Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 00:28
Την ώρα που γράφεται αυτό το σχόλιο, στο ζήτημα της πραγματοποίησης ή μη του κάλπικου δημοψηφίσματος δεν έχει δοθεί ακόμη οριστική απάντηση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το άφησε ανοιχτό, άλλα στελέχη ζητούν να ακυρωθεί, κανένα στέλεχος δεν το υπερασπίζεται με θέρμη, ενώ ο Τσίπρας βγήκε με διάγγελμα και είπε ότι θα γίνει, πετώντας το μπαλάκι στο Eurogroup.
Πλήρες άρθρο...
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο ελληνικός λαός καλείται από την κυβέρνηση να ψηφίσει την Κυριακή σε δημοψήφισμα «ΟΧΙ» στην πρόταση που υπέβαλαν οι δανειστές στο Eurogroup της 25ης Ιούνη. Από την Τρίτη 30 Ιούνη, ξέρουμε κάτι άλλο. Ξέρουμε πως η ελληνική κυβέρνηση:Πρώτο, αποδέχεται την πρόταση που ο Γιούνκερ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν την περασμένη Κυριακή (έχει ημερομηνία 26 Ιούνη) και προτείνει διορθώσεις σε έξι σημεία.
Πλήρες άρθρο...
Η πρώτη κατηγορία δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρυφτεί καθόλου. Φόρεσαν τις κουκούλες και φωνάζουν «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», όπως φώναζαν οι δωσίλογοι της Κατοχής. Ο Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία που περίμενε. Εχει ελπίδες πλέον ακόμη και να «δει» την «αριστερή παρένθεση», θεωρία για την οποία τόσο τον κατηγόρησαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.
Πλήρες άρθρο...
«Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» (η έμφαση δική μας).
Πλήρες άρθρο...
Αν δούμε την πραγματικότητα με συριζαίικα γυαλιά, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτή τη στιγμή τα διεθνή χρηματιστήρια καταρρέουν και ένα νέο παγκόσμιο ΚΡΑΧ βρίσκεται προ των πυλών (βλ. http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4350:fed-&catid=38:di-kosmos&Itemid=173 του υπουργού Λαφαζάνη και http://tvxs.
Πλήρες άρθρο...
«Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμά σας σε μια αξιοπρεπή σύνταξη και όχι σ’ ένα φιλοδώρημα. Γι’ αυτό μας εκδικούνται». Αυτά έλεγε χωρίς ντροπή ο Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συνταξιούχους την περασμένη Τετάρτη, κρύβοντάς τους το γεγονός ότι ήδη έχει προσυπογράψει μέτρα νέων περικοπών στις συντάξεις.
Πλήρες άρθρο...
«Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει “ναι’’ ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη του. Ενα “όχι’’ θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη». Μ’ αυτό τον απροκάλυπτο και ωμό τρόπο, ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρενέβη σε μια συνταγματικά προ
Πλήρες άρθρο...
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ με ομόφωνη απόφασή της τοποθετήθηκε στα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» που έχει δοθεί  σε δημόσια διαβούλευση.
Πλήρες άρθρο...