Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 22:46
«Μαζί, μαζί, να σβήσουν οι ναζί». Αυτό ήταν το σύνθημα που κυρίως δονούσε την ατμόσφαιρα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στην οργισμένη διαδήλωση μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη-καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από επίλεκτο στέλεχος των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου.
Πλήρες άρθρο...
34χρονος Παύλος Φύσσας, ένα εργατόπαιδο-καλλιτέχνης από το Κερατσίνι, είναι ο πρώτος Ελληνας που πέφτει νεκρός από επίθεση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Ο πρώτος Ελληνας, γιατί έχουν προηγηθεί μετανάστες. Αρκετοί μαχαιρώθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, λιντσαρίστηκαν, χωρίς ποτέ να βρεθούν οι δράστες.
Πλήρες άρθρο...
Η απεργία διάρκειας των καθηγητών, που ξεκίνησε δυναμικά, μας δίνει την αφορμή να επαναφέρουμε στη συζήτηση πρακτικές και συμπεράσματα-αποστάγματα της μακράς εμπειρίας του εργατικού κινήματος, που τα τελευταία χρόνια ξεχάστηκαν είτε διαστρεβλώθηκαν από την αβάστακτη και καταθλιπτική επικράτηση του ρεφορμισμού και την υποχώρηση του συλλογικού προς χάριν του ατομικού συμφέροντος.
Πλήρες άρθρο...
Είναι γνωστή η τακτική «ανάλογα με το μάγουλο και το μπάτσο», που εφαρμόζει με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε σε κάθε ακροατήριο αυτό που θέλει ν’ ακούσει. Οταν μιλάμε σε λαϊκά ακροατήρια, τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Κι όταν το αστικό ακροατήριο (κυρίως στα ΜΜΕ) μας εγκαλεί για «λαϊκισμό», βγαίνουμε και τα μαζεύουμε.
Πλήρες άρθρο...
13 Σεπτέμβρη 1993. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Παλαιστίνης, οι ηγέτες των αντιμαχόμενων μερών (Αραφάτ και Ράμπιν) δίνουν τα χέρια και υπογράφουν την πρώτη συμφωνία του Οσλο, υπό το πατρικό βλέμμα του τότε «πλανητάρχη», Μπιλ Κλίντον. Τα επόμενα χρόνια η συμφωνία αυτή, μαζί με τις άλλες που ακολούθησαν, έμελε να καθορίσει τις εξελίξεις στην περιοχή, μέχρι που κατέρρευσε πανηγυρικά με το ξεκίνημα της  δεύτερης Ιντιφάντα, το Σεπτέμβρη του 2000.
Πλήρες άρθρο...
Από την πρώτη κιόλας μέρα της, η απεργία των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βούλωσε τα στόματα των Γκεμπελίσκων, που βυσοδομούσαν τις προηγούμενες μέρες, προσπαθώντας να σπείρουν σύγχυση και ηττοπάθεια, με τις «πληροφορίες τους» για «χαμηλή συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις».
Πλήρες άρθρο...
Οταν μιλάει η τρόικα έχει δίκιο, γι’ αυτό και οι εντολές της πρέπει να εφαρμόζονται, γιατί είναι για το καλό σας. Αυτό είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, το μήνυμα που εξέπεμψε δημοσίως ο Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο, καρφώνοντας κατάστηθα τον παρακαθήμενο «φίλο του» Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήγε ως ικέτης στις Βρυξέλλες, αναζητώντας κάποιες προπαγανδιστικά αξιοποιήσιμες δηλώσεις από τις δευτεράντζες της Ευρωένωσης, τον Μπαρόζο, τον Ρομπάι, τον Σουλτς και τον Αλμούνια, και γύρισε κυριολεκτικά με άδεια χέρια.
Πλήρες άρθρο...
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σ. Καλαφάτης έδωσε την περασμένη Τετάρτη στη δημοσιότητα νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», για ν’ ανοίξει η περιβόητη (χωρίς ουσία) διαβούλευση.
Πλήρες άρθρο...