Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:45
Tο πανηγύρι της προεδρικής εκλογής τελείωσε με ήττα των Σαμαροβενιζέλων και στις 25 Γενάρη ορίστηκαν εκλογές. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, μόνο που αυτή τη φορά έχει ένα σενάριο που προσομοιάζει περισσότερο μ’ αυτό του 1981. Τότε ερχόταν το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ για να διώξει την «επάρατο δεξιά», τώρα έρχεται ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει τη «μνημονιακή συγκυβέρνηση».
Πλήρες άρθρο...
Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει το περιθώριο να καμαρώσει γιατί προσπέρασε σε πρωθυπουργική θητεία τον άλλοτε συγκάτοικό του στις ΗΠΑ Γιωργάκη Παπανδρέου. Δυόμισι μόλις χρόνια θητείας είναι έτσι κι αλλιώς ένα ντροπιαστικό σκορ, που γίνεται πιο  ντροπιαστικό από τις συνθήκες στις οποίες επιτεύχθηκε.
Πλήρες άρθρο...
Είδαμε ότι η μετα-μνημονιακή περίοδος θα είναι κατά βάση ίδια με τη μνημονιακή, επειδή αυτό επιβάλλουν οι σιδερένιοι οικονομικοί νόμοι που διέπουν τον ελληνικό (και κάθε) καπιταλισμό. Μήπως, όμως, αυτή η πορεία μπορεί ν’ αλλάξει χάρη στις επιλογές μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Το ερώτημα μόνο ως ρητορικό μπορεί να νοηθεί.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Το παράδειγμα της Αργεντινής (2)

Αντίσταση μέσω εκλογών ή εξεγέρσεων;

Στο προηγούμενο φύλλο περιγράψαμε επιγραμματικά την ιστορική πορεία της Αργεντινής στον οικονομικό τομέα. Μιας χώρας που αποτέλεσε την ατμομηχανή της «ανάπτυξης» της περιοχής, η οποία όμως είχε... προϋπηρεσία στις χρεοκοπίες, αφού στα τελευταία 175 χρόνια κήρυξε πτώχευση πέντε φορές, για να βυθιστεί ξανά στο βούρκο του χρέους μετά από κάθε «ανάκαμψη».
Πλήρες άρθρο...
Στις 23 Δεκέμβρη του 2014 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των φυλακών Γ’ τύπου, στις οποίες θέλουν να  μαντρώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους, αντίπαλους του μισητού καπιταλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με το φασιστονόμο 4274/2014 του Αθανασίου (άρθρο 17, παράγραφος 1), εντός δεκαημέρου από τη δημοσίευση του Εσωτερικού Κανονισμού πρέπει να γίνει η μεταφορά των πρώτων πολιτικών και ποινικών κρατούμενων στις Φυλακές Δομοκού, που έχουν οριστεί ως φυλακή τύπου Γ.
Πλήρες άρθρο...
Πρωτοχρονιά, Φώτα και αϊγιαννιού με τους κομματικούς θιάσους επί σκηνής! Και μετά, μια fast track προεκλογική περίοδος είκοσι ημερών, για να βραδυάσει η 25η Γενάρη με νέο πολιτικό χάρτη, δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία καταγραφή. Το τι θ’ ακούσουμε και θα δούμε σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο είναι γνωστό.
Πλήρες άρθρο...
Τουλάχιστον δέκα νεκροί και άγνωστος (!) αριθμός αγνοούμενων ήταν ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ιταλικής ιδιοκτησίας και ελληνικής ναύλωσης (ΑΝΕΚ) επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic», μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 30 Δεκέμβρη που γράφεται αυτό το σημείωμα.
Πλήρες άρθρο...
Στα τέλη του Δεκέμβρη του 2014 εκπνέει η προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή του πρώτου μέρους της αξιολόγησης, που αφορά στην αξιολόγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των προϊστάμενων των ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων. Ηταν τόση η πρεμούρα του υπουργείου Παι
Πλήρες άρθρο...