Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:36
Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος περιέγραψε ως εξής στην «Εφ.Συν.» την κυβερνητική γραμμή έναντι της απεργίας των εκπαιδευτικών: «Θα περιμένουμε έως ότου δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα δάνειά τους. Διότι, ως γνωστόν, οι αποδοχές τους κόβονται για όσες μέρες απεργούν».
Πλήρες άρθρο...
Ελάχιστες μέρες μας χωρίζουν από ένα θερμό φθινόπωρο στην εκπαίδευση. Οι καθηγητές βρίσκονται μπροστά στην απεργία διάρκειας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας αποφασίζουν τούτη τη βδομάδα εάν και με ποιο ρυθμό θα συντονίσουν το δικό τους απεργιακό βήμα κα
Πλήρες άρθρο...
Σίγουρα δεν ήταν οι δεκάδες χιλιάδες πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, που προσευχήθηκαν να μη γίνει πόλεμος στη Συρία την περασμένη Κυριακή, ούτε η... συγκλονιστική δήλωση του ποντίφηκα Φρανσίσκο Βεργόλιο πως έχει «την υποψία ότι οι πόλεμοι γίνονται για να πωλούνται όπλα», που οδήγησαν την αμερικάνικη κυβέρνηση σε τέτοια θεαματική κωλοτούμπα στο συριακό ζήτημα.
Πλήρες άρθρο...
Οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που είναι είτε θυγατρικές είτε εξαρτώμενες από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις-κολοσσούς των ιμπεριαλιστικών κρατών της ΕΕ κάνουν πάρτι με τις τιμές, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαπαλλαγή (και όχι μόνο). Αυτό το πάρτι προκάλεσε μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια, γιατί έγινε ευ
Πλήρες άρθρο...
Εκανε η Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) μια μεσοβέζικη δήλωση στη Βουλή για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο Λύκειο (δεν πρότεινε την ολοκληρωτική κατάργησή τους, αλλά μια γενναία μείωση των ωρών διδασκαλίας τους, καθώς επίσης αυτά να είναι μάθημα επιλογής και όχι υποχρεωτικό μάθημα για όλα τα παιδιά) και όλος ο εσμός του αστισμού έπεσε πάνω της να την ξεσκίσει.
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Αλλάζει το τροπάριο

Πόσο απέχει ο Ιούλης από το Σεπτέμβρη; Εναν Αύγουστο. Αυτός ο Αύγουστος, λοιπόν, στη διάρκεια του οποίου αυξάνεται παραδοσιακά ο τζίρος των καταστημάτων εστίασης (λόγω τουρισμού, εξωτερικού και εσωτερικού), ήταν αρκετός για να κάνει σκόνη την προπαγάνδα της κυβέρνησης για επικείμενη μείωση των τιμών στην εστίαση, λόγω μείωσης του ΦΠΑ.
Πλήρες άρθρο...
Επειδή το success story με καρδιά την ανάπτυξη κατάντησε ανέκδοτο που έφτασε ακόμη και στ’ αυτιά των ενοίκων του αβάτου του Μαξίμου, γέμισαν το κανόνι της προπαγάνδας τους με νέα πυρομαχικά, που φέρουν το εξωτικό όνομα «πρωτογενές πλεόνασμα». Αυτό είναι πλέον το φάρμακο διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.
Πλήρες άρθρο...
«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" για το μήνα Αύγουστο  - τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας - επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η  αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης.
Πλήρες άρθρο...
«Από την ουτοπία στο ρεαλισμό» ήταν ο τίτλος που έβαλε το «Βήμα της Κυριακής» σε συνέντευξη που του παραχώρησε ο Γ. Δραγασάκης και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 4ης Αυγούστου. Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ γκαζώνει και πάλι το όχημα της προπαγάνδας του, για να πάρει κεφάλι στα γκάλοπ, καλό είναι να γυρίσουμε σ’ αυτή τη συνέντευξη, η οποία δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε για να δημοσιευτεί αυγουστιάτικα.
Πλήρες άρθρο...
Εάν δεν αφορούσε πρωθυπουργό, θα ήταν σίγουρα ανέκδοτο. Αμέσως μετά την επιστροφή του Σαμαρά από τις ΗΠΑ, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το Μαξίμου διέρρευσε πως από τα τέλη Ιούλη ο Σαμαράς έστειλε επιστολή στον Πούτιν, με την οποία του ζήτησε να παρέμβει στη Gazprom για να μειώσει τις τιμές που πουλάει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, οι οποίες είναι 30% με 40% ψηλότερες από τις τιμές που το ίδιο ρωσικό μονοπώλιο πουλάει το φυσικό αέριο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πλήρες άρθρο...
Θυμόσαστε τη φιέστα που οργάνωσε, λίγο πριν το Πάσχα, η τότε τριμερής συγκυβέρνηση, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πάτρας; Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσούκαλης (ως εκπρόσωπος του κωλυόμενου Κουβέλη) επισκέφτηκαν διάφορα εργοτάξια, στα οποία υποτίθεται ότι ξεκίνησαν σε φουλ ρυθμούς τα μηχανήματα των εργολάβων.
Πλήρες άρθρο...