Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 | 13:48
Η αβάντα των ελληνικών κυβερνήσεων προς τους εμπόρους- ιδιοκτήτες των Κολλεγίων δεν έχει τελειωμό. Η τρικομματική κυβέρνηση, με πρόσχημα τις πιέσεις που ασκούν οι τροϊκανοί, διευρύνει συνεχώς το νομικό πλαίσιο κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων, που δίνονται όχι μόνο για τα πτυχία της πλάκας που χορηγούν τα Κολλέγια, αλλά και για όλους τους τίτλους, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά σπουδών και οποιασδήποτε ονομασίας βεβαίωση που αυτά χορηγούν.
Πλήρες άρθρο...

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

71η Σύνοδος Πρυτάνεων

Κλαψουρίσματα

Με συνεχείς εκπτώσεις, από την αρχική αντίθεση στους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, κινείται πλέον η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Η οποία, εκφράζοντας σε συλλογικό επίπεδο την υψηλόβαθμη πανεπιστημιακή κάστα, φροντίζει να επιβεβαιώνει καθημερινά το θεσμικό της ρόλο μέσα στο αστικό σύστημα εξουσίας, επιλέγοντας την πλήρη υποταγή στην αστική νομιμότητα, μόλις οι σχετικοί νόμοι ψηφίστηκαν.
Πλήρες άρθρο...
Η τρόικα εσωτερικού δεν εμπιστεύεται απόλυτα ούτε να νέα Συμβούλια διοίκησης των Πανεπιστημίων (τα οποία, θυμίζουμε, ότι έχουν και εξωτερικά μέλη, που μπορεί να προέρχονται και από το χώρο των επιχειρήσεων, των τραπεζών, της πολιτικής, κ.λπ.). Που θα διοικούν, βεβαίως, υπό το κράτος των νόμων-καρμανι
Πλήρες άρθρο...
Για να πάρετε μια γεύση του πώς θα διοικούνται πλέον τα Ιδρύματα από τα Συμβούλια, ιδέστε την περίπτωση του ΤΕΙ Αθήνας.   Η Γενική Συνέλευση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού αποφάσισε κατάληψη του Ιδρύματος. Στο καπάκι το Συμβούλιο απέστειλε έγγραφο σε όλα τα μέλη ΕΠ, ζητώντας «να δηλώσουν στον Προϊστάμενο Τμήματος» εάν «στις 22, 23, 26 και 27-11-2012 συμμετείχαν ή όχι στην κατάληψη του Ιδρύματος».
Πλήρες άρθρο...