Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 | 05:33
Πόσοι άραγε θεωρούν ότι οι δικαστές, που αποφάσισαν για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους καθηγητές πανεπιστημίου και τους γιατρούς του ΕΣΥ, ακόμα και για τους μπατσοκαραβανάδες; Εχοντας ήδη αποφασίσει, μέσω μισθοδικείου, για τους δικούς τους μισθούς και τις συντάξεις των συνταξιούχων συναδέλφων τους, έπρεπε να βρουν και ένα άλλοθι.
Πλήρες άρθρο...
Η μαζικότερη απεργία πείνας που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. 3.860 κρατούμενοι (αναλυτικός πίνακας δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη) ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία πείνας, με βασικό αίτημα την απόσυρση του φασιστονομοσχεδίου που δημιουργεί τις φυλακές-κολαστήρια τύπου Γ και μερικά ακόμη αιτήματα (η ανακοίνωση των απεργών πείνας δημοσιεύεται ολόκληρη παρακάτω).
Πλήρες άρθρο...
Αυτό που έγινε στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιούνη δεν έχει προηγούμενο. Μπράβοι της νύχτας, επικεφαλής μεγάλης ομάδας χουλιγκάνων, με την προστασία μιας ακόμη μεγαλύτερης ομάδας που τους πρόσφερε κάλυψη και κυρίως υπό την απόλυτη προστασία της αστυνομίας
Πλήρες άρθρο...
Κανονικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οργανώσει γιορτή. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει προταθεί (στη χτεσινή και προχτεσινή σύνοδο κορυφής) για νέος πρόεδρος της Κομισιόν από το κογκλάβιο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Η επικύρωση από το ευρωκοινοβούλιο θα είναι μια τυπική-πανηγυρική διαδικασία, αφού έχουν εξασφαλιστεί οι ψήφοι χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών.
Πλήρες άρθρο...
Τι ακριβώς αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο; Για να μην πελαγοδρομούμε στις διφορούμενες διατυπώσεις, που γράφονται έτσι για να βολεύουν όλες τις φράξιες (ιδιαίτερα τους «ανησυχούντες» της προεδρικής πλειοψηφίας, όπως οι 53 που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με κοινό κείμενο)
Πλήρες άρθρο...
Σε δημαγωγικές κινήσεις μηδενικού κόστους, που αφήνουν ανέπαφη την ουσία της άγριας επίθεσης που δέχεται η εκπαίδευση, επιδίδεται ο Λοβέρδος. Αφού ως τυφώνας μνημονιακότερος των μνημονιακών ξεπάτωσε τα πάντα απ’ όπου κι αν πέρασε, τώρα εμφανίζεται λίγο-πολύ ως εκείνος που ανακουφίζει τον πόνο των πλέον ταλαιπωρημένων με τα ματζούνια της «κυράς μας της μαμής».
Πλήρες άρθρο...
Στα χαρτιά παραμένει ουσιαστικά, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η μονομερής κατάπαυση του πυρός από τις 20 μέχρι τις 21 Ιούνη, που ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο την περασμένη Παρασκευή, υποσχόμενος αμνηστία σε όσους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες παραδώσουν εθελοντικά τα όπλα και δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, ασφαλή έξοδο από τη χώρα σε όσους θέλουν να πάνε στη Ρωσία και προειδοποιώντας ότι θα εξοντώσει όσους συνεχίσουν την ένοπλη εξέγερση.
Πλήρες άρθρο...
Ενα χρόνο από σήμερα, στις 26 Ιούνη του 2013, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος παρέδωσε στη Βουλή έναν τόμο 115 σελίδων, στον οποίο περιλάμβανε μια πρόταση-σχέδιο για το Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα. Η Επιτροπή αποτελούνταν από 13 βουλευτές όλων των κομμάτων και η απόφασή της ήταν ομόφων
Πλήρες άρθρο...
Στις 22 Μάη του 1963, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες οργάνωσαν συγκέντρωση σε κλειστό χώρο στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα μιλούσε ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί από την Ιστορία. «Αγανακτισμένοι πολίτες» συγκεντρώθηκαν για να ματαιώσουν την εκδήλωση.
Πλήρες άρθρο...
Μετά τις ευρωεκλογές, Σαμαράς και Βενιζέλος δήλωσαν ότι «πήραν το μήνυμα» και πως θ’ αρχίσουν να αποκαθιστούν «κάποιες αδικίες». Μετά τον ανασχηματισμό άρχισε ο διαγωνισμός-σόου Πασόκων και «λαϊκών» Δεξιών για το ποιος είναι ο πιο φιλολαϊκός. Πότε ο Λοβέρδος, πότε ο Ντινόπουλος, πότε ο Κουκουλόπουλος, πότε ο Βορίδης διακήρυσσαν την εναντίωση σε συγκεκριμένες πλευρές της πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσουν (και θα εφαρμόσουν).
Πλήρες άρθρο...
Στις 16 Μάη του 2014 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Ταγαρά με την οποία γίνεται αποδεκτή η απόφαση 32/8.1.13 του ΣτΕ και καταργείται η απόφαση του πρώην υφυπουργού ΠΕΚΑ Αθ. Μωραΐτη, με την οποία υπονομευόταν ο επιστημονικός ορισμός του  δάσους με αριθμητικά δεδομένα.
Πλήρες άρθρο...
Τελικά τη «λύση» δεν την έδωσαν οι αμερικάνικες βόμβες στο Ιράκ (που καθυστερούν για την ώρα) αλλά οι συριακές! Σκότωσαν 57 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 120, σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν την περασμένη Τρίτη συριακά αεροπλάνα, όπως κατήγγειλαν τοπικοί παράγοντες της επαρχίας Ανμπάρ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας  (για το 90% κάνουν λόγο ορισμένα πρακτορεία) ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.
Πλήρες άρθρο...