Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 | 09:30
«Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου –ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ– είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης». Ετσι αρχίζει το άρθρο που έγραψε ο Τσίπρας για τους Financial Times. Δεν έχει νόημα να θυμίσουμε εδώ όλες τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που το τελευταίο δεκαπενθήμερο θυμίζει αθλητή της ενόργανης γυμναστικής.
Πλήρες άρθρο...
«Από το Βερολίνο εκτοξεύτηκε χτες η προεκλογική κορώνα της κυρίας Μέρκελ. Οτι, δήθεν, η τήρηση του Μνημονίου είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πού το βρήκε αυτό γραμμένο; Ποιο άρθρο των ευρωπαϊκών Συνθηκών θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη τα Μνημόνια της λιτότητας;».
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η «διάσωση» της Ισπανίας, με την παροχή 100 δισ. eυρώ για την ανακεφαλαίωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης στις «αγορές», απομακρύνοντας τον κίνδυνο της «κατάρρευσης» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η αλήθεια όμως είναι πως η κοινοτική αλληλεγγύη που εκφράστηκε για μια ακόμα φορά (στο κεφάλαιο βέβαια) δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει ν’ ανακόψει την πτωτική πορεία του τραπεζικού τομέα στην Ευρώπη.
Πλήρες άρθρο...
Και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, που παρουσιάστηκε στη φιέστα της Αθηναΐδας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η πολιτική απατεωνιά βγάζει μάτι.Η παρουσίαση αρχίζει με δακρύβρεκτες διαπιστώσεις: «Η μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκήθηκε την τελευταία διετία στο χώρο της Παιδείας και τ
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Απεργία Ανθρακωρύχων στην Ισπανία

Η εργατική αντιβία στο προσκήνιο

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές πορεύτηκαν στις 31 Μάη στο κέντρο της Μαδρίτης, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των συνδικάτων των ανθρακωρύχων, με αίτημα ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει περικοπές 63% στο κρατικό πρόγραμμα επενδύσεων για την εξορυκτική βιομηχανία άνθρακα (από 300 εκατ.
Πλήρες άρθρο...
Με δυο βασικά όπλα διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία η ΝΔ. Από τη μια εκστρατεία λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες φορές με γκεμπελίστικες μεθόδους. Εντάξει, υπάρχει διγλωσσία, υπάρχουν δηλώσεις του Λαφαζάνη, του Θεωνά και άλλων, υπάρχει αφίσα της ΔΕΑ για διορισμούς, όμως ποτέ ο Τσίπρας δεν
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

H ΓΑΔΑ μοιράζει διαπιστευτήρια στα αστικά κόμματα

Οψεις ενός κατασταλτικού εφιάλτη

Παλιότερα, οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων περνούσαν από την αμερικάνικη πρεσβεία για να πάρουν την άδεια και τις ευλογίες του «θείου Σαμ». Αυτό πλέον γίνεται παρασκηνιακά. Ενόψει των αυριανών εκλογών, εγκαινιάστηκε ένας άλλος χώρος παράδοσης διαπιστευτηρίων από τα αστικά κόμματα: η ΓΑΔΑ! Κάθε αστός πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να περάσει από τη ΓΑΔΑ και να παραδώσει τα διαπιστευτήριά του στους αξιωματικούς της μπατσαρίας.
Πλήρες άρθρο...
Το δόγμα Βίσμαρκ (σιδερένια γροθιά σε βελούδινο γάντι) εφαρμόζει ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποίησε μια τελευταία (καίρια; θα δείξει…) παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές, τέσσερις μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης. Τι επεδίωξε ο Ολάντ; Να βάλει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στην κορυφή της εκλογικής ατζέντας.
Πλήρες άρθρο...