Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 19:16
Μολονότι το έργο με τις επιθεωρήσεις της τρόικας, τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και τη «σκληρή διαπραγμάτευση» το έχουμε ξαναδεί καμιά δεκαριά φορές και το φινάλε το γνωρίζουμε (ένα πακέτο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων), συγκυβέρνηση και παπαγαλάκια προσπαθούν να μας πείσουν να το ξαναδούμε με την ίδια αγωνία.
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

«Δημοσιονομικό κενό»

Εργαλείο κινεζοποίησης

Ηταν ο Στουρνάρας αυτός που δήλωσε (Νέα, 25.10.13): «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας». Ηταν ο ίδιος που καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» δήλωσε μερικές μέρες μετά (εφημερίδες, 4.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Νομοσχέδιο για την Κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας

Και νομιμοποίηση σκανδάλων

Με το δασοκτόνο νομοσχέδιο για την Κωδικοποίηση της Δασικής νομοθεσίας, πέραν των άλλων, επιχειρείται να «τακτοποιηθούν» παλιές «εκκρεμότητες» διεκδίκησης δημόσιων δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων. Ο Β’ Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου Κρήτης διεκδικεί εδώ και περίπου 20 χρόνια έκταση 931,25 στρεμμάτων, που είναι δημόσια χορτολιβαδική έκταση, στη θέση «Πελεκητά» στη Δημοτική Ενότητα Γουβών, προκειμένου να χτίσει βίλες.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο Τσίπρας, μιλώντας σε συνέδριο στο Οστιν του Τέξας. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όμως, σημασία δεν έχει μόνο το τι λες, αλλά και πώς το λες. Πού ρίχνεις το βάρος, ποια σημεία τονίζεις και ποια αφήνεις να περάσουν φευγαλέα (ή και τα παραλείπεις).
Πλήρες άρθρο...
Μπορούμε να καταλάβουμε τη βιασύνη της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών να βαφτίσουν «τρομοκράτες» τους εκτελεστές των δύο νεοναζί στο Νέο Ηράκλειο. Οι υπόλοιποι, όμως, οι αριστεροί, κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί, καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί, γιατί έσπευσαν να υιοθετήσουν αυτή την εκδοχή, βάζοντας μπροστά την προβοκατορολογία και την πρακτορολογία; Οχι, δεν προσπαθούμε να κρυφτούμε.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

96 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ζητούμενο ο μπολσεβικισμός της εποχής μας

Ενενήντα έξι χρόνια συμπληρώθηκαν προχθές από την εξέγερση του Οκτώβρη του 1917, που γέννησε το πρώτο προλεταριακό κράτος στην Ιστορία (μετά το σύντομο «πείραμα» της Κομμούνας του Παρισιού, που πνίγηκε στο αίμα από τη γαλλική αστική τάξη με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής αντίδρασης).
Πλήρες άρθρο...