Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 05:35
Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος, χωρίς να εισφερθεί τίποτα το καινούργιο. Γιατί, βέβαια, δεν είναι καινούργιο τα περί σεξ καλαμπούρια του Σαμαρά, που διέρρευσε στη μιντιακή πιάτσα η ΝΔ, ούτε οι παπαριές που λέει το ένα ή το άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με το ακροατήριο και τα ερωτήματα που δέχεται.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

7 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αγώνες ταξικοί, στην κάλπη ΑΠΟΧΗ

Τι είναι οι αστικές εκλογές; Οι αστικές εκλογές είναι μια διαδικασία εξασφάλισης εργατικής και λαϊκής συναίνεσης από την αστική τάξη. Μέσω των κοινοβουλευτικών εκλογών καλλιεργείται στις εκμεταλλευόμενες και καταπιεζόμενες τάξεις και στρώματα της κοινωνίας ότι είναι αυτές που επιλέγουν τους κυβερνήτες τους και επομένως «έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν».
Πλήρες άρθρο...
Στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Σαμαράς ασχολιόταν μόνο με την κινδυνολογία. Ακροδεξιού τύπου μάλιστα: ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει τις εικόνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τους τζιχαντιστές να μας σφάξουν και άλλα τέτοια χρυσαυγίτικου τύπου. Στη συνέχεια, στο επιτελείο της ΝΔ εκτίμησαν ότι το «δυνατό χαρτί» της ΝΔ, ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να εμφανιστεί και με θετικό λόγο.
Πλήρες άρθρο...
Η συζήτηση του Τσίπρα με χρήστες του Twitter πέρασε στο ντούκου ως προς το περιεχόμενό της, διότι οι πάντες ασχολήθηκαν με τη σκανδαλοθηρική πλευρά της, μετά την ανακοίνωση υποψήφιου της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσέβαλε το άγιο πνεύμα (!), γιατί στη σχετική αφίσα ο Τσίπρας εμφανίζεται ν’ αφήνει από τα χέρια του να πετάξουν περιστέρια (περιστέρι είναι το σήμα του Twitter).
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Αν το κάνει, το οικόπεδο πρέπει να επιστραφεί στο κράτος

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παραχωρήσει το οικόπεδο στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ (νυν ΔΑΟΚΑ) κακώς παρέλαβε την αίτηση που κατέθεσε η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για την έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης στο οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οχι μόνο γιατί ο φάκελος ήταν άδειος (και εξακολουθεί τόσους μήνες μετά να μην περιλαμβάνει σημαντικότατες μελέτες), αλλά και γιατί η εν λόγω εταιρία δεν έχει καμιά σχέση με το οικόπεδο.
Πλήρες άρθρο...
Στις 19 Γενάρη, τελευταία μέρα της προθεσμίας που είχε, η πλευρά Αλαφούζου κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης ενώπιον της Μείζονος Εφταμελούς Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του VI Tμήματος, το οποίο -όπως προηγουμένως και το Ε’ Κλιμάκιο- έκρινε παράνομη τη σύμβαση με την οποία η Περιφέρεια επιχορηγεί με 7 εκατ.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η εισβολή των σιωνιστών στη Γάζα να τελείωσε στις 26 Ιούνη 2014, ύστερα από την σύναψη εκεχειρίας με τις οργανώσεις της Αντίστασης, με ταπεινωτικούς για τους σιωνιστές όρους, όμως τα εγκλήματα των σιωνιστών εναντίον του παλαιστινιακού λαού της Γάζας συνεχίζονται.
Πλήρες άρθρο...
Ποια ήταν η σημαντικότερη είδηση στην αρχή της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας; Το μπαράζ δηλώσεων εκπροσώπων των δανειστών για την ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ή η δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τεχνική παράταση του Μνημονίου, προκειμένου να έχει την άνεση να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση; Η δήλωση Βαλαβάνη, προφανώς, η οποία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Πλήρες άρθρο...
Οι τελευταίες εικόνες από τη Βενεζουέλα, με τους ανθρώπους να περιμένουν επί ώρες στις ουρές των σούπερ μάρκετ, υπό την επίβλεψη στρατιωτών και αστυνομικών, μπορεί να χαροποίησαν τους Μπουμπούκους της ΝΔ, που βρήκαν μια ευκαιρία να κάνουν αρνητική προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θλίβουν όμως τους προοδευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη και ο «σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» εμφανίζει ένα τέτοιο χάλι.
Πλήρες άρθρο...
Την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύψαμε ένα οικολογικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του πανέμορφου πευκοδάσους της περιοχής Σχίνου-Πισίων-Περαχώρας στην περιοχή του Λουτρακίου. Μεταξύ των άλλων τονίσαμε ότι εκτός από την άδεια υλοτομίας, που πρέπει να εκδώσει το Δασαρχείο Κορίνθου, πρέπει να εκδώσει και πρωτόκολλο εγκατάστασης του υλοτόμου.
Πλήρες άρθρο...
Η πρώην Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ) και νυν Διεύθυνση Μεταλλευτικών, Ενεργειακών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΕΒΟ), εκτελώντας διαχρονικά τις παράνομες εντολές του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος απαιτούσε αρχικά από τη Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας να παραχωρήσει χιλιάδες στρέμματα δάσους στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και της επέβαλε, με τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας, τη θέλησή της.
Πλήρες άρθρο...
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, και στην περίπτωσή μας οι εκπαιδευτικοί, είναι ένας προνομιακός χώρος ψηφοφόρων για τους Μαυρογιαλούρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα αυτά τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια με μειώσεις μισθών, πάγωμα διορισμών, απολύσεις, τρομοκρατικές πειθαρχικές διώξεις, αξιολόγηση, συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ πολλές φορές απετέλεσαν και τον αποδιοπομπαίο τράγο, στις πλάτες του οποίου επιχειρήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις να φορτωθούν όλα τα δεινά.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο εκδότης του περιοδικού Charlie Hebdo, Στεφάν Σαρμπονιέ (γνωστός ως Σαρμπ) να παρουσιάστηκε ανά την υφήλιο σαν «κομμουνιστής» και «ανατρεπτικός» που δε δέχεται ούτε θεούς ούτε αφέντες, όμως η πραγματικότητα δείχνει πως ο ίδιος μια χαρά χώραγε στο μιντιακό σύστημα της χώρας του.
Πλήρες άρθρο...