Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 22:42

ΚαταστολήPointer

Απήγαγαν γκανγκστερικά και παρέδωσαν στην Τουρκία πολιτικό πρόσφυγα

Small_img_19401
Αυτό που συνέβη με τον πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία Μπουλούτ Γιαϊλά ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας. Ούτε στην περίπτωση της απαγωγής των Πακιστανών πριν μερικά χρόνια. Ασφαλίτες της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής άρπαξαν στο κέντρο της Αθήνας τον πολιτικό πρόσφυγα, τον ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα μάτια εμβρόντητων περαστικών, τον φίμωσαν, τον απήγαγαν και τον παρέδωσαν την επομένη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ανακοίνωσαν τη σύλληψή του στην οικογένειά του.

Ολ’ αυτά έγιναν γνωστά από τον ίδιο τον Μπουλούτ Γιαϊλά, ο οποίος τα διηγήθηκε στο συνήγορό του στην Κωνσταντινούπολη. Ιδού πως περιγράφονται τα γεγονότα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύντροφοί του:

«30 Μαΐου το βράδυ, ώρα 21:30 περίπου, πέντε άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν  με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Εκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. Οχτώ-δέκα ώρες με έκαναν βόλτες. Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα τη σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ισα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια.
Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αυτή η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μαΐου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. “Οποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει”,  είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Ομως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου»
.

Περαστικοί σημείωσαν τον αριθμό του αυτοκινήτου της απαγωγής και τον ανακοίνωσαν στο Ιντερνετ, χωρίς να ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Αστυνομικός διευθυντής παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο είναι της Ασφάλειας. Στη συνέχεια, όμως, και μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ επαναλαμβάνει μονότονα ότι δεν έχει καμιά ανάμιξη.

Με τη γκανγκστερική αυτή ενέργεια δεν προσέβαλαν μόνο τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Δεν βεβήλωσαν μόνο τις παραδόσεις μας. Παραβίασαν  την ίδια την αστική νομιμότητα, η οποία απαιτεί οι αποφάσεις έκδοσης να παίρνονται από τα δικαστήρια. Επειδή, όμως, σε προηγούμενες απόπειρες έκδοσης, μετά από εντάλματα των τουρκικών αρχών, τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι πολιτικοί πρόσφυγες, η Αντιτρομοκρατική πήρε εντολή να ενεργήσει ως μαφιόζικη συμμορία, παρακάμπτοντας τον ίδιο το νόμο. Λέμε ότι πήρε εντολή, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση η αστυνομία να λειτουργήσει μόνη της σε τέτοια ενέργεια. Η εντολή δόθηκε από την κυβέρνηση. Και οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι έχουν τις ίδιες ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα.

Αν σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε την υλοποίηση της «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος, που πήρε σάρκα και οστά μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Σαμαρά στην Αγκυρα, σε ένα δεύ-τερο επίπεδο πρέπει να δούμε ένα μήνυμα τρομοκρατίας προς τον ελληνικό λαό. Εκείνο που μας διαμηνύουν είναι ότι δεν υπάρχουν πολιτικά δικαιώματα, ότι δεν ισχύει στο ελάχιστο η τυπική νομιμότητα, για όσους βαφτίζονται εχθροί του κράτους. Οτι μπορούν να χρησιμοποιούν μεθόδους μαφίας και να μη δίνουν λογαριασμό πουθενά. Προχθές εισέβαλαν μέσα στη μαύρη νύχτα στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, σπάζοντας τις πόρτες και συλλαμβάνοντας ανθρώπους μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους. Χτες απήγαγαν έναν πολιτικό πρόσφυγα και τον παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές, έξω από κάθε νομική διαδικασία. Αύριο πού μπορούν να φτάσουν;

Καταγγέλλουμε τον κρατικό φασισμό. Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερική απαγωγή και την παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla στην Τουρκία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.Πολιτικό άσυλο σε όλους – Καμιά έκδοση στις τουρκικές αρχές.
Σάββατο 08 Ιουνίου 2013