Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 | 08:25

ΠολιτικήPointer

Με σφαίρες απειλούν τους υπερασπιστές του Αλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Small_img_21812
Απειλητικό σημείωμα, συνοδευόμενο από μια σφαίρα περιστρόφου, στάλθηκε σε έναν από τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Αλσος της πόλης από τα καταστροφικά σχέδια του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.

Την Τρίτη 3 Ιούνη, ο κάτοικος (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας) επέστρεφε στο σπίτι του, όταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του βρήκε ένα διπλωμένο χαρτί από κουπόνι του Στοιχήματος. Το ξεδίπλωσε και με έκπληξη είδε τη σφαίρα να κυλά στα πόδια του!

Στο πίσω μέρος του κουπονιού έγραφε (διατηρούμε ακριβώς τη γραφή): «ΕΧΕΙS ΚΑΙ μΙΑ ΚΟΡΗ Ε? / ΑΕΚ». Από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται καθαρά ότι ο θρασύδειλος μπράβος που έκανε αυτή τη μαφιόζικη ενέργεια προσπαθεί να αλλάξει το γραφικό του χαρακτήρα.

Η ενέργεια και η υπογραφή δείχνουν καθαρά πως πρόκειται για πράξη ενταγμένη στο οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην καταστροφή του Αλσους. Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν (στις 29 Μάη), η εισβολή αφιονισμένων χούλιγκαν-μπράβων στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας και η διάλυση της συζήτησης στην οποία καλούσε η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», με θέμα την επικείμενη καταστροφή του Αλσους και τις καταστροφικές επιλογές για την πόλη, που περιλαμβάνει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας.

Οταν διέλυσαν την εκδήλωση, οι τραμπούκοι προχώρησαν σε προσωπικές απειλές προς όσους είχαν απομείνει στο χώρο: «Θα σας κάψουμε τα σπίτια», «θα σας γ…με τις μανάδες και τις αδερφές», «ξέρουμε που μένετε» και τα παρόμοια. Ο άνθρωπος που δέχτηκε το απειλητικό σημείωμα με τη σφαίρα ήταν εκεί, τον αναγνώρισαν και τον έβαλαν στο στόχαστρό τους. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πώς αισθάνεται ένας εργαζόμενος άνθρωπος, όταν απειλούν τη ζωή του ανήλικου παιδιού του, αφήνοντας τα διαπιστευτήριά τους έξω από το σπίτι του.

Ο άνθρωπος πήγε το ίδιο κιόλας βράδυ, συνοδευόμενος από δικηγόρο, και έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Χαλκηδόνας. Αφησε και τη σφαίρα και το σημείωμα. Δεν είδαμε, όμως, να γίνεται καμιά ανακοίνωση από πλευράς αστυνομίας, ούτε γνωρίζουμε αν διενεργείται προανάκριση για το συγκεκριμένο συμβάν. Πέρασαν, όμως, από τότε δεκατέσσερις μέρες και η σιωπή από πλευράς αστυνομίας είναι παραπάνω από ύποπτη. «Μυρίζει» συγκάλυψη.

Ρωτάμε ευθέως: ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης (και ο απελθών Ν. Δένδιας και ο νέος Β. Κικίλιας) για το περιστατικό; Ποια είναι η θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης γι’ αυτή τη μαφιόζικη ενέργεια;

Οργανωμένο σχέδιο

Εμείς δε συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ή να παριστάνουμε τους αφελείς. Ολα ξεκινούν από την προσπάθεια του Δ. Μελισσανίδη να αλώσει το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω της εταιρίας συμφερόντων του «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Προεκλογικά κήρυξε πόλεμο ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Βασιλόπουλο, ο οποίος ψέλλιζε μερικά πράγματα ενάντια στο σχέδιο Μελισσανίδη. Δυο μέρες πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών, την ώρα που ο Βασιλόπουλος έκανε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, 300 μέτρα πιο πέρα συγκεντρωνόταν ο «ιδιωτικός στρατός», βρίζοντας και απειλώντας.

Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε παρασκηνιακά (σε συναντήσεις ηγετικών του στελεχών στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη) συμφωνία για την υποστήριξη του σχεδίου Μελισσανίδη, στην οποία προσχώρησε και ο εκλεγείς δήμαρχος Α. Βασιλόπουλος, ο οποίος βγήκε σε αθλητικό ραδιοσταθμό και έκανε την κωλοτούμπα του.

