Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 | 06:39
Από το βράδυ της Δευτέρας μια ξέφρενη εκστρατεία αποπροσανατολισμού προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι νίκησαν, ότι με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος τους δικαίωσε. Η πραγματικότητα, όμως, είναι η ακριβώς αντίθετη.
Πλήρες άρθρο...
Η συγκυβέρνηση του τρίο ξεφτίλα καταρρέει υπό το βάρος της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον προπαγανδιστικό φερετζέ του success story. Καθώς, όμως, πασχίζει να καθυστερήσει την κατάρρευση και να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία, η οποία εξασφαλίζει άφθονο «μέλι» για τους κομματικούς μηχανισμούς των τριών, η συγκυβέρνηση σωριάζει σε ερείπια ό,τι απέμεινε από κοινωνικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Χοντρά ψέματα από τον Δένδια

Το «Δουβλίνο ΙΙΙ» έχει ήδη ψηφιστεί

«Θα καταψηφίσουμε το Δουβλίνο ΙΙ - Την απόφαση της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας». Τιτίβιζαν τα παπαγαλάκια από τις στήλες των αστικών εφημερίδων την περασμένη Δευτέρα, αναπαράγοντας αυτά που είχε πει ο Δένδιας σε εκδήλωση που οργάνωσε κάποια «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας».
Πλήρες άρθρο...
Από τις 8 Μάρτη αρχίσαμε να αποκαλύπτουμε από τις στήλες της «Κ» τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να παραδώσει στην παράνομη δόμηση 14,5 εκατ. στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, προκειμένου να κατασκευαστούν βίλες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κ.
Πλήρες άρθρο...
Σε ένα κοινό ανακοινωθέν για τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, που δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο, κατέληξε τελικά ύστερα από πολύωρες και σκληρές διαπραγματεύσεις η σύνοδος του G8, που συνήλθε στις 17 και 18 του Ιούνη στη Βόρεια Ιρλανδία. Στο ανακοινωθέν, οι ηγέτες του G8 δηλώνουν ότι «δεσμεύονται
Πλήρες άρθρο...
Η αστική «δημοκρατία» έχει πάντοτε δύο πρόσωπα. Το ένα είναι αυτό της κατ’ επίφαση δημοκρατίας, της «ελευθερίας» των διαδηλώσεων, απεργιών και οποιασδήποτε διαμαρτυρίας, υπό τον όρο ότι δεν ξεφεύγει από τα όρια ανοχής της κυρίαρχης τάξης. Το δεύτερο είναι αυτό της πιο άγριας καταστολής, αν χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η δικτατορία του κεφαλαίου, που υπό τη μορφή του «δημοκρατικού» πολιτεύματος παίρνει την πιο σταθερή μορφή της.
Πλήρες άρθρο...
Από τότε που μας σφίγγει η μέγkενη του Μνημόνιου, η Παιδεία, πλην των άλλων δεινών, υφίσταται συνεχή συρρίκνωση. Στα 1.100 σχολεία που σβήστηκαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη τις προηγούμενες χρονιές προστίθενται φέτος καινούργια και το τσουνάμι των συγχωνεύσεων-καταργήσεων δεν έχει τέλος.
Πλήρες άρθρο...
Επικαλούμενος τη θεσμική του ιδιότητα (βουλευτής), αλλά και την ιδιαίτερη κομματική του ιδιότητα («υπεύθυνος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το νομοθετικό έργο»), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος παρενέβη με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι του ΣΔΟΕ, για τη γνωστή υπόθεση προσωπικής του φοροδιαφυγής, ύψους τουλάχιστον 750.
Πλήρες άρθρο...