Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 | 05:27
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η εμμονή των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που συμπλήρωσαν 270 μέρες συνεχούς κινητοποίησης, έχοντας πλέον και δύο δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Κάποια στιγμή πήγε να επικρατήσει η ευφορία της δικαστικής δικαίωσης, όμως οι κυβερνητικοί χειρισμοί προσγείωσαν ανώμαλα στη ζοφερή πραγματικότητα αυτές τις εργάτριες.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Νομοσχέδιο για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Με το νέο «φρούτο» των Μητροπολιτικών Πάρκων θέλουν να ξεπατώσουν όλα τα άλση

Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 81 του νομοσχεδίου για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι αντισυνταγματική και παράνομη, γιατί η άρση της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε ένα δάσος ή δασική έκταση ως αναδασωτέα δεν μπορεί να γίνει με νόμο.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είπε τίποτα το συγκλονιστικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, στη δεύτερη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (Δευτέρα, 2.6.14), η οποία συζητούσε το νομοσχέδιο για τα Νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τα αυτονόητα είπε.
Πλήρες άρθρο...
Από τη μέρα που εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος ανακοίνωσε και επίσημα ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ανασχηματισμό, πήραν φωτιά τα τέλια. Αυτό που ορίζεται σαν πολιτική επικαιρότητα κυριαρχείται από την ανασχηματισμολογία.
Πλήρες άρθρο...
Ούτε μια βδομάδα ανοχής και πανηγυρισμών για τη «νίκη της Ελιάς» δεν επέτρεψαν στον Βενιζέλο οι Πασόκοι. Πριν καν παρέλθει η πρώτη μετεκλογική εβδομάδα και ενώ ο ίδιος ο Βενιζέλος φούντωσε την ανασχηματισμολογία, διάφοροι «βαρόνοι» του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν μια συντονισμένη επίθεση, θυμίζοντάς του ότι δεν μπορεί να διοικεί το ΠΑΣΟΚ μόνος του.
Πλήρες άρθρο...
Με εγκύκλιο που εκδόθηκε και απεστάλη στις 16 Μάη στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ο Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ο χρόνος της διαθεσιμότητας για όσους διαθέσιμους ανήκαν σε κλάδους που καταργήθηκαν λήγει στις 15 Ιούνη. Περίπου 150 εργαζόμενοι από το ΕΜΠ και πολλοί περισσότεροι από το ΕΚΠΑ πρόκειται άμεσα να βρεθούν στο δρόμο.
Πλήρες άρθρο...
Είναι δυνατόν ένα νομοσχέδιο 82 άρθρων, που καθορίζει τα Ρυθμιστικά Σχέδια των δυο μεγαλύτερων αστικών συγκροτημάτων της χώρας (Αθήνας και Θεσσαλονίκης), ενώ περιλαμβάνει και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ ενός μεγαλοκαπιταλιστή (120 σελίδες είναι μόνο η εισηγητική έκθεση για τις υπέρ Μελισσανίδη ρυθμίσ
Πλήρες άρθρο...
Είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας, που έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν ντόπιο καπιταλιστή αλλά στο τέλος τον προσκυνά, συμφωνώντας σε σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ του, να σκίσει τα Μνημόνια, να πάει στην ΕΕ και να επιβάλει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους; Η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ VS Μελισσανίδης (ή Μελισσανίδης VS ΣΥΡΙΖΑ) είναι μια από πολλές απόψεις διδακτική υπόθεση.
Πλήρες άρθρο...
To είδαμε κι αυτό! Ο Τσίπρας να καλεί σε πλατύ μέτωπο ενάντια στην πολιτική Κάμερον. Να καλεί σε πλατύ μέτωπο τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Ρέντσι, τον Ραχόι, όλο το κακό συναπάντημα της Ευρωένωσης, που υποτίθεται ότι τάσσεται υπέρ της «εκδημοκρατικοποίησης» (sic) της ΕΕ! Γι' αυτό και κάνει την καρδιά το
Πλήρες άρθρο...
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πανελλαδικές εξετάσεις πάντα ήταν  μια  ‘’δοκιμασία’’ μεγάλης διάρκειας, μια μαραθώνια  κούρσα με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά  και για τις οικογένειές τους.  Οι μύθοι, που χρόνια καλλιεργούνται, γύρω από τις πανελλαδικές εξετάσεις ότι τάχα είναι το μόνο δίκαιο, αδιάβλητο και αξιοκρατικό  σύστημα εισαγωγής έχουν  καταρρεύσει.
Πλήρες άρθρο...