Κυριακή 27 Μαΐου 2018 | 00:36
Αν ο θεός έπαιζε οποιονδήποτε ρόλο στα εγκόσμια, τότε το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα θα κρινόταν μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Κρίνοντας από την τύχη των δύο συμπαθών ομάδων, των οποίων οι προπονητές έχουν μια ιδιαίτερη προσωπική σχέση με το θεό, την Παναγία και ορισμένους αγίους, μπορού
Πλήρες άρθρο...
Από τη μια μεριά βρίσκονται οι ορδές των πραιτοριανών της ισπανικής «δημοκρατίας». Πάνοπλοι πυροβολούν τους ανθρακωρύχους με πλαστικές σφαίρες. Από την άλλη βρίσκονται εκατοντάδες αποφασισμένοι εργάτες που απαντούν με το μόνο τρόπο που καταλαβαίνει η κρατική τρομοκρατία.
Πλήρες άρθρο...
Ανακούφιση διέτρεξε τις ιμπεριαλιστικές πρωτεύουσες γύρω στις 10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν σιγουρεύτηκαν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ανακούφιση όχι επειδή δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχα θα τους έκανε δύσκολη τη ζωή, αλλά επειδή το εκλογικό αποτέλεσμα πιστοποίησε τη νίκη τους σε μια ακόμη μάχη ενός πολέμου που θα είναι μακρύς.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Από το 2010 έχουν να κάνουν προσλήψεις!

Η εγκατάλειψη ανάβει τις φωτιές στα δάση

Με το που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το στέγνωμά τους, λόγω λειψής υγρασίας, έκαναν την εμφάνισή τους οι καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Γιατί, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, οι χωματερές είναι διάσπαρτες στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, οι ηλεκτροφόρες γραμμές της ΔΕΗ διασχίζουν τα δάση, ενώ η χρηματοδότηση για την προστασία και ανάπτυξη των δασών και δασικών εκτάσεων από πενιχρή έγινε πενιχρότατη.
Πλήρες άρθρο...
Ανθρακες ο θησαυρός και μετά τις πρώτες εντυπώσεις η υπόθεση εξελίσσεται σε φιάσκο για τους μπάτσους. Ο λόγος για την επιχείρηση-σκούπα που πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Τελικά, από τους 34 συλληφθέντες, που κατηγορούνταν για συ
Πλήρες άρθρο...
Περιμένει να γίνει κυβέρνηση με την τακτική του «ώριμου φρούτου» Τι ακριβώς εννοούσε ο Παπαδημούλης όταν έλεγε, την επαύριο των εκλογών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θ’ ασκήσει αντιπολίτευση του 4,5% αλλά αντιπολίτευση του 27%; Ακόμα και οι έχοντες μικρή εξάσκηση στα… σανσκριτικά της αστικής πολιτικής κατάλαβαν τι εννοούσε, όπως κατάλαβαν τι εννοούσε και με το «θα τους ρημάξουμε στην ομαλότητα».
Πλήρες άρθρο...
Αποκτήσαμε πρωθυπουργό, ενώ οι διαπραγματευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ακόμα συζητούσαν για να διαμορφώσουν την «προγραμματική συμφωνία» της νέας κυβέρνησης. Αποκτήσαμε υπουργικό συμβούλιο, ορκίστηκαν οι υπουργοί, αλλά προγραμματική συμφωνία δε δόθηκε στη δημοσιότητα, μολονότι οι διαπραγματευτικές ομάδες (δύο στελέχη από κάθε κόμμα) είχαν τελειώσει από το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας.
Πλήρες άρθρο...
Η έκρηξη των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων 10ετούς διάρκειας σε ποσοστά πάνω από το 7% την περασμένη Δευτέρα και η, μέχρι στιγμής, άρνηση της Γερμανίας να αγοράσουν ισπανικά ομόλογα οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί «στήριξης» EFSF και ESM βυθίζουν την Ισπανία ακόμα πιο βαθειά στο βάλτο της κρίσης.
Πλήρες άρθρο...