Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 | 08:54
Παρότι η προσωρινή συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (συν τη Γερμανία), που υπογράφτηκε στις 24 Νοέμβρη στη Γενεύη, δεν προδιαγράφει αναγκαστικά μετά την παρέλευση του εξαμήνου την κατάληξη σε μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συνιστά αναμφίβολα ένα σημαντικότατο πολιτικό γεγονός με πολλές προεκτάσεις.
Πλήρες άρθρο...
    Στο στόχαστρο της στρατιωτικής χούντας που κυβερνά την Αίγυπτο δεν είναι πια μόνο οι «τρομοκράτες» και «υπονομευτές του κράτους» Αδελφοί Μουσουλμάνοι. «Εχθροί του έθνους», «πέμπτη φάλαγγα» και «ξένος δάκτυλος» είναι τώρα όλοι όσοι τολμούν να αμφισβητήσουν και να αντισταθούν στην πολιτική της.
Πλήρες άρθρο...
  Οι αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που πολιτογραφήθηκαν με τον τίτλο «Ατζέντα 2010» είχαν στον πυρήνα τους μια σαρωτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηταν η απάντηση του γερμανικού κεφαλαίου στην κρίση που πέρασε η Γερμανία στις αρχές της νέας χιλιετίας.
Πλήρες άρθρο...
    Με νίκη έληξε η μεγάλη απεργία των εργατών της κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαγκλαντές. Κυβέρνηση και εργοδότες αναγκάστηκαν να δεχτούν αύξηση κατά 77% των μισθών των ανειδίκευτων εργατών που πιάνουν δουλειά για πρώτη φορά. Ετσι, ο μισθός τους έφτασε τα 68 δολάρια το μήνα, από 38 που ήταν πριν την απεργία, αρκετά κάτω όμως από τα 108 που ήταν το αίτημα των απεργών.
Πλήρες άρθρο...