Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 | 11:42

ΔιεθνήPointer

Γάζα - Δυτική Οχθη

Αντίσταση και προδοσία

Με δύο στρατιωτικές παρελάσεις γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη η Γάζα την πρώτη επέτειο από τη νικηφόρα απόκρουση της επίθεσης του σιωνιστικού στρατού, ο οποίος για πρώτη φορά αναγκάστηκε να υπογράψει ανακωχή με τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με μεσολάβηση της Αιγύπτου.
Πλήρες άρθρο...
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει για το «κοινωνικό κράτος» που υποτίθεται ότι υπάρχει στη Δυτική Ευρώπη, σε αντίθεση με το «δικό μας» που δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη; Η όξυνση της κρίσης στη χώρα μας και η «κινεζοποίηση» που συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς έχουν δώσει περισσότερη τροφή σ' αυτή τη φιλολογία.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Κρεσέντο αστυνομικής βίας ενάντια στους απεργούς εργάτες

Μπαγκλαντές

Με κανόνια νερού και λαστιχένιες σφαίρες επιτέθηκε η αστυνομία του Μπαγκλαντές ενάντια στους απεργούς της κλωστοϋφαντουργίας. Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδήλωση των εργατών στη βιομηχανική περιοχή Ασούλια της πρωτεύουσας Ντάκα, η οποία συγκεντρώνει το 20% των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων.
Πλήρες άρθρο...
Σφοδρές συγκρούσεις με δύο νεκρούς ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων καταστολής του δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και εκατοντάδων μεταναστών εργατών το Σάββατο 9 Νοέμβρη στην πρωτεύουσα Ριάντ. Οι συγκρούσεις αποτελούν την οργισμένη απάντηση των ξένων εργατών στο πογκρόμ και τις απελάσεις που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της χώρας ενάντιά τους, στο οποίο αναφερθήκαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Προχωρά η αυτονόμηση της Κυρηναϊκής

Λιβύη

Την ίδρυση της δικής της εταιρίας εξόρυξης και εμπορίας πετρελαίου ανακοίνωσε η μια από τις δυο κυβερνήσεις του αυτόνομου κρατιδίου της Κυρηναϊκής στη Λιβύη, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, οξύνοντας την κόντρα μεταξύ της επίσημης κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη και των δυο κυβερνήσεων της Κυρηναϊκής.
Πλήρες άρθρο...