Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:55

ΠολιτικήPointer

Η τελευταία ζαριά του προέδρου Πάνου

Δεν μας τα λέει καλά ο πρόεδρος Πάνος. Εκεί που διακήρυττε ότι δεν πρόκειται να πάρει στους ΑΝΕΛ κανέναν που έχει ψηφίσει τα Μνημόνια και μάλιστα την έπεφτε στον ΣΥΡΙΖΑ που μάζευε διάφορους πρώην Πασόκους, τώρα λέει πως μέχρι το συνέδριο του φθινόπωρου θα επιδιώξει να διευρύνει το κόμμα με στελέχη που ψήφισαν μεν τα Μνημόνια, τώρα όμως κινούνται σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, δήλωσε ανοιχτός σε «συνεργασίες με όλα τα πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα, προκειμένου να έχουμε την κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συστράτευση των δυνάμεων της συμπολίτευσης που κυβερνά σήμερα, αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία υπαναχώρησε στις εντολές του κ. Γιούνκερ»!

Σαν έτοιμος από καιρό (όπως ο ίδιος δήλωσε), ο Ν. Νικολόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση Καμμένου και ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος (sic!), για να εγκρίνουν τη συνεργασία με τον Καμμένο. Ως… αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δε, τόνισε ότι χρειάζεται «ένας "οδικός χάρτης" που θα είναι σε όλους μας γνωστός και αμέσως να ξεκινήσουμε μία μεγάλη πορεία στο λαό, με χρονοδιάγραμμα και στόχους»!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Καμμένος ελπίζει να μπορέσει να κάνει δυο μήνες διακοπές στο Αιγαίο, όπως το συνηθίζει, χωρίς να του φύγουν άλλοι βουλευτές. Οσο για την… κυβερνητική πρόταση  που θα φτιάξουν τα «πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα», αρκεί να θυμίσουμε ότι στις ευρωεκλογές συνασπίστηκαν έξι «κόμματα» και έξι «αρχηγοί» (Πολύδωρας, Ζώης, Νικολόπουλος, Ψωμιάδης, Ζουράρις, Παπαθεμελής) και πήραν όλοι μαζί 1%! Για τέτοιο «ρεύμα» μιλάμε.

Αν αποδεικνύουν κάτι αυτές οι κινήσεις Καμμένου, που βρίζει πλέον και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι προσκυνά τον Γιούνκερ, που είναι «ένας από τους κύριους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της κατάργησης των εθνών-κρατών», είναι πως είναι τελειωμένος. Ζήτημα χρόνου είναι αυτό να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά.
 
Σάββατο 21 Ιουνίου 2014