Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 | 21:47
Tην ώρα που ο Ιερώνυμος στην Αθήνα όρκιζε την κυβέρνηση που προέκυψε από «σαρωτικό ανασχηματισμό», στην Ουάσιγκτον ο Τόμσεν παρουσίαζε την έκθεση του ΔΝΤ για τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις κατευθύνσεις του «προγράμματος», καθώς και το αναθεωρημένο μνημόνιο.
Πλήρες άρθρο...
Και τώρα που τελειώσατε με τις μαλακίες (εκλογές, ανασχηματισμό), καιρός να στρωθείτε στη δουλειά. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το ΔΝΤ, παρουσιάζοντας την έκθεσή του. Καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση μερικές μέρες, αλλά δεν περίμενε να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και να κυριαρχήσουν στη δημοσιότητα για μια έστω μέρα.
Πλήρες άρθρο...
Πραγματοποιήθηκε, επιτέλους, η πολυπόθητη συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Από τις δηλώσεις που έκανε ο Τσίπρας, με φόντο το τεράστιο ευρώ που κοσμεί τον πύργο της ΕΚΤ στη γερμανική οικονομική πρωτεύουσα, δεν έχει νόημα να σταθεί κανείς στην
Πλήρες άρθρο...
Σαν έτοιμος από καιρό υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος το διορισμό του Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τη μετακίνηση του Στουρνάρα στο πόστο του κεντρικού τραπεζίτη, το οποίο διακαώς επιθυμούσε. Τα σχόλια ήταν από επαινετικά ως ουδέτερα.
Πλήρες άρθρο...
  Στο προηγούμενο φύλλο γράφαμε ότι οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ είναι στην ημερήσια διάταξη. Αύριο λήγει η περίοδος της διαθεσιμότητας των καταργούμενων κλάδων και η πρώτη φουρνιά διαθέσιμων θα βρεθεί αυτομάτως στον Καιάδα της ανεργίας.
Πλήρες άρθρο...
Δυο μέρες μετά το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής, στις 6 Ιούνη, με κλειστή τη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ, το οποίο είχε δοθεί στην περιβόητη διαβούλευση στις 17 του περασμένου Μάρτη. Στο αρχικό νομοσχέδιο περιλαμβανόταν και ένα τμή
Πλήρες άρθρο...
Η διαφορά μιας κυβέρνησης από ένα μπουρδέλο είναι γνωστή: στο μπουρδέλο αλλάζεις «κορίτσια» και οι δουλειές ανεβαίνουν, ενώ στην κυβέρνηση πρέπει ν’ αλλάξεις πολιτική (έστω και σε δευτερεύοντα ζητήματα), για να ελπίζεις ότι μπορεί να ξανακερδίσεις την πελατεία.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του Μελισσανίδη

Ξεσηκώνεται η Φιλαδέλφεια

Ξεσηκωμός ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του Μελισσανίδη επικρατεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι λίγοι εύψυχοι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που ξεκίνησαν την κινητοποίηση και αντιμετώπισαν τη βία του «ιδιωτικού στρατού του προέδρου», όταν οργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, έγιναν πολλοί.
Πλήρες άρθρο...
Τι θα γινόταν αν η Γερμανία έχανε το Μόναχο από «εξτρεμιστές αντάρτες», οι ΗΠΑ το Σικάγο και η Γαλλία τη Λιόν και η απώλεια της πόλης οδηγούσε σε έξοδο το ένα τέταρτο των κατοίκων της; Σίγουρα μεγαλύτερος θόρυβος απ’ αυτόν που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Ιράκ, του οποίου η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, η Μοσούλη, έπεσε την περασμένη Τρίτη στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών.
Πλήρες άρθρο...