Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 | 09:30
Ενα κλίμα αναμονής, ένας κοινωνικός νιρβάνας καλύπτει τη χώρα μετά τις εκλογές. Λες και περιμένουμε κάτι το σημαντικό να έρθει κι αξίζει τον κόπο να περιμένουμε. Ομως, πίσω από τη φαινομενική ακινησία, υπάρχει κινητικότητα.Κινητικότητα, καταρχάς, στο οικονομικό και το κοινωνικό επίπεδο.
Πλήρες άρθρο...
Ναι, θυμίζει τσίρκο η συγκυβέρνηση, δέκα μέρες μετά τη συγκρότησή της, με τις υπαρκτές ή προσχηματικές ασθένειες κορυφαίων στελεχών της, με την προσχηματική παραίτηση Ράπανου και την περιπετειώδη αντικατάστασή του από τον Στουρνάρα, με την αναγκαστική παραίτηση του εφοπλιστή Βερνίκου και μ’ έναν ιδια
Πλήρες άρθρο...
Οι ισπανοί ανθρακωρύχοι συνεχίζουν μαχητικά την απεργία διάρκειας που άρχισαν στις 29 Μάη, απαντώντας στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης Ραχόι που αποφάσισε πριν ένα μήνα, αιφνιδιαστικά, να περικόψει το 63% της κρατικής χρηματοδότησης των περίπου 40 ανθρακωρυχείων της χώρας, βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο στα ανθρακωρυχεία και στέλνοντας χιλιάδες εργάτες στην ανεργία.
Πλήρες άρθρο...
Η αστική δημοσιολογία πάντοτε προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται καθορίζονται από τις διαμάχες ανάμεσα στα πολιτικά ρεύματα. Μιλώντας ειδικά για την Ευρώπη και την ΕΕ, τα δυο μεγάλα πολιτικά ρεύματα τα οποία υποτίθεται ότι συγκρούονται και ότι η επικράτηση του ενός ή του άλλου καθορίζει την πολιτική που ακολουθείται, είναι οι σοσιαλδημοκράτες και οι χριστιανοδημοκράτες.
Πλήρες άρθρο...
Νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, σε επίπεδο ΕΕ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρομπάι με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag». Ο Ρομπάι δήλωσε ότι «μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο».
Πλήρες άρθρο...
«Κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, ο έλληνας υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών Γιώργος Ζανιάς εξέφρασε την αποφασιστικότητα του έλληνα πρωθυπουργού και του νέου κυβερνητικού συνασπισμού να τιμήσουν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης.
Πλήρες άρθρο...
Το οικονομικό μέγεθος της Κύπρου είναι ασήμαντο. Η γεωστρατηγική της θέση σημαντικότατη. Η προσφυγή της κυβέρνησής της στο μηχανισμό «στήριξης» της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, όχι λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Κύπρου, αλλά λόγω του πολιτικού «χρώματος» της κυβέρνησης.
Πλήρες άρθρο...
Η αυξημένη δυσκολία των θεμάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Φυσική, τα Μαθηματικά, οι καλύτερες επιδόσεις των υποψήφιων της θεωρητικής κατεύθυνσης, η σταθερότητα παραδοσιακά των αποδόσεων των υποψήφιων της θετικής κατεύθυνσης, η μειωμένη σε σχέση με πέρυσι απόδοση των υποψήφιων της τεχνολογικής κατεύθ
Πλήρες άρθρο...
«Το ρήγμα που άνοιξε ο λαϊκός ξεσηκωμός και που πήρε εκρηκτική μορφή στις εκλογές της 6ης Μάη εξακολουθεί να είναι ενεργό». «Σε όλη αυτή την περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων καταγράφηκε μια μαζική στροφή προς τα αριστερά, την οποία καρπώθηκε κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στην Αριστερά τα μεγαλύτερα
Πλήρες άρθρο...