Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 05:39
Από τη μια εμπόριο φόβου και από την άλλη εμπόριο ελπίδων. Ετσι εξελίσσεται η fast track προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Εμπόριο φόβου κάνουν η ΝΔ και ο Σαμαράς. Είναι το μόνο που τους έχει απομείνει ως πολιτικό όπλο. Ομως, το ίδιο όπλο χρησιμοποιούν, στις παρυφές του χώρου που δημιουργεί ο Σαμαράς, και τα μικρότερα κόμματα, τα λεγόμενα της Κεντροαριστεράς.
Πλήρες άρθρο...
Αυτή η προεκλογική περίοδος διεξάγεται περισσότερο με αρνητική παρά με θετική προπαγάνδα. Τα κόμματα μελετούν κάθε κουβέντα στελεχών του αντιπάλου και αν κάτι θεωρηθεί ευνοϊκό το κάνουν σημαία προσπαθώντας να εκθέσουν τον αντίπαλο και την «κρυφή ατζέντα» που (υποτίθεται ότι) έχει.
Πλήρες άρθρο...
  Οποιος θέλει να δει από τώρα τι θα γίνει μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, τις οποίες –όπως όλα δείχνουν- αναμένεται να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει παρά να γυρίσει δυόμισι χρόνια πίσω και να κάνει μια σύγκριση των όσων έλεγε αυτό το κόμμα κατά τη διπλή προεκλογική περίοδο του Μάη-Ιούνη του 2012 με όσα λέει τώρα.
Πλήρες άρθρο...
  Στην εποχή του τίποτα ακόμα και τα πολιτικά μπάζα γίνονται κάτι. Κάτι σημαντικό, μάλιστα! Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Ας κάνουμε τον μέχρι στιγμής απολογισμό, γιατί τις επόμενες μέρες μπορεί να έχουμε και άλλες «εκπλήξεις».   Το «αυτοκολλητάκι» του λαϊκού βάρδου Τόλ
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Σύρθηκε σε προσφυγή στο ΣτΕ, συνεχίζει το παιχνίδι της διγλωσσίας

  Η συριζέικη διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αναγκάστηκε να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια σε απόφαση του διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία αρνούνταν να εγκρίνει τη Μελέτη Ανάπλασης του Αλσους (εκκρεμεί εδώ και χρόνια), αν ο Δήμος δεν αφαιρούσε απ’ αυτή τα 6 στρέμματα που παρανόμως έχουν δοθεί στην ΑΕΚ (στον Μελισσανίδη στην ουσία).
Πλήρες άρθρο...
  Αν μείνει κανείς στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα ενώσει τη φωνή του με όλους εκείνους που καταδικάζουν τον «ισλαμοφασισμό» για την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Υπάρχουν, άλλωστε, όλες οι εκδοχές καταδίκης. Από εκείνες που χρησιμοποιούν τα γνωστά δόγμα
Πλήρες άρθρο...
  Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αστικό κόμμα εξουσίας χτίζει ολόκληρη την προεκλογική του καμπάνια πάνω στην αρνητική προπαγάνδα για το βασικό πολιτικό αντίπαλό του, όπως κάνει σ’ αυτές τις εκλογές η ΝΔ. Το έκανε και το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το 1989 και το 1993 και η ΝΔ του Κ.
Πλήρες άρθρο...
  Δεν ξέρουμε αν είχαν προειδοποιήσει τον Σαμαρά για τη στάση τους, όμως οι ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες κρατούν στάση αυστηρής ουδετερότητας έναντι των ελληνικών αστικών κομμάτων σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι έχουν εγκαταλείψει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και αποδέχονται την προοπτική μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο έχουν λάβει τις διαβεβαιώσεις που απαίτησαν.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Nέα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κόλαφος για Αλαφούζο, Δούρου και Μελισσανίδη

Xρηματοδότηση μόνο για ερασιτεχνικά σωματεία και όχι για γήπεδα ΠΑΕ

  Αν και με διαφορετικό σκεπτικό σε σχέση με την απόφαση του Ε’ Κλιμακίου, η απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε την αίτηση ανάκλησης του Αλαφούζου, αποτελεί κόλαφο για τον Αλαφούζο και τη Δούρου, ενώ φράζει οριστικά το δρόμο για τη χρηματοδότηση του καπιταλιστή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με 7 εκατ.
Πλήρες άρθρο...
  Η κατρακύλα των τιμών του αργού πετρελαίου το τελευταίο εξάμηνο ξεπέρασε κάθε φαντασία. Η πτώση έφτασε το 50% από τον Ιούνη μέχρι σήμερα[1] με τις τιμές να φτάνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, της τάξης των 65 δολαρίων το βαρέλι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια.
Πλήρες άρθρο...
  Ολόκληρη η θητεία του Λοβέρδου στο υπουργείο Παιδείας ήταν ένα προεκλογικό σόου, μέσω του οποίου προσπαθούσε να ρετουσάρει το πολιτικό του προφίλ για να διασωθεί πολιτικά, έπειτα από δυο σαρωτικές για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και το κοινωνικό αγαθό της υγείας θητείες αντίστοιχα στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.
Πλήρες άρθρο...