Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 23:36
Μετά από ένα δεκαήμερο διερευνητικών εντολών, συσκέψεων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και –προπαντός– παρασκηνιακών παζαριών, το αστικό πολιτικό σύστημα οδηγείται σε νέες εκλογές, αφού δεν κατάφερε να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση. Πέρα από το τι λένε δημόσια οι ηγέτες των κομμάτων και τα επιτελεί
Πλήρες άρθρο...
«Ολα αυτά, ενώ μεγάλη πρεσβεία έκανε εντατικές επαφές με θεσμικούς παράγοντες και τουλάχιστον τρεις πολιτικούς αρχηγούς δίνοντας ωμά μηνύματα. Ποια είναι αυτά; Οτι η ακυβερνησία είναι επικίνδυνη και η περίοδος χάριτος που έχει η Ελλάδα τελειώνει σε τρεις ή τέσσερις μήνες.
Πλήρες άρθρο...
«Για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, σεβόμενοι το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι πρέπει να είναι πρόσωπο με εμπειρία  να διαχειριστεί τις σχέσεις μας με την ΕΕ, την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 του Μάη, καθώς και την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 20-21 Μαΐου, προτείναμε ένα πρόσωπο που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, που έχει την ανάλογη εμπειρία, τον κ.
Πλήρες άρθρο...
Βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο, την περασμένη Κυριακή, ο Τσίπρας ξεκίνησε ως εξής τις δηλώσεις του: «Ζήτησα από την αρχή της σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συζήτησης.  Αίτημα που έγινε δεκτό. Ετσι όλοι, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν  τα συμπεράσματά τους».
Πλήρες άρθρο...
Δεν ήταν δύσκολο στον Αλ. Αλαβάνο να κάνει μερικές σωστές επισημάνσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Και βέβαια, παρά την επιτηδευμένη ουδετερότητα του μακροσκελούς άρθρου του, δεν είναι δύσκολο να διακρίνουμε τις προθέσεις του.
Πλήρες άρθρο...
Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, για τον Καμμένο ισχύει το «όσο περισσότερο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση σου». Βγήκε τηλεφωνικά σε όλα τα κανάλια για να πει πως αυτός δεν έδωσε κανένα έγγραφο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως δεν υπάρχει έγγραφο, πως είναι πλαστό, πως του στήσανε προβοκάτσια και δεν συμμαζεύεται.
Πλήρες άρθρο...
Οπως πληροφορηθήκαμε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με δελτίο που έφερε τον ουρανομήκυ τίτλο «Στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από Φινλανδό Υπουργό», «ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού της Φινλανδίας, κ. Πάαβο Αρινμάκι, εξέφρασε χθες (12/5), σε συνέντευξή του, την υποστήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ελλάδα.
Πλήρες άρθρο...
Η γριά αλεπού, ο Γιούνκερ, έσπευσε να μαζέψει τους «έξαλλους» της ΕΕ, που με δηλώσεις τους άρχισαν ν’ απειλούν ότι η Ελλάδα θα αποπεμφθεί από το ευρώ, επειδή δεν τους άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο,τι ακούγεται σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι «ανοησία, προπαγάνδα και προβοκάτσια», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.
Πλήρες άρθρο...
Το πρώτο πράγμα που έλεγε ο Παπούλιας στους ηγέτες των αστικών κομμάτων με τους οποίους συσκέφθηκε (προφανώς για να γραφτεί στα πρακτικά) είναι πως η χώρα βρίσκεται σε τεράστιο εθνικό κίνδυνο και υπάρχει απειλή οικονομικής κατάρρευσης. Τους έδινε, μάλιστα, να διαβάσουν και μια επιστολή του Παπαδήμου, στην οποία ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός διεκτραγωδούσε την οικονομική κατάσταση.
Πλήρες άρθρο...
Ο και συνταγματολόγος Βενιζέλος μας έχει κάνει γνωστές το τελευταίο δεκάμηνο τις απόψεις του για την τήρηση του Συντάγματος. Οσες φορές υποβλήθηκαν ενστάσεις συνταγματικότητας στη Βουλή ή δημοσιοποιήθηκαν απόψεις συνταγματολόγων για διάφορες μνημονιακές ρυθμίσεις, ο Βενιζέλος έπαιρνε το λόγο στη Βουλ
Πλήρες άρθρο...
Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ΣΥΝ ακύρωσε την προσπάθεια του Αλαβάνου και των συν αυτώ να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα, με τοπικές οργανώσεις και ταυτότητα μέλους; Ούτε τέσσερα χρόνια. Εχει σημασία να θυμηθούμε εν συντομία εκείνα τα γεγονότα. Ο Αλαβάνος, έχοντας τη στήριξη ορισμένων συνιστωσών, επιχείρησε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα (κόμμα), περιφρονώντας τον «μηχανισμό της Κουμουνδούρου», όπως αποκαλούσε τον ΣΥΝ, την προεδρία του οποίου είχε παραδώσει στον Τσίπρα.
Πλήρες άρθρο...
Σφόδρα ενοχλήθηκε ο κ. Μπογιόπουλος, δημοσιογραφικό γκεσέμι του Περισσού και μας το είπε από τη στήλη του την περασμένη Πέμπτη: «Το γεγονός, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αποδέχτηκε ακόμα και τον κ. Παπαδήμο, δηλαδή τον μέχρι χτες "δοτό τραπεζίτη πρωθυπουργό", αυτό σε ποια "αριστερή" αρχή ανταποκρίνεται και ποια "ριζοσπαστική" συνέπεια αναδεικνύει;.
Πλήρες άρθρο...
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013 ανακοίνωσε ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας. Ως λόγο επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το Κυπριακό. Οπως είπε, αποφάσισε να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι δε θα ξαναθέσει υποψηφιότητα.
Πλήρες άρθρο...