Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 | 13:53

ΠολιτικήPointer

Τρέχουν να κλείσουν τη διαπραγμάτευση με την τρόικα

Οπως διέταξε η Μέρκελ

    Η Μέρκελ έδωσε τη γραμμή από το Βερολίνο. Δημόσια, μπροστά στους δημοσιογράφους και όχι στο γεύμα που παρέθεσε στον Σαμαρά: «Συζητήσαμε σχετικά με τα όσα πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει πλήρως τις υποχρεώσ
Πλήρες άρθρο...
  Επειδή οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου και της Χ. Τρικούπη έβαλαν και πάλι μπροστά την προπαγάνδα των «κόκκινων γραμμών», εμείς θα σας ζητήσουμε να γυρίσουμε στη συνέντευξη του Στουρνάρα στον Πρετεντέρη, γιατί ο Στουρνάρας είναι ο μόνος που βγάζει ειδήσεις.
Πλήρες άρθρο...
  «Ευρετήριο διαθέσιμων συνεργασιών» χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ο (τύποις) γραμματέας της Σπύρος Λυκούδης, καθώς τα στελέχη της έχουν μοιραστεί στα δύο, με τα μισά να προκρίνουν κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μισά να την απορρίπτουν μετά βδελυγμίας.
Πλήρες άρθρο...
  H εικόνα έξω από τον Αρειο Πάγο το πρωί της περασμένης Δευτέρας ήταν πραγματικά σουρεαλιστική. Καμιά εκατονπενηνταριά νεοναζί με ελληνικές σημαίες συμπαραστέκονταν στους βουλευτές τους Ηλιόπουλο, Καιάδα και Μπούκουρα, που είχαν κληθεί από τις ειδικές ανακρίτριες του παρακείμενου Εφετείου να απολογη-  θούν για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Πλήρες άρθρο...
  Μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιήθηκε η νέα Ερώτηση του βουλευτή του Αλέξη Μητρόπουλου (έχει ήδη κάνει Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα και τουλάχιστον τρεις παρεμβάσεις στη Βουλή), που έχει τον εξής εκπληκτικό τίτλο: «Ανησυχία επενδυτών και καταθετών που έχουν εισαγάγει χρήματα, έχουν φορολογηθεί και κινδυνεύουν με ισόποσα πρόστιμα».
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

Η μεθόδευση της φασιστικής δικτατορίας   Στις αρχές του 1932, η διακυβέρνηση Μπρίνιγκ έστρωνε το έδαφος για την εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας του γερμανικού χρηματιστικού κεφαλαίου. Η εργατική τάξη κουβαλούσε μια τεράστια ήττα στην πλάτη της: μαζική ανεργία, πείνα, καταβαράθρωση μισθών, κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Κουβέντα να γίνεται…

    Για μια ακόμη φορά ο Βενιζέλος προδόθηκε από τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα του. Μόλις κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, κάθησε και έγραψε μια δεκασέλιδη απάντηση (το ύφος προδίδει ότι την έγραψε ο ίδιος), επιθετική κατά του ΣΥ
Πλήρες άρθρο...
  «Ακόμη κι αν υπάρχει η διαρροή ενός βουλευτή, υπάρχει πάντοτε ένα "μαξιλάρι", καθώς υπάρχουν άλλοι έτοιμοι να βοηθήσουν». Το είπε ο Σαμαράς στο Βερολίνο, μιλώντας στο συνέδριο της Seuddeutsche Zeitung, με στόχο προφανώς να καθησυχάσει τους γερμανούς αποικιοκράτες και να τους πείσει ότι έχουν γνώσιν οι φύλακές τους στη διοίκηση της ελληνικής αποικίας.
Πλήρες άρθρο...
  Την περασμένη Κυριακή, μια συντηρητική αστική εφημερίδα, που έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια την πολιτική των Μνημονίων, η «Καθημερινή» της εφοπλιστικής οικογένειας Αλαφούζου, διαμαρτυρόταν στο κεντρικό της άρθρο, ότι «ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης βρίσκεται σε αδιέξοδο», διότι «πληρώνει εξωφρενικά ποσά σε φόρους».
Πλήρες άρθρο...
  Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, με την οποία οι Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτέλεση των δύο μελών των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, θα περίμενε κανείς ότι οι προβοκατορολόγοι, που τόσα εμετικά είχαν γράψει τις προηγούμενες μέρες, θα μαζεύονταν ή ότι κάποιοι απ’ αυτούς θα προσπαθούσαν ν’ αντιπαρατεθούν πολιτικά και ιδεολογικά με το περιεχόμενο της προκήρυξης.
Πλήρες άρθρο...
  Στα 70 του χρόνια «έφυγε» την περασμένη Πέμπτη και κηδεύτηκε χτες ο Γιώργος Αντώνος, ένας σεμνός άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή έμεινε συνεπής στην ιδεολογία του διαλεκτικού και ιστορικού υλισμού, του μαρξισμού-λενινισμού.   Γεννημένος σ’ ένα χωριό του Αγρινίου από γονείς αντιστασιακούς, μετακόμισε με όλη την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου έζησε σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας, αλλά και αγωνιστικής ανάτασης.
Πλήρες άρθρο...