Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 18:28
Εδώ και μια βδομάδα στον ευρωπαϊκό Τύπο κυριαρχούν αισιόδοξες πινελιές. Οι πιο σκληροί νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί, η Μέρκελ με τον Σόιμπλε, πρωταγωνιστούν σε ροζ σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ήρθε η ώρα να στηριχτεί η ανάπτυξη, ήρθε η ώρα να δοθούν λεφτά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ήρθε η ώρα να παρθούν μέτρα ενάντια στην ανεργία των νέων, ιδιαίτερα στις χώρες που εφαρμόζονται «προγράμματα σταθεροποίησης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Πλήρες άρθρο...
Σ’ εμάς δεν προκάλεσαν καμιά έκπληξη τα όσα αναφέρει για την Κοινωνική Ασφάλιση ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος στην ετήσια έκθεση της τράπεζας. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι προγραμμένη εδώ και καιρό. Ο νόμος του Λοβέρδου έβαλε την ταφόπετρα και απλά περιμένουν να σαπίσει το πτώμα.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τη μεγάλη ληστεία του εργαζόμενου και σκληρά εκμεταλλευόμενου ελληνικού λαού από το χρηματιστικό κεφάλαιο. Εχουμε δείξει ότι ιστορικά, από την εποχή ακόμη που το καπιταλιστικό σύστημα έκανε τα πρώτα του βήματα, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του χρησιμοποίησαν το λεγόμενο δημόσιο χρέος για να ξεζουμίζουν την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους.
Πλήρες άρθρο...
Η προϊσταμένη της 17ης Δασμολογικής Διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να καθήσει στο σκαμνί, κατηγορούμενη για εσχάτη προδοσία. Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα, ο οποίος με άοκνες προσπάθειες και υψηλού επιπέδου διπλωματ
Πλήρες άρθρο...
Οταν σκλήρυνε το καθεστώς πειθαρχικού ελέγχου των εργαζόμενων στο Δημόσιο και άρχισε ν’ αναπτύσσεται η φιλολογία περί «επιόρκων», γράψαμε πως αυτή η σκλήρυνση δεν αφορά τα διάφορα λαμόγια και τους γραφειοκράτες, αλλά εκείνους τους εργαζόμενους που σέβονται το ψωμί που τρώνε και αγωνίζονται, με όποια περιθώρια έχουν, να προστατεύσουν ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, αναφέροντας ως παράδειγμα το περιβάλλον και τα δάση.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

«Αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο

Καυγάς περί όνου σκιάς

Ξεχείλισε η υποκρισία απ’ όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων, που με τη συμπεριφορά τους φρόντισαν ν’ αποδείξουν ότι το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο δεν τα ενδιέφερε καθόλου. Εκείνο για το οποίο κόπτονταν και κόπτονται είναι η πολιτική τους εικόνα, η ενίσχυση της κομματικής τους προπαγάνδας.
Πλήρες άρθρο...
Αν δεν είχαν σύμμαχο ολόκληρο το σύστημα των αστικών ΜΜΕ, ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα θα είχαν καταγράψει μια μεγάλη προπαγανδιστική ήττα, λίγο πριν το ταξίδι του πρώτου στην Κίνα. Διότι πάνω που είχαν στήσει μια εκστρατεία, σύμφωνα με την οποία το Μνημόνιο όπου να ‘ναι τελειώνει και η ανάπτυξη όπου να ‘ναι ξεκινάει, ήρθε η Κομισιόν με την έκθεσή της να υπενθυμίσει πως υπάρχει υπόλοιπο μέτρων γύρω στα 7-8 δισ.
Πλήρες άρθρο...
Ως τα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών χαρακτηρίστηκαν τα Μαθηματικά κατεύθυνσης από τη Μαθηματική Εταιρία. Μεγάλης δυσκολίας επίσης ήταν και τα Μαθηματικά γενικής παιδείας, απαιτητικά τα Αρχαία, δύσκολη η Φυσική με κάποιο θέμα δημοσιευμένο σε ιστότοπο εσωτερικής συζήτησης μεταξύ φυσικών, κ.
Πλήρες άρθρο...
Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές (29 Μάη) πυρετώδεις διαβουλεύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έχει ξεσπάσει στις γραμμές του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης κατά την τελευταία σύνοδό του στην Ιστανμπούλ.
Πλήρες άρθρο...