Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 20:13
Η –περιβόητη πλέον– ομιλία Τσίπρα στο Οστιν του Τέξας και η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε ο Τσίπρας (χωρίς το σόου και τα εκατέρωθεν καουμποϊλίκια) πιστοποίησαν για πολλοστή φορά, ότι ενώπιον του ελληνικού λαού παρουσιάζονται, με όλα τα παραπλανητικά φτιασίδια τους, δυο προτάσεις διαχείρισης του ελληνικού καπιταλισμού και της εξάρτησής του από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Πλήρες άρθρο...
Σκιέρ ο Βίζερ, κολυμβητής ο Στουρνάρας, είναι λογικό να έχουν διαφορετική αντίληψη για τις αποστάσεις. Ο ένας μετράει με μίλια, ο άλλος με μέτρα. Γι’ αυτό και η φράση του πρώτου, ότι «μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια με την ελληνική κυβέρνηση», δεν έχει καμιά διαφορά από τη φράση του δεύτερου ότι «δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».
Πλήρες άρθρο...
Προηγήθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε ρόλο προστάτη της… κακόμοιρης της Cosco, που η κακιά η τρόικα δεν την αφήνει να κάνει επενδύσεις. Θαυμάστε τοποθέτηση: «Πριν από δέκα μέρες η COSCO ζήτησε ένα μερεμέτι στο λιμάνι πέντε ή δέκα χιλιάδων και αρνείται. Και η τρόικα λέει –διαβάζω από το προχθεσινό ΕΘΝΟΣ– το εξής: "Να μας παραθέσετε τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να επεκτείνετε τη δυνατότητα του λιμανιού πέραν του αρχικού επιχειρησιακού σχεδίου".
Πλήρες άρθρο...
Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων έχει φτάσει σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές του. Η κυβέρνηση στέλνει στα Πειθαρχικά Συμβούλια 276 απερ- γούς που δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό του Αρβανιτόπουλου να απογραφούν ηλεκτρονικά. Από την αρχή της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις των συλλόγων φοιτητών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, στις οποίες κατέβηκαν και υπερψηφίστηκαν πλαίσια κατάληψης, κυρίως της ΕΑΑΚ.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Γάζα - Δυτική Οχθη

Αντίσταση και προδοσία

Με δύο στρατιωτικές παρελάσεις γιόρτασε την περασμένη Τετάρτη η Γάζα την πρώτη επέτειο από τη νικηφόρα απόκρουση της επίθεσης του σιωνιστικού στρατού, ο οποίος για πρώτη φορά αναγκάστηκε να υπογράψει ανακωχή με τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, με μεσολάβηση της Αιγύπτου.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (5)

Η σύγκρουση των κολοσσών του μονοπωλιακού κεφαλαίου Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι όλοι οι μεγιστάνες του μονοπωλιακού κεφαλαίου της Γερμανίας στήριξαν την επιβολή της δικτατορίας του Χίτλερ το 1933. Ομως, την περίοδο από το 1929 έως το 1932 μόνο μια μερίδα του μονοπωλιακού κεφαλαίου στάθηκε σταθερά υπέρ της λύσης της φασιστικής δικτατορίας του Χίτλερ.
Πλήρες άρθρο...
Για το σκάνδαλο των ιδιωτών θηροφυλάκων, οι οποίοι αναγορεύονται σε κρατικά όργανα με διευρυνόμενες αρμοδιότητες, έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Ξεκίνησε με το δασοκτόνο νόμο 3208/2003, διάταξη του οποίου (άρθρο 4, παρ. 13) αναγόρευσε τους ιδιώτες θηροφύλακες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας σε ανακριτικούς υπάλληλους για το παράνομο κυνήγι.
Πλήρες άρθρο...
Κανονικά, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μια αλυσίδα χιουμοριστικών, παραπολιτικών σχολίων. Ιδιαίτερα η τελευταία μέρα της, η Κυριακή, όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή οι πρωταγωνιστές του πολιτικού θιάσου της πλατείας Συντάγματος.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Πολυτεχνείο, 40 χρόνια μετά

Διδάγματα από μια εξέγερση

Αύριο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της χούντας και την παράδοση της εξουσίας από τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οπως κάθε χρόνο, θ’ ακού-σουμε και φέτος τα γνωστά μηνύματα, που κ
Πλήρες άρθρο...
Στις 5 του Νοέμβρη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 240/5-11-2013) το ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τούτη τη σχολική χρονιά θα γενικευτεί ο θεσμός της «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας, όμως η παράλληλη θεσμοθέτηση της αξιολόγησης τ
Πλήρες άρθρο...
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει για το «κοινωνικό κράτος» που υποτίθεται ότι υπάρχει στη Δυτική Ευρώπη, σε αντίθεση με το «δικό μας» που δεν ενδιαφέρεται για τον πολίτη; Η όξυνση της κρίσης στη χώρα μας και η «κινεζοποίηση» που συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς έχουν δώσει περισσότερη τροφή σ' αυτή τη φιλολογία.
Πλήρες άρθρο...
Μετά την ολοκλήρωση στις 2 Οκτώβρη της περιβόητης διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», που υποτίθεται ότι έγινε για τη μερική κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας, το νομοσχέδιο δόθηκε σε μια επιτροπή συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σ.
Πλήρες άρθρο...