Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 22:47
«Οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αρκετό πολιτικό κόστος έχει επωμιστεί αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να κεφαλαιοποιούμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και οι πολίτες που υπέμειναν πολλά να εισπράξουν τους καρπούς αυτής της πολιτικής».
Πλήρες άρθρο...
Πριν ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη σχεδιαζόμενη αεροπορική επιδρομή των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών στη Συρία, ο Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει, μετά από συνεννόηση με τον Σαμαρά, ότι η χώρα μας θα σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.
Πλήρες άρθρο...
Οπως είναι γνωστό, το Μάρτη του 2012, μετά το PSI και το βίαιο κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια και μικροκαταθέτες, το δημόσιο χρέος κατέβηκε από 367.978 εκατ. (31.12. 2011), σε 280.292 εκατ. ευρώ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι δυνατό να υπάρχει έστω κι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος στον πλανήτη που να μπορεί να πιστέψει πραγματικά, ότι η καούρα των Αμερικανών να βομβαρδίσουν τώρα τη Συρία προέρχεται από το χτύπημα με χημικά όπλα κατά αμάχων, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το χτύπημα αυτό το έκανε το καθεστώς Ασαντ.
Πλήρες άρθρο...
Πολιτική και παραπολιτική διαπλέκονται για μια ακόμη φορά και δημιουργούν τον καμβά μιας αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας. Από τη μια οι τροϊκανοί που στέλνουν ιταμά τελεσίγραφα για το κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ και η φοβητσιάρα Φώφη που απεκάλυψε το e-mail Μορς, για να μην χρεωθεί αυτή την τελική λύση, και από την άλλη ο τεράστιος Σαμαράς, που ύψωσε και πάλι το εθνικό του ανάστημα και έδωσε εντολή ν’ απαντήσουν στους τροϊκανούς «μολών λαβέ».
Πλήρες άρθρο...
Η σχετική διάταξη νόμου υπήρχε ήδη: «Επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Αθωώθηκαν Κ. Μουτζούρης και Σ. Μιχαήλ

Μια υπόθεση με μεγάλο βάθος

Ασφαλώς και υπάρχει ικανοποίηση από την αθώωση του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη, όμως αν μείνουμε σ’ αυτό, θα έχουμε δει το δέντρο και θα έχουμε χάσει το δάσος. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος απ’ αυτό που φαίνεται με μια πρώτη ματιά και σ’ αυτό πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.
Πλήρες άρθρο...
Καλά πέρασε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για τη συγκυβέρνηση. Κάτι το μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον, κάτι το ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ και οι νέοι ύμνοι προς το «success story», το μιντιακό σύστημα του «μνημονιακού τόξου» κατάφερε να κρύψει αυτά που έγραφαν την ίδια περίοδο όλες οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, στις οποίες κυριαρχούσε η συζήτηση για το «νέο πρόγραμμα» που θα χρειαστεί για την Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Στους άθλιους της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας δεν αρκούσαν το σκληρό εξεταστικοκεντρικό σύστημα του «νέου Λυκείου», ούτε καν οι προϋποθέσεις που έθετε το αρχικό σχέδιο νόμου (δόθηκε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο) για την προαγωγή από τάξη σε τάξη και την απόλυση από το Λύκειο.
Πλήρες άρθρο...
Πολλοί απόρησαν όταν ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ βιβλίων, γνωστός και ως Μπουμπούκος για τις εμφανίσεις του σε κάθε πρωινάδικο και κουτσομπολίστικη εκπομπή, τοποθετήθηκε από τον Σαμαρά σ’ ένα κρίσιμο υπουργείο όπως το υπουργείο Υγείας. Εμείς όχι. Ημασταν σίγουροι ότι ο εν λόγω ακροδεξιός με την υστερική πεζοδρομιακή συμπεριφορά τοποθετήθηκε εκεί για να κάνει αυτό που άλλοι πολιτικοί δίσταζαν να κάνουν: να αποτελειώσει το ήδη διαλυμένο από τους προκατόχους του δημόσιο σύστημα Υγείας.
Πλήρες άρθρο...
Στις 16 Αυγούστου δημοσιεύσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ» άρθρο με τίτλο: «Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα: ιδιώτες θηροφύλακες θα φυλάνε τα δασικά προϊόντα!». Αφορμή στάθηκε τροπολογία που εισήγαγε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης στο νόμο 4178 (παρ.
Πλήρες άρθρο...
Οποιος δε θέλει να παραμυθιάζεται από τις διαψεύσεις και τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών και ιδιαίτερα της καμαρίλας του Μαξίμου καταφεύγει στα επίσημα κείμενα. Και επίσημα κείμενα στην Ελλάδα, από το Μάη του 2010 και μετά, δεν είναι οι νόμοι και τα πρακτικά της Βουλής, αλλά τα Μνημόνια και οι επικαιροποιήσεις τους, όπως συμφωνούνται με την τρόικα.
Πλήρες άρθρο...