Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 19:58
Είναι δυνατόν ένα αστικό δικαστήριο να επικυρώνει τη διαμιάς απόλυση 2.656 εργαζόμενων και συ να πανηγυρίζεις για νίκη, ζητώντας… να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου; Το είδαμε και αυτό. Είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το διασωματειακό των ΜΜΕ να πανηγυρίζει για την απόφαση του ΣτΕ και να το κάνει ακόμη και τώρα, που έχει γίνει ολοκάθαρο τι ακριβώς αποφάσισε το ΣτΕ.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Απορρίφθηκε το αίτημά του από το Συμβούλιο Εφετών

Λευτεριά ΤΩΡΑ στον απεργό πείνας Κ. Σακκά

Με μια ακόμη προκλητική απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του Μ. Δαλιάνη- ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του
Πλήρες άρθρο...
Η θερμοκρασία άρχισε ν’ ανεβαίνει σ’ όλες τις περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα οι περισσότερες απ’ αυτές άρχισαν να στεγνώνουν, λόγω λειψής υγρασίας. Οταν η θερμοκρασία αγγίξει τους 40 βαθμούς, θ’ αρχίσουν να πυκνώνουν και πάλι οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.
Πλήρες άρθρο...
Μέσα σ' ένα δεκαπενθήμερο πήγαμε από το τρίο στο ντούο ξεφτίλα και από την κυβέρνηση της ΝΔ με «εσάνς» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ετεροβαρή υπέρ της ΝΔ σύνθεση). Για κάποιες ώρες, όταν ο Κουβέλης την έκανε από την τρικομματική συμμαχία, η προοπτική μιας ανεπιθύμητης εκλογικής μάχης διαγραφόταν ζωηρά στον ορίζοντα.
Πλήρες άρθρο...
Ποια προγραμματική συμφωνία και μπούρδες; Το θέμα ήταν να μοιράσουν την κυβερνητική εξουσία. Να πάρει το ΠΑΣΟΚ το «μπόλικο» μερίδιο που ήταν υποχρεωμένος να του παραχωρήσει ο Σαμαράς, μετά το στραπάτσο που έπαθε με τους βοναπαρτιστικούς χειρισμούς του. Βενιζέλος και Σαμαράς σε απανωτές μυστικές συναν
Πλήρες άρθρο...
Αστραψαν και βρόντηξαν οι λαφαζανικοί του ΣΥΡΙΖΑ. «Πως Γ. Βαρουφάκης και Τζ. Γκαλμπρέιθ "μεταλάσσουν" τον ΣΥΡΙΖΑ σε "αμερικανόφιλο" κόμμα» ήταν ο τίτλος του οργισμένου σχολίου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Iskra.gr, μέσω της οποίας διοχετεύεται ο ιδεολογικοπολιτικός λόγος αυτής της φράξιας.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

2.656 παράνομα απολυμένοι εργαζόμενοι (και με πραξικοπηματική απόφαση του ΣτΕ)

Aυτή είναι η μεγάλη ανατροπή

«Επειδή, όπως προκύπτει από το προοίμιο της προσβαλλομένης, η κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ και οι λοιπές συναφείς ρυθμίσεις έχουν ως δικαιολογητικό λόγο "το γεγονός ότι η ΕΡΤ ΑΕ επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και επιβάλλεται ο εξορθολογισμός της παροχής, της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης" (…) Υπό τα δεδομένα αυτά η προσβαλλόμενη εκδίδεται κατ' επίκληση των προϋποθέσεων του άρθρου 14Β παρ.
Πλήρες άρθρο...
«Θα επισκεφτούμε δύο χώρες - μέλη του G20 τις οποίες κατέστρεψαν και χρεοκόπησαν οι ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά, τις οποίες ανέστησαν αριστερές και προοδευτικές κυβερνήσεις που αγνόησαν το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Λαοί που πέταξαν από πάνω τους τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και βαδίζουν το δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας».
Πλήρες άρθρο...
Εδώ και καιρό, στελέχη της ΔΗΜΑΡ έλεγαν πως θέλουν να δουν τον Φώτη Κουβέλη σε ρόλο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και το κόμμα τους σε ρόλο FDP. Στην πολιτική πιάτσα ήταν γνωστές οι επαφές αυτών των στελεχών με στελέχη της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής πτέρυγας» που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πλήρες άρθρο...
«Πού το πάει, αλήθεια η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων; Και για να πούμε την αλήθεια, πού το πάει το υπουργείο Παιδείας, αφού είναι εκείνο που αθέατα δίνει τις σχετικές οδηγίες; Μήπως θέλει να δημιουργήσει πληθώρα αποτυχόντων (θαυμάσια ευκαιρία για την επαναφορά της βάσης του 10), που σε συνδυασμό με τις σαρωτικές καταργήσεις τμημάτων θα αφήσει απέξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες υποψήφιους;».
Πλήρες άρθρο...