Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:12
Το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ακολουθούν το δρόμο που τους υπέδειξε ο νόμος Διαμαντοπούλου, προκειμένου να αποκτήσουν πόρους από «τρίτους» και να πάρουν πόντους για να ανεβούν σκαλιά στις λίστες αξιολόγησης-κατάταξης, με βάση την επέκταση της επιχειρηματικής τους λειτουργίας (μην ξεχνάμε ότι το ένα σκέλος της κρατικής χρηματοδότησης έχει ως προϋπόθεση τη θετική αξιολόγηση των ιδρυμάτων).
Πλήρες άρθρο...
Η είδηση είναι κάπως παρωχημένη (το γεγονός συνέβη στις 19 του Μάη), πλην, όμως, είναι άξια σχολιασμού. Γιατί δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί το υπουργείο Παιδείας, που από την εποχή της Διαμαντοπούλου έχει σαφώς διαμηνύσει ότι δρομολογεί την κατάργηση των δωρεάν σχολικών βιβλίων, κουνώντας το εφεύρημα του «ηλεκτρονικού βιβλίου» (εξ ου και η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Βιβλίων και ο χαρακτηρισμός της Διαμαντοπούλου ως υπουργού της φωτοτυπίας).
Πλήρες άρθρο...
Η ποινικοποίηση του συλλογικού αγώνα των φοιτητών ενάντια στο νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου στιγματίζει με στίγμα ανεξίτηλο μαύρο και βαρύ τους πανεπιστημιακούς καθηγητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Γιατί διάλεξαν για τον εαυτό τους το ρόλο της δύναμης καταστολής, έγιναν οι ακραιφνείς υπερασπιστές ενός νόμου που, εκτός του ότι κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο Πανεπιστήμιο, επιβάλλει τη «σιωπή των αμνών», μέσω των κατασταλτικών και αυταρχικών του διατάξεων.
Πλήρες άρθρο...