Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 12:37
Σκιέρ ο Βίζερ, κολυμβητής ο Στουρνάρας, είναι λογικό να έχουν διαφορετική αντίληψη για τις αποστάσεις. Ο ένας μετράει με μίλια, ο άλλος με μέτρα. Γι’ αυτό και η φράση του πρώτου, ότι «μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια με την ελληνική κυβέρνηση», δεν έχει καμιά διαφορά από τη φράση του δεύτερου ότι «δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».
Πλήρες άρθρο...
Κανονικά, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μια αλυσίδα χιουμοριστικών, παραπολιτικών σχολίων. Ιδιαίτερα η τελευταία μέρα της, η Κυριακή, όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή οι πρωταγωνιστές του πολιτικού θιάσου της πλατείας Συντάγματος.
Πλήρες άρθρο...
Ολόκληρη φιέστα έστησε ο Μάρτιν Σουλτς, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην Ελλάδα. Εσπευσε να ανακοινώσει ότι οι τρόικες βρίσκονται περίπου υπό κατηγορίαν ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου. Πιο προσεκτικός ο Βενιζέλος, απέφυγε τις κορόνες και δήλωσε, παρουσία του Σουλτς, ότι αποτελεί δείγμα σωστής θεσμικής λειτουργίας το γεγονός ότι οι τρόικες κλήθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πλήρες άρθρο...
Προηγήθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε ρόλο προστάτη της… κακόμοιρης της Cosco, που η κακιά η τρόικα δεν την αφήνει να κάνει επενδύσεις. Θαυμάστε τοποθέτηση: «Πριν από δέκα μέρες η COSCO ζήτησε ένα μερεμέτι στο λιμάνι πέντε ή δέκα χιλιάδων και αρνείται. Και η τρόικα λέει –διαβάζω από το προχθεσινό ΕΘΝΟΣ– το εξής: "Να μας παραθέσετε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να επεκτείνετε τη δυνατότητα του λιμανιού πέραν του αρχικού επιχειρησιακού σχεδίου".
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Πολυτεχνείο, 40 χρόνια μετά

Διδάγματα από μια εξέγερση

Αύριο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της χούντας και την παράδοση της εξουσίας από τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οπως κάθε χρόνο, θ’ ακού-σουμε και φέτος τα γνωστά μηνύματα, που κ
Πλήρες άρθρο...
Αδίστακτος στο ψέμα αποδεικνύεται ο Σαμαράς. «Επομένως δημοσιονομικό κενό δε θα υπάρχει κατά την άποψή μας, θα το δούμε με τα νούμερα», έλεγε στη γνωστή συνέντευξή του στον Πρετεντέρη, διαψεύδοντας ακόμη και τον Στουρνάρα που παραδέχεται δημοσιονομικό κενό και «διαφωνεί» με την τρόικα στο νούμερο.
Πλήρες άρθρο...
Ο Π. Λαφαζάνης, άτυπος ηγέτης της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε να απαντήσει στις επιθέσεις των Σαμαρά-Βενιζέλου και των φιλικών τους ΜΜΕ, που υποστήριζαν ότι ο Τσίπρας εισηγήθηκε την υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει τα εσωκομματικά πυρά μετά την κωλοτούμπα του Τέξας.
Πλήρες άρθρο...
Οταν ο Πάγκαλος έκανε δηλώσεις και αρθρογραφούσε στις φυλλάδες του συγκροτήματος Ψυχάρη υπέρ μιας εκλογικής συνεργασίας (σε ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επισείοντας τον κίνδυνο εκλογικής συντριβής του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη τον αντιμετώπιζαν σαν κάποιο γραφικό απόμαχο της πολιτικής, που δεν έχει καμιά οργανική σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (5)

Η σύγκρουση των κολοσσών του μονοπωλιακού κεφαλαίου Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι όλοι οι μεγιστάνες του μονοπωλιακού κεφαλαίου της Γερμανίας στήριξαν την επιβολή της δικτατορίας του Χίτλερ το 1933. Ομως, την περίοδο από το 1929 έως το 1932 μόνο μια μερίδα του μονοπωλιακού κεφαλαίου στάθηκε σταθερά υπέρ της λύσης της φασιστικής δικτατορίας του Χίτλερ.
Πλήρες άρθρο...