Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 19:12
Στο τρίγωνο Σύνταγμα-Σταδίου-Βασ. Σοφίας, όπου κατοικοεδρεύουν οι Στουρνάρας-Βρούτσης-Μητσοτάκης, πηγαινοέρχονται οι τροϊκανοί και επιδίδονται, μαζί με τους υπουργούς, σε ασκήσεις υψηλής κοπτοραπτικής, για να καταλήξουν στα τελικά μέτρα του κοστουμιού της χειμερινής κολεξιόν με το όνομα «δημοσιονομικό κενό».
Πλήρες άρθρο...
Την ώρα που η «Κ» έπαιρνε το δρόμο για το πιεστήριο, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε καλέσει στο γραφείο του τους πρυτάνεις «σε διάλογο, προκειμένου η πολιτεία και το υπουργείο να τους συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν».
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Καυγάδες ανάμεσα στα κόμματα της αστικής εξουσίας

Μπόχα, σαπίλα και καραγκιοζιλίκια

Πανικός! Μόνο μ’ αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί η αντίδραση του Βενιζέλου, όταν διάβασε την ευθεία πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο πανικός δε φαίνεται μόνο στην οργίλη δήλωση που έκανε αποκλειστικά στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Ψυχάρη, που τον έχει π
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

ΕΟΠΥΥ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Απολύσεις και εξαθλίωση

Περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έχουν αρχίσει να ζουν με την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, αφού έχει γίνει ολοφάνερο ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί μια από τις «δεξαμενές» για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας. Δεν είναι τυχαίο που ο αδίστακτος Γεωργιάδης πήρε πίσω την προηγούμενη «διαβεβαίωσή» του ότι δε θ’ απολυθεί κανένας γιατρός.
Πλήρες άρθρο...
Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στα ωρομίσθια πείνας με τα οποία πληρώνονται γερμανοί εργαζόμενοι (ντελιβεράδες, πωλητές Η/Υ κτλ) κατά παράβαση ακόμη και των ελάχιστων θεσμοθετημένων ωρομίσθιων, γεγονός που οδήγησε τα Γραφεία Εργασίας να υποβάλουν μηνύσεις σε καπιταλιστές που πλήρωναν αυτά τα εξευτελιστικά ωρομίσθια.
Πλήρες άρθρο...
Με διαδηλώσεις και άγριες συγκρούσεις δεκάδες χιλιάδες εργάτες τίμησαν τα δυο νεκρά αδέρφια τους, που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των πραιτοριανών του κράτους και των αφεντικών, την Τρίτη 19 Νοέμβρη στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα. Οι νεκροί ήταν απεργοί εργάτες στη βιομηχανία ιματισμού, η οποία παράγει το 80% των εξαγωγών της χώρας και απασχολεί σχεδόν 4,5 εκατομμύρια εργάτες υπό άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και με εξευτελιστικά μεροκάματα.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Κυβέρνηση - Τρόικα

Θέατρο σαλτιμπάγκων

Πριν πούμε οτιδήποτε για το νέο επεισόδιο του σίριαλ «Διαπραγματεύσεις με την τρόικα», να θέσουμε ένα ερώτημα: αν δεν αλλάξει τίποτα, αν η τρόικα έρθει στις αρχές Δεκέμβρη και μετά από μερικές μέρες συμφωνήσει σε όσα προτείνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι; Πέρα α
Πλήρες άρθρο...
Τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης, που έχουν οργανώσει οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Είναι ο τελευταίος σταθμός μετά από Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Και πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί. Για να είναι δυνατό το μήνυμα που θα στείλουμε στη συγκυβέρνηση και τους πάτρονές της.
Πλήρες άρθρο...
Με την παρουσία κουκουλοφόρων και οπλισμένων σαν αστακών Εκαμιτών συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη του Τάσου Θεοφίλου. Εφτασαν στο σημείο να αποκλείσουν μια σειρά καθισμάτων, ακριβώς πίσω από τη θέση που κάθεται ο Τ. Θεοφίλου, με προφανή στόχο να θυμίζουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ότι δικάζει έναν επικίνδυνο τρομοκράτη, τον οποίο πάση θυσία πρέπει να καταδικάσει.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Η περίοδος διακυβέρνησης Μπρίνινγκ Η κυβέρνηση Μπρίνινγκ πήρε εξαρχής μέτρα αυστηρής λιτότητας, επέβαλε νέα φορολογικά χαράτσια, νέους έμμεσους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενώ συρρίκνωσε τις εισφορές των καπιταλιστών στην κοινωνική ασφάλιση, τσακίζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πλήρες άρθρο...