Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 11:25

ΔιεθνήPointer

Γάζα - Δυτική Οχθη

Αντίσταση και προδοσία

Με δύο στρατιωτικές παρελάσεις γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη η Γάζα την πρώτη επέτειο από τη νικηφόρα απόκρουση της επίθεσης του σιωνιστικού στρατού, ο οποίος για πρώτη φορά αναγκάστηκε να υπογράψει ανακωχή με τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Η πρώτη παρέλαση ήταν η, κατά κάποιο τρόπο, επίσημη. Παρήλασαν πολλές χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των δυνάμεων ασφαλείας, που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Χαμάς, με παλαιστινιακές σημαίες όμως και όχι με τις πράσινες σημαίες της οργάνωσης.

Η δεύτερη παρέλαση οργανώθηκε από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και σε ένδειξη τιμής την παρακολούθησαν ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και διοικητές των αντάρτικων δυνάμεων της Χαμάς. Περίπου 6.000 αντάρτες της οργάνωσης, με στρατιωτικές στολές και καλυμμένα τα πρόσωπα, παρήλασαν στο κέντρο της Γάζας, φέροντας όχι μόνο τα παραδοσιακά ντουφέκια Καλάζνικοφ, αλλά και όπλα όπως φορητούς εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών και εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων!

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση κατέστησε σαφές ότι οργανώνεται και εξοπλίζεται ολοένα και καλύτερα και είναι σε θέση, χάρη και στους ακατάλυτους δεσμούς της με τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας, να υπερασπιστεί αποτελεσματικά αυτό το μικρό κομμάτι γης, που αποτελεί τη μόνη ελεύθερη παλαιστινιακή πατρίδα, έστω και υπό συνεχή πολιορκία, έστω και με βαρύ τίμημα σε νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές.

Μια μέρα μετά, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις σιωνιστικές δυνάμεις, ο Νετανιάχου επισκέφτηκε στρατόπεδα κοντά στη μεθόριο με τη Γάζα, για να καμαρώσει ότι στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου υπήρξε μείωση κατά 98% στην εκτόξευση ρουκετών. «Βέβαια, δεν εφησυχάζουμε, γιατί ξέρουμε ότι η Χαμάς και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να εξοπλίζονται με διάφορους τρόπους», κατέληξε ο σιωνιστής πρωθυπουργός.

Κι ενώ η Γάζα γιόρταζε με περηφάνια, το δωσιλογικό καθεστώς του Μαχμούντ Α-μπάς στη Δυτική Οχθη δεχόταν άλλο ένα πλήγμα, με την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή άλλων 24.000 κατοικιών στους εποικι- σμούς από το σιωνιστικό υ-πουργείο Οικισμού. Σε μια προσπάθεια να κρύψει τη ντροπή της και ν’ αποφύγει την οργή του παλαιστινιακού λαού, η υπό τον Σαέμπ Ερεκάτ «διαπραγματευτική» ο-μάδα της Παλαιστινιακής Αρχής παραιτήθηκε, με το επιχείρημα ότι «δε βλέπει να υπάρχει ελπίδα» στις συνομιλίες, λόγω της αδιαλλαξίας του Ισραήλ και της επιμονής του στον εποικισμό.

Ο παμπόνηρος Νετανιάχου, εφαρμόζοντας τη γνωστή σιωνιστική τακτική «δυο βήματα μπρος, ένα βήμα πίσω», ζήτησε από το υπουργείο Οικισμού «να επανεξετάσει το θέμα προκειμένου ν' αποφευχθούν μη αναγκαίες εντάσεις με τη διεθνή κοινότητα σε μια περίοδο κρίσιμη που γίνεται διαπραγμάτευση και προσπάθεια για την επίτευξη καλύτερης συμφωνίας με το Ιράν». Πανέτοιμο το υπουργείο, έσπευσε όχι να ακυρώσει το διαγωνισμό, αλλά να τον «παγώσει» προς το παρόν. Ακόμη πιο έτοιμος ο Αμπάς, δήλωσε στο αιγυπτιακό CBC, ότι αν η παραιτηθείσα διαπραγματευτική ομάδα δεν αλλάξει γνώμη, θα σχηματίσει μια άλλη για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις! Αυτό του ζητούν οι Αμερικάνοι, αυτό κάνει.
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013