερά πανό της, πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη νίκη του λαού και φαντασιωνόμενη ρήξεις και εξεγέρσεις («προειδοποιώντας» τη συγκυβέρνηση να μην πάει σε διαπραγμάτευση για συμφωνία), στο μέγαρο Μαξίμου είχαν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα.
Πλήρες άρθρο...
Το βράδυ της Παρασκευής, χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαμφισβήτητο ηγέτη της καμπάνιας του Οχι, ο οποίος με τη «θαρραλέα απόφασή του» (όπως έγραψε κάποιος από δαύτους) οδήγησε στην «εκρηκτική ωρίμανση της βασικής αντίθεσης που μας ακολουθεί από τις 25 Ιανουαρίου: της αντίθεσης ανάμεσα στην πολιτική δύναμη της ελληνικής Αριστεράς, επικεφαλής ενός κυρίαρχου λαού, και την οικονομική δύναμη των επίδοξων στραγγαλιστών μας» (άρθρο Π.
Πλήρες άρθρο...
Και να του περνούσε από το μυαλό να μην παραιτηθεί αλλά να το παλέψει, και να προσπερνούσε τη διαρροή της Μπακογιάννη ότι του είχε στείλει επιστολή ζητώντας του να παραιτηθεί σε περίπτωση νίκης του «όχι», δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη συντριπτική διαφορά, που ξεπερνούσε την ήττα της 25ης Γενάρη, ούτε τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών όπως ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Σ.
Πλήρες άρθρο...
Κάθε φορά που οξύνεται η πολιτική κρίση, οι αστικές δυνάμεις δημιουργούν ψευτοδιλήμματα, με στόχο να εκβιάσουν το λαό και να τον σύρουν στην κατεύθυνση που οι ίδιες έχουν προαποφασίσει. Στόχος των ψευτοδιλημμάτων είναι πάντοτε η μετατροπή του λαού σ’ ένα τρομαγμένο κοπάδι που αναζητά προστασία κάτω από την ομπρέλα των ισχυρών.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τσίπρας ήταν αδιαμφισβήτητα ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής. Το «όχι» συγκέντρωσε το 61,31% των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφήνοντας το «ναι» στο 38,69%, με την αποχή να αυξάνεται μόνο κατά μία μονάδα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Γενάρη (37,50% έναντι 36,38%) και τα άκυρα-λευκά να μην ενσωματώνουν όλη την εκλογική δύναμη του Περισσού (το Γενάρη ο Περισσός είχε 5,47% και τα άκυρα-λευκά ήταν 2,36%, ενώ στο δημοψήφισμα τα άκυρα-λευκά ήταν 5,80%).
Πλήρες άρθρο...
«Χθες είχαμε ένα γεγονός βαρύνουσας πολιτικής σημασίας. Είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Εκθεση που αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Με νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο για τους βοσκότοπους

Τα δάση-βοσκότοποι που καίγονται δε θα κηρύσσονται αναδασωτέα!

Σα να μην έφτανε το άνοιγμα του δρόμου για τον αποχαρακτηρισμό 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, με το χαρακτηρισμό τους ως βοσκότοπων, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έρχεται εν ριπή οφθαλμού να κάνει το πρώτο από τα επόμενα βήματα, προωθώντας διάταξη σύμφωνα με την οποία οι εκτάσεις αυτές, όταν καίγονται, δε θα κηρύσσονται αναδασωτέες! Μιλάμε για πρόκληση που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι.
Πλήρες άρθρο...