Δεν υπολόγισαν, όμως, στις ζωντανές δυνάμεις της πόλης, που άρχισαν να συσπειρώνονται. Οταν έγινε γνωστή η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και η παρασκηνιακή συμφωνία με τον Μελισσανίδη, η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Ν.Φ-Ν.Χ.» κάλεσε σε συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο. Η συζήτηση διαλύθηκε βίαια από τον «ιδιωτικό στρατό». Ακολούθησε το απειλητικό σημείωμα με τη σφαίρα, σε μια προσπάθεια να σπείρουν τον τρόμο στην πόλη και ειδικά σ’ αυτούς που μπήκαν μπροστά. Να τους περάσουν την απειλή ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το αποκορύφωμα είναι η αναγγελία αντισυγκέντρωσης τύπου ΚΑΡΦΙΤΣΑ (η παρακρατική οργάνωση που στις 22 Μάη του 1963 δολοφόνησε τον βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη), τη μέρα που οι κάτοικοι καλούσαν σε δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Σχέδιο «ΚΑΡΦΙΤΣΑ»

Η τραμπούκικη διάλυση της συζήτησης στο Πνευματικό Κέντρο είχε τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επεδίωκαν οι εμπνευστές της. Ο δημοκρατικός κόσμος της πόλης αγανάκτησε από τη φασιστική απειλή, που θύμισε μαύρες μέρες της σύγχρονης Ιστορίας μας. Το γεγονός καταγγέλθηκε από τα τοπικά Μέσα, από συλλογικότητες και άτομα της πόλης, που βρέθηκαν στην ανάγκη, εν έτει 2014, να υπερασπίζονται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Η «Πρωτοβουλία Κατοίκων» σύντομα έδωσε τη θέση της στο πολύ ευρύτερο «Συντονιστικό Κατοίκων ΝΦ-ΝΧ και γύρω περιοχών», που συγκροτήθηκε σε μια μαζικότατη σύσκεψη στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Στρούγκα» και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε να καλέσει τους κατοίκους της πόλης σε ανοιχτή συζήτηση, την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 7μμ, στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, τυπώθηκαν και τοιχοκολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες, μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις σε δρόμους, καφετέριες, λαϊκές αγορές, σπίτια.

Δυο μέρες πριν τη συγκέντρωση, το πρωί της Τρίτης 17 Ιούνη, η ORIGINAL εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους οπαδούς της ΑΕΚ σε αντισυγκέντρωση, την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, μια ώρα πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση του Συντονιστικού Κατοίκων. Ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο, μιμούμενοι σε όλα τους «αγανακτισμένους πολίτες» της δεκαετίας του ‘60, που με αντισυγκεντρώσεις χτυπούσαν τις συγκεντρώσεις της Αριστεράς (στη διάρκεια μιας τέτοιας αντισυγκέντρωσης δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης). Θέλουν να καταλάβουν το χώρο και να αποτρέψουν τους κατοίκους να προσέλθουν και να συζητήσουν.

Τα πράγματα πλέον ξεφεύγουν από τα στενά όρια του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Εχουμε πλέον ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα. Μια ομάδα, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι συγκεκριμένων και επώνυμων καπιταλιστικών συμφερόντων, δεν περιορίζεται στο να ασχημονεί και να βρίζει μέσα από διάφορους ιστότοπους, αλλά προχωρά σε ανοιχτή φασιστική-τρομοκρατική δράση. Διάλυση συγκέντρωσης, αναγγελία αντισυγκέντρωσης με στόχο να τσακίσουν όποιον τολμήσει να εκφράσει γνώμη διαφορετική απ’ αυτή του αφεντικού τους, ακόμη και απειλητικά σημειώματα με σφαίρες. Ολα αυτά τα γεγονότα εντάσσονται σε ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται πλέον με όρους μαφίας και πρέπει να βρει απέναντι κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι πως τα βρόμικα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Και πρέπει να σταλεί από πολλούς, από παντού και με στεντόρεια φωνή.

Επιδιώκουν προβοκάτσια

Το Συντονιστικό Κατοίκων απαντώντας έμπρακτα σε εκείνους που σε κάποια τοπικά διαδικτυακά Μέσα έγραφαν για «δυο αντίπαλους στρατούς», που… θα διαλύσουν τη Φιλαδέλφεια και επειδή στόχος του δεν είναι να οργανώνει οδομαχίες με τον «ιδιωτικό στρατό» των χουλιγκάνων, αλλά να ενημερώσει τους κατοίκους της πόλης και να συζητήσει μαζί τους το «δέον γενέσθαι», σε έκτακτη συνέλευσή του, που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, ανέβαλε την εκδήλωσή του για μια μέρα, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Νέα Συγκέντρωση για το Ρυθμιστικό, την Παρασκευή 20/6 στις 19.00

Για να μπορέσουμε επιτέλους να συζητήσουμε!


Το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών, ανακοινώνει ότι η αποψινή ανοιχτή συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, που είχαμε καλέσει από τις 12/6, αναβάλλεται.

Χθες θέσαμε ένα ερώτημα: θα επιβληθούν οι όροι του διαλόγου ή θα επικρατήσει άνευ διαλόγου αυτός που φωνάζει δυνατότερα;

Κρίνουμε ότι η αντισυγκέντρωση που κάλεσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ δεν διαμορφώνει τους απαιτούμενους όρους για την πραγματοποίηση της συζήτησης.

Καλούμε τον κόσμο της περιοχής σε ανοιχτή συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό, την Παρασκευή 20/6 στις 19.00, στην πλατεία Πατριάρχου, θεωρώντας καθήκον μας να συζητάμε για τα ζητήματα της πόλης μας.

Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών
».


Η κίνηση αυτή αφόπλισε εντελώς τον «στρατό» των τραμπούκων, όπως και η καταγγελία της προηγούμενης μέρας (βλέπε διπλανή σελίδα), καθώς και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Κόντρας», που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου, αναπαράχθηκαν από δεκάδες sites και blogs, ενώ αναπαράχθηκαν και από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Φάνηκε καθαρά ποιοι θέλουν να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και ποιοι προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της μαφίας στην περιοχή.

Το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 300 οπαδοί μαζεύτηκαν στην πλατεία, φώναξαν μερικά συνθήματα, άκουσαν κάποιο λογύδριο και διαλύθηκαν, αφού προηγουμένως οι διοργανωτές τούς ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πάνε και την επομένη (!), όπως επίσης και τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που έχει αποκλειστικό θέμα τους κινδύνους για το άλσος. Μ’ άλλα λόγια, ανακοίνωσαν νέα αντισυγκέντρωση, δείχνοντας ότι σκοπός τους είναι να σπείρουν τον τρόμο. Αυτή τη φορά, όμως, έχουν χάσει εκ των προτέρων, γιατί το Συντονιστικό Κατοίκων έδειξε καθαρά ποιες είναι οι δικές του διαθέσεις, ενώ αυτοί απονομιμοποιήθηκαν πλήρως, αποκαλύπτοντας σε όλο τον κόσμο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (και όχι μόνο), ότι δρουν σαν «ιδιωτικός στρατός» που ξέρει μόνο να απειλεί και θέλει να επιβάλει με τη βία τη θέληση του αφεντικού του.

Δεν έχουμε, βέβαια, ρεπορτάζ από την Παρασκευή, διότι η «Κ» βρισκόταν στο τυπογραφείο την ώρα της συγκέντρωσης, όμως δεν μας μένει πια καμιά αμφιβολία ότι ο ιδιωτικός στρατός έχει εντολή να στήσει προβοκάτσια. Ποιος τη χρειάζεται αυτή την προβοκάτσια; Οχι, βέβαια, ο δημοκρατικός λαός της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που προσπαθεί να υπερασπιστεί το άλσος του, αλλά ο επιχειρηματίας που ψάχνει τρόπο να απεμπλακεί από την «υπόθεση γήπεδο», γιατί δεν έχει τα κεφάλαια για να το χτίσει. Επειδή έχει υποσχεθεί ότι «πριν το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι εργασίες» και εργασίες δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αρχίσουν σύντομα, υποψιαζόμαστε ότι αναζητά τρόπο να ρίξει αλλού την ευθύνη. Αν αυτό είναι το σχέδιό του, τότε μια προβοκάτσια θα τον βόλευε αφάνταστα.

ΥΓ: Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για όλ’ αυτά; Αν εξακολουθήσει να σιωπά, αν εξακολουθήσει να επιμένει στην παρασκηνιακή συμφωνία με τον Μελισσανίδη, δε θα έχει απλώς αδειάσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, που είναι αντίθετα στη συμφωνία, αλλά θα είναι συνένοχη για το φασιστικό-μαφιόζικο πογκρόμ που οργανώνει ο «ιδιωτικός στρατός», επαναφέροντας μνήμες μαύρων εποχών.
Σάββατο 21 Ιουνίου 2014