Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:34
Ενα σύνθημα που φωνάχτηκε κατά κόρον τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έλεγε: «Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί». Παλιομοδίτικο θα έλεγε κανείς, όμως αποκτά μια νέα διάσταση στις συνθήκες της σημερινής επικαιρότητας. Τότε στο στόχαστρο ήταν η χούντα και οι άνθρωποί της στον κρατικό μηχανισμό, καθώς και η σχέση τους με την επίσημη αστική πολιτική, τώρα είναι μια νεοναζιστική συμμορία που έγινε κόμμα και οι σχέσεις της με τον κρατικό μηχανισμό και την επίσημη αστική πολιτική.
Πλήρες άρθρο...
Αν δεν επρόκειτο για το φασισμό, θα χαρακτηρίζαμε γελοία κωμωδία τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μαχαιροβγάλτη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι, παράγοντες της αστικής ζωής, δι
Πλήρες άρθρο...
Σαν προσωπική γκάφα καταγράφηκε από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου η τοποθέτηση του πρωθυπουργικού μυστικοσύμβουλου Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό για να υποστηρίξει μαχητικά τη θεωρία των «δύο άκρων», καταλογίζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- ευθύνες στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική δράση των νεοναζί και υποστηρίζοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εκτός συνταγματικού τόξου».
Πλήρες άρθρο...
Σε αναστολή οδηγούνταν η απεργία των καθηγητών, με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν όταν γραφόταν αυτό το άρθρο, με την ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ σε εξέλιξη. Πολιτικά εκτιμώντας τα πράγματα, δε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε διαφορετική εκτίμηση της κατάστασης.
Πλήρες άρθρο...
Στις 21 Ιούλη του 2013 υποβάλαμε αίτηση στον Ειδικό Γραμματέα Δασών και στον Γενικό Διευθυντή Δασών και τους ζητούσαμε να βγει εφαρμοστική εγκύκλιος, με την οποία να εφαρμοστούν οι αποφάσεις 32, 33 και 34/2013 του ΣτΕ, που αποκαθιστούν τον επιστημονικό ορισμό του δάσους, όπως ζητούσε και η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
Πλήρες άρθρο...
Αν εξαιρέσουμε το θρίαμβο της Μέρκελ, τις διαστάσεις του οποίου μάλλον δεν περίμενε ούτε το επιτελείο της, οι γερμανικές εκλογές δεν επεφύλασσαν κάποια έκπληξη. Οι Χριστιανοδημοκράτες (μαζί με τους συμμάχους τους Χριστιανοκοινωνιστές) εκτινάχτηκαν από το 33,8% στο 41,5%, οι Σοσιαλδημοκράτες παρέμεινα
Πλήρες άρθρο...
Πόσο κοστίζει ένα μπλουζάκι από το Μπαγκλαντές; Ξέρετε, απ’ αυτά που πωλούνται με το κιλό στα πανέρια των μαγαζιών και τις λαϊκές. Τέσσερα-πέντε ευρώ; Οι εργάτες στα κάτεργα της κλωστοϋφαντουργίας πληρώνονται με οκτώ τέτοια μπλουζάκια το μήνα! Τριάντα οχτώ δολάρια είναι ο κατώτατος μηνιαίος μισθός τους, μετά την αύξηση μάλιστα που τους δόθηκε το 2010 εξαιτίας των απεργιών και των διαδηλώσεων.
Πλήρες άρθρο...
Θα το βλέπαμε κι αυτό κάποια στιγμή: ο ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει από τ’ αριστερά στον Περισσό και να τον κατηγορεί ότι σαμποτάρει την ανάπτυξη των αγώνων, αναφερόμενος στην αισχρή στάση του στην απεργία των καθηγητών (και των δασκάλων), καθώς και στην καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 24 Σεπτέμβρη (μαζί με την ΑΔΕΔΥ).
Πλήρες άρθρο...
Σαν κυνηγός κεφαλών σε αποικιοκρατούμενη αφρικανική χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε στους επικεφαλής της τρόικας τη λίστα με τους 12.500 εργαζόμενους στο δημόσιο που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους ζήτησε μια «παράτα» δυο-τριών μηνών προκειμένου να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει το έργο άλλων 12.
Πλήρες άρθρο...
Η φωτογραφία είναι ιστορική πλέον. Ο πρώτος νεκρός του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, ο κομμουνιστής Τάσος Τούσης, κείτεται νεκρός πάνω σε μια πόρτα που ξήλωσαν οι σύντροφοί του για να τον μεταφέρουν. Κι η μάνα του θρηνεί το χαμό του παλικαριού καταμεσής του δρόμου.
Πλήρες άρθρο...
Είναι άραγε τυχαίος ο χρόνος που εκδηλώθηκε η νέα δίωξη ενάντια σε 23 κατοίκους της Ιερισσού και τέσσερις Θεσσαλονικείς, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση; Οχι βέβαια. Δουλειά του Μαξίμου και του Δένδια είναι, για να στηρίξουν την καταρρέουσα στη συνείδηση του λαού θεωρία των «δύο άκρων».
Πλήρες άρθρο...
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Με το νόμο 3386/2005, άρθρο 44, δόθηκε και στους μετανάστες που έχουν υποστεί εργατικό ατύχημα το δικαίωμα να εκδίδουν άδεια διαμονής και εργασίας, με την προϋπόθεση, όμως, ότι είχαν άδεια διαμονής πριν πάθουν το εργατικό ατύχημα! Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ απλά αναγνώρισε το αυτονόητο δικαίωμα που έπρεπε να έχουν οι μετανάστες από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Η Χεβρώνα (Αλ Χαλίλ, όπως την λένε οι Παλαιστίνιοι), είναι μία πόλη γνωστή για το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλουν τα ναζιστικά τάγματα κατοχής του ισραηλινού στρατού. Μερικές εκατοντάδες έποικοι αλωνίζουν σαν τραμπούκοι στην πόλη, με τις πλάτες ισχυρών δυνάμεων του σιωνιστικού στρατού που τους «προστατεύουν» από τους πάνω από 150 χιλιάδες Παλαιστίνιους που ζουν στην ίδια πόλη.
Πλήρες άρθρο...
Γιατί φαγώθηκε ο Ασμουσεν να συναντηθεί με τον Τσίπρα; Ζήτησε συνάντηση μαζί του τον Αύγουστο που ήρθε στην Αθήνα, αλλά ο Τσίπρας έλειπε στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Τσίπρας θα ταξίδευε στη Φρανκφούρτη για να πάρει μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του Linke, επανέλαβε το αίτημα για συνάντηση, η οποία και πραγματοποιήθηκε τελικά.
Πλήρες άρθρο...
«Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που
Πλήρες άρθρο